Rămâi conectat

Sport

Șahistul albaiulian Mihnea Costachi pe locul 2 la Openul Romgaz de la Mediaș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Juniorul albaiulian Mihnea Costachi a reusit o noua performanta de exceptie, chiar de Ziua Nationala a Romaniei. Cotat ca favoritul numarul 16 la startul Openului Romgaz de la Medias, un turneu international cu 175 de participanti din 7 tari, dintre care 8 avand titlul de mare maestru international, Mihnea a reusit un parcurs exceptional, terminand concursul pe locul 2 cu 7,5 puncte din 9 partide, la egalitate de puncte cu primul clasat, marele maestru international Andrei Istratescu, favoritul nr.1 al turneului.

Mihnea CostachiMiercuri, in prima zi a turneului, Mihnea a acumulat 3 victorii, dar a si pierdut in runda a 4-a impotriva ucrainianului Vadim Razim, favoritul nr.6 al openului de la Medias. In a doua zi a turneului, de 1 Decembrie, tanarul maestru international albaiulian in varsta de 16 ani a jucat aproape perfect obtinand 4,5 puncte in ultimele 5 partide. Printre invinsii sai s-au numarat doi mari maestrii internationali componenti ai echipei nationale de seniori a Romaniei: Vlad Jianu, care cu doua zile in urma castigase Turneul Regilor de la Medias, un turneu intre componentii selectionatelor nationale de seniori si senioare ale Romaniei, si Vladislav Nevednichy, castigatorul Openului International de Sah al Romaniei desfasurat in luna martie la Alba Iulia.

Iata clasamentul final: 1-2. MMI Andrei Istratescu (FRA), MI Mihnea Costachi (ROM) 7,5 puncte, 3-11. MMI Vlad Jianu (ROM), Vadim Razim (UKR), MMI Gergely Szabo (ROM), MMI Konstantin Tarlev (UKR), MI Rodriguez Reinier Castellanos (ESP), MMI Bela Badea (ROM), MI Mihai Grunberg (ROM), MMI Ciprian Nanu (ROM), MI Adrian Petrisor (ROM) 7 puncte, 12-19. MMI Vladislav Nevednichi (ROM), MI Lucian Miron (ROM), MF Aleksandar Milosevic (SRB), MMI Vasile Sanduleac (MDA), MI Sergiu Bargan (MDA), MI Alexandru Manea (ROM), Petru Ursan (ROM), MF Paul Rusan (ROM) …. (175 de participanti)

Pentru evolutia sa Mihnea Costachi a fost rasplatit cu un premiu de 2500 lei, fondul total de premiere al turneului fiind de circa 22000 lei. Openul international de la Medias a fost organizat de ACS Elisabeta Polihroniade si SNGN Romgaz SA in colaborare cu Directia Municipala pentru Cultura, Sport, Turism si Tineret Medias.

 

De notat si evolutia buna a altor copii albaiulieni prezenti la cel mai puternic turneu de sah rapid de seniori organizat in acest an in Romania pentru a acumula experienta. In varsta de 10 ani, Ianis Tarciuc si Radu Tampea au acumulat cate 4,5 puncte, in timp ce mezinii delegatiei, Gheorghe Plesa si Razvan Burja-Udrea, ambii in varsta de 8 ani, au acumulat 3 puncte, respectiv 2 puncte, impotriva mult mai experimentatilor lor adversari.

 

Imediat dupa terminarea competitiei, Mihnea Costachi a plecat spre Brasov unde va participa in acest weekend la Campionatele Nationale de seniori de sah rapid si blitz.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea