S-a semnat parteneriatul între Primăria Blaj și Federația Română de Volei | Sala Polivalentă “Darko Arena”, gazdă timp de 5 ani pentru echipele naționale

În “Mica Romă”, cu prilejul manifestării “Voleiul românesc – prezent și viitor”, a fost semnat acordul de parteneriat între Municipiul Blaj și Federația Română de Volei, pentru folosirea Sălii Polivalente “Darko Arena”. Primarul Gheorghe Valentin Rotar și Gheorghe Vișan – președintele FRV au parafat documentele conform cărora Sala Polivalentă din Blaj, ale cărei lucrări de construcție vor debuta în această toamnă, va fi pentru 5 ani, din momentul recepției Sălii Polivalente”, gazdă, în mod gratuit, a meciurilor echipelor naționale de volei, la toate categoriile de vârstă, diverse turnee etc.

*”Darko Arena”, epicentrul voleiului românesc

Acordul de parteneriat are în vedere şi turneele de pregătire/cantonamente pentru echipele naţionale de volei feminin ale României, la toate categoriile de vârstă, în condiţiile în care competiţia oficială se va desfăşura la Blaj. De asemenea, tot la Blaj se pot găzdui fazele finale pentru competiţiile naţionale oficiale (Campionatul României, Cupa României), organizate de Federaţia Română de Volei, feminin sau masculin, evenimente sportive care vor fi stabilite ulterior de către părţile semnatare, prin protocol separat încheiat în condiţiile prezentului acord de parteneriat. Tot la Blaj, se vor organiza turnee de pregătire/cantonamente pentru echipele naţionale de volei feminin ale României la toate categoriile de vârstă, în vederea participării la turnee internaţionale oficiale, cum ar fi turnee de Campionat European sau Mondial. Şi în acest caz, condiţiile de folosinţă ale Sălii Polivalente Blaj vor fi stabilite ulterior de către părţile semnatare, prin protocol separat.

Sala Polivalentă Blaj va avea peste 2.000 de locuri şi va găzdui competiţii sportive (meciuri de volei, baschet, handbal, box etc.), dar şi concerte, spectacole, târguri sau expoziții. Lucrările vor costa aproximativ 32 milioane de lei, fondurile urmând să fie alocate de Consiliul Local Blaj şi de Consiliul Judeţean Alba, ambele deţinând cote egale. În prezent, proiectul este scos la licitaţie, iar dacă procedurile vor merge normal, lucrările vor începe în toamnă, termenul de finalizare fiind anul 2020.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...