Rămâi conectat

Sport

Romică David, golgheterul Ligii a IV-a va juca până în vară la FC Großklein (liga a IV-a, Austria)

Tudor Stan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

rdavidDupă ce şi-a încercat norocul la mai multe echipe din fotbalul judeţean, Romică David a dat probe de joc la o formaţie din Liga a IV-a austriacă, unde a fost acceptat şi a parafat o înţelegere până în vară. Letal în faţa porţii, Romică David a recidivat la primul meci în tricoul formaţiei FC Großklein.

Mutarea iernii în „fotbalul mic” din Alba este plecarea atacantului Romică David de la Cuprirom Abrud în Austria, la FC Diesel Kino Großklein. Pentru arealul judeţului, Romică David reprezenta de ani buni „omul de gol”, principala gură de foc a grupării din Abrud. Respectiva formaţie este penultima clasată în Steirische Landesliga, cu 12 puncte în 15 etape (în fapt al 4-lea eşalon fotbalistic din „Ţara Valsului”). FC Großklein activează în zona Graz şi mai are un român în efectiv, pe secundul Daniel Bordea. În primul amical în tricoul noii formaţii, RSV Feldkirchen – FC Diesel Kino Großklein 1-4 (0-1), Romica David (25 ani) nu şi-a dezminţit vocaţia pentru perforarea plaselor adverse şi a înscris două goluri. „Mă simt foarte bine în Austria, sunt mult mai respectat şi beneficiez de condiţii foarte bune. Am semnat pentru 6 luni şi doar la vară o să revin în ţară. Am discutat cu oficialii de la Cuprirom şi nu au pretenţii financiare în privinţa transferului, asta a fost înţelegerea noastră încă de la finele turului, când le-a transmis că vreau să plec”, a dezvăluit fotbalistul ce se apropie de borna „100”.

*De două ori golgheter!!!

Marcator prin definiţie, vârful de atac a răvăşit defensivele adverse în ultimele trei ediţii în Liga a IV-a. Romică (25 ani), ce şi-a încercat şansa şi la Europa Alba Iulia sau CS Zlatna a înscris 20 de goluri în prima parte a campionatului pentru moţi (în 12 meciuri). În precentele două ediţii de campionat, R. David a fost de fiecare dată golgheterul campionatului, în 2012-2013 cu 23 de goluri (la egalitate cu Şuteu – CSO Cugir), respectiv în 2011-2012, când a punctat de 32 de ori. În toamnă, acesta a fost şi principalul realizator al Selecţionatei AJF Alba în Cupa Regiunilor, cu 4 goluri din totalul de 10, sub comanda lui Hancăş.

*A marcat mai mult decât jumătate din Liga a IV-a

Raportat la tur, R. David are la activ două treimi din totalul reuşitelor echipei din Munţii Apuseni, marcând de 6 ori într-un singur joc, cel cu Energia Săsciori. Astfel a întrecut prin recordul personal alte 9 combatante din Liga a IV-a: Arena Alba Iulia, Rapid Teiuş, Inter Ciugud, Metalul Aiud, Olimpia Aiud, Dalia Sport Daia, Mureşul Vinţu de Jos, CS Ocna Mureş, Energia Săsciori, fiind depăşit numai de 3 grupări: Industria Galda, Viitorul Sântimbru şi Performanţa Ighiu!!! Incredibile cifre…


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj organizează, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj va organiza, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai. Mai participă CSM Constanța, Dinamo București, CSȘ Bega Timișoara, CTF Mihai I București și CSM București. Echipa din „Mica Romă” a acces între primele 6 echipe din țară la under 17, cadete, după ce a câștigat, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea