Rămâi conectat

Sport

S-a închis robinetul, vin vremuri grele pentru fotbal! *CJ Alba nu prelungeşte parteneriatul cu AJF Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

AJF Alba 1Cea mai importantă realizare a AJF Alba din ultimul deceniu, acordul de asociere cu CJ Alba nu va mai continua şi în 2015. Banii viraţi de Consiliul Judeţean Alba, începând din 2007, adică de 8 ani încoace, au însemnat enorm în planul dezvoltării “sportului rege” din judeţ. Graţie acestei colaborări, harta fotbalistică s-a extins continuu, au apărut noi competiţii, de genul Campionatului Munţilor Apuseni ce a căpătat recunoaştere internaţională (fiind medaliat de UEFA), plus diverse turnee dedicate echipelor din sectorul juvenil. În timp, Alba a cules roadele, mărturie fiind faptul că ultimele trei campioane ale Ligii a IV-a au promovat în eşalonul superior, lucru lăudabil! În acest moment, în judeţ activează 54 de echipe de seniori, Asociaţia Judeţeană de Fotbal având peste 70 de membri afiliaţi. Parteneriatul dintre AJF Alba şi CJ Alba reprezintă un real succes din moment ce, prin prisma acestei colaborări, fotbalul din judeţ s-a dezvoltat foarte mult în anii precedenţi. “Totul ţine de raţiuni economice, de proiectele ample în care este partener CJ Alba. Pentru 2015 am renunţat şi la alte implicări sportive, nu sunt conotaţii de altă natură. A fost o colaborare frumoasă ce a sprijinit fotbalul din Alba, însă în următorii doi ani suntem obligaţi de contextul economic al susţinerii dezvoltării judeţului să nu o prelungim”, a spus Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba.
*Se anunţă recesiune
Necontinuarea finanţării reprezintă o grea lovitură pentru AJF Alba. Combatantele beneficiau, prin prisma susţinerii financiare venite disnpre CJ Alba, de echipament şi mingi, dar şi de plata arbitrajelor în returul campionatelor. Astfel, se anunţă vremuri de criză, din acest punct de vedere, întrucât multe dintre echipe îşi bazau existenţa cu preponderenţă pe aceste fonduri. Campionatul Ligii a IV-a, cel judeţean şi competiţiile de copii şi juniori vor fi afectate fără îndoială şi sunt de intuit inclusiv retrageri, dar şi o restrângere a activităţilor derulate.
*Ce urmează…
Spre comparaţie, în 2014 AJF Alba a beneficiat de suma de 300.000 de lei venită în baza parteneriatului cu CJ Alba, iar acum este obligată să se descurce în noile condiţii, de recesiune economică. În această lumină poate fi explicat şi momentul petrecut luna trecută, când Sorin Corpodean a lăsat să se înţeleagă că renunţă la funcţia de preşedinte AJF Alba, după ce a fost reales în luna iunie în urma unor alegeri tensionate, şi a intrat în concediu până în 16 ianuarie. Astăzi, fostul arbitru FIFA a susţinut o conferinţă de presă pe seama colaborării cu CJ Alba, dar în acelaşi timp aşteaptă data de 4 februarie, când Curtea de Apel Ploieşti va da sentinţa definitivă în dosarul “Mită pentru arbitri 1”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO-VIDEO: CSM Unirea Alba Iulia, performanță extraordinară: calificare în semifinale la Under 19! „Alb-negrii” au eliminat CSM Reșița, campioana de anul trecut

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia a reușit o performanță extraordinară: calificarea în semifinalele Campionatului Under 19! În sferturile de finală, pe terenul 2 al Stadionului „Cetate”, uniriștii au învins, scor 1-0 (0-0), pe CSM Reșița, campioana de anul trecut (3-0 în finală cu Kinder Constanța). Unicul gol a fost marcat în minutul 79 de D. Nistor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea