Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Şahistul Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia), printre premianţii Openului de seniori al Bulgariei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mihnea Costachi CSU Alba IuliaAventura sahistului Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) in Campionatul International Open de seniori al Bulgariei desfasurat la Plovdiv s-a incheiat cu bine duminica la pranz, cand juniorul albaiulian a fost printre premiantii turneului dotat cu un fond de premiere de 10000 euro si la care au participat 286 de jucatori din 14 tari.
Dupa startul excelent cu 5 puncte din primele 6 partide, intre care o victorie impotriva marelui maestru international Bosko Abramovic (Serbia) si o remiza impotriva favoritului principal al turneului, marele maestru international Vasil Spasov (Bulgaria), Mihnea a trebuit sa se recunoasca invins pentru prima si ultima data in acest turneu impotriva marelui maestru international Dusan Popovic (Serbia), favoritul numarul 9 al turneulu. A fost o partida maraton de 93 de mutari (!), care a durat peste 4 ore si in care juniorul albaiulian in varsta de 15 ani a reusit sa mentina echilibru pana spre final, cand experienta net superioara a adversarului sau, component al lotului national de seniori al Serbiei, si-a spus cuvantul, acesta speculand o greseala facuta de Mihnea pe finalul partidei.
Din fericire elevul Colegiului National “Horea, Closca si Crisan” din Alba Iulia si-a revenit rapid dupa acest moment mai putin placut, castigand urmatoarea partida impotriva bulgarului Vladimir Petrov si reminzand in ultima runda cu maestrul international Veselin Pantev (Bulgaria). Cu 6,5 puncte din 9 partide, Mihnea Costachi s-a clasat pe locul 19 din cei 286 de participanti, un loc mai mult decat onorant tinand cont ca la start s-au aflat 16 mari maestri internationali si alti 42 de detinatori ai titlurilor de maestru international si maestru FIDE. Juniorul albaiulian a primit din partea organizatorilor premiul special pentru cel mai bine clasat junior sub 18 ani din turneu in valoare de 150 euro.
A fost un turneu foarte reusit pentru mine, in care am castigat 20 de puncte ELO, dar mai ales am realizat ca pot juca de la egal la egal cu jucatori profesionisti de mare valoare. Am fost foarte fericit dupa prima mea victorie impotriva unui mare maestru international, dar si destul de trist dupa ratarea din finalul partidei cu marele maestru international Dusan Popovic. Sper sa-mi imbunatatesc tot mai mult jocul in acest an cand voi participa la multe turnee puternice. Multumesc firmei IPEC SA si domnului Cosmin Covaciu pentru sustinerea pe care mi-o acorda, tututor celor care au fost alaturi de mine pe durata turneului, precum si celor care m-au sustinut pe Facebook prin mesaje de incurajare si numeroase “like”-uri. 🙂 ” (Mihnea Costachi)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea