Rămâi conectat

Cultură Educație

S-a lansat o platforma online care îi ajută pe elevi la teme: De acum una dintre „bătăile de cap” ale școlarilor va fi mai facilă

Ziarul Unirea

Publicat

în

S-a lansat o platforma online care îi ajută pe elevi la teme: De acum una dintre „bătăile de cap” ale școlarilor va fi mai facilă

Fie că sunt considare o necesitate sau doar o povară inutilă, temele pentru acasă rămân una dintre bătăile de cap suplimentare ale elevilor, iar pentru a facilita această problemă, s-a lansat o platformă online, unde elevii întreabă, iar răspunsurile sunt verificate de un profesor.

De acum înainte, elevii pot beneficia de o platformă unde pot cere ajutor în rezolvarea temelor și se pot transforma ei înșiși în “profesori”, acolo unde cunosc răspunsurile.

Aceasta este teme.anidescoala.ro și găzduiește întrebările elevilor de gimnaziu, învățământ primar și liceu, iar cei care răspund sunt tot școlari. Rezolvările sunt, însă, verificate și aprobate de către un profesor și un student la Matematică.

Site-ul teme.anidescoala.ro s-a lansat ca o platformă educativă de tip Q&A, cu scopul de a-i ajuta pe elevi la rezolvarea problemelor de la diferite materii de școală. De la lansare și până acum, 85% dintre întrebările copiilor se referă la temele pe care le au de făcut la matematică.

Cum funcționează platforma? Concret, elevii care nu știu să rezolve o anumită problemă publică exercițiul la care au dificultăți, iar cei care știu răspunsurile îi ajută cu rezolvarea.

Toate răspunsurile trec printr-un filtru de verificare și aprobare, iar utilizatorii au posibilitatea de a acorda puncte “rezolvitorilor”, în funcție de complexitatea și acuratețea răspunsurilor oferite. Mai exact, cel care adaugă întrebarea pe platformă are libertatea de “a pune la bătaie” și un număr maxim de puncte, iar utilizatorul care publică cel mai bun răspuns (Best Answer) primește acest titlu și punctele aferente. Fiecare utilizator își poate crea un cont în care urmărește procesul rezolvării de probleme.

Platforma este complet gratuită și a fost lansată cu scopul de a crea o comunitate în cadrul căreia elevii să se ajute între ei.

sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Perle la Simularea la Bacalaureat 2024: ”Imperiul Otoman a inventat țările balcanice”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Perle la Simularea la Bacalaureat 2024: ”Imperiul Otoman a inventat țările balcanice” La fel ca în fiecare an, Bacalaureatul și simularea lui vin cu o coleție de perle care arată că unii dintre tinerii României Educate, cum se cheamă proiectul de țară al președintelui Iohannis, nu prea înțeles cum stă treaba cu educația: După Revoluția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea