// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

”România vrea autostrăzi” – Protest URIAȘ în întreaga țară, timp de 15 minute. Cetățeni simpli, firme, primari și angajați din administrațiile locale s-au alăturat campaniei #șîeu

Români din întreaga țară, dar și de peste hotare, și-au suspendat activitatea, vineri, 15 martie, de la ora 15.00, timp de 15 minute. Mesajul este unul clar: Avem nevoie de autostrăzi! La București, Piața Victoriei a fost blocată. De asemenea, circulația a fost oprită pe Bulevardul Aviatorilor.

Campania #șîeu – România vrea autostrăzi, care îndemna la 15 minute de grevă generală pe 15 martie a crescut de la zi la zi și a ajuns să cuprindă companii, primari, oameni de afaceri, școli, asociații, sindicate, magazine și ONG-uri. Foarte mulți au oprit lucrul timp de 15 minute, în alte cazuri oamenii au purtat banderole, iar unele companii au explicat în mesaje cum lipsa de autostrăzi le afectează business-ul.

La ora 15:00, a fost tăiată panglica primului metru de autostradă din Moldova. Evenimentul, organizat simbolic de omul de afaceri care a stârnit fenomenul #șîeu a avut loc în localitatea Cumpărătura, din județul Suceava.

Inițiativa este un manifest la adresa autorităților centrale și locale care au ignorat infrastructura din regiunea Moldovei în ultimele decenii.

Dintre cei trei antreprenori provocați de Ștefan Mandachi, doar Viorel Cataramă a raspuns și a transmis că 1.000 de angajați ai săi nu vor munci timp de 15 minute

Președintele Klaus Iohannis a declarat la finalul unei conferințe de presă că susține protestul manifest pentru construcția de autostrăzi în România, de la ora 15: “Iohannis a spus că: “În legătură cu protestul care se desfășoară astăzi la ora 15, pentru autostrăzi vreau să știe protestatarii că sunt alături de ei #șîeu”.

*PSD anunță ”Autostrada Moldovei începe azi!”

Chiar în ziua în care are loc protestul „#șîeu – România vrea autostrăzi”, PSD publică pe pagina de Facebook un mesaj în care anunță triumfal „Autostrada Moldovei începe azi!” și încheie cu hashtag-ul „#NeRespectamPromisiunile”.

Postarea PSD se referă la vizita ministrului Transporturilor Răzvan Cuc pe șantierul variantei ocolitoare Bacău.

În realitate, lucrările pe centura Bacău (31 km), care într-adevăr include și primii kilometri de autostradă din Moldova – circa 16 km care se suprapun peste traseul viitoarei autostrăzi A7, au demarat de aproape o săptămână.

*Moldoveanul care vrea autostrăzi a devenit un fenomen

Manifestul antreprenorului Ștefan Mandachi are aproape un milion de vizualizări pe Facebook. Mișcarea a câștigat rapid o mulțime de adepți, de la antreprenori, la oameni simpli. Inclusiv primarul din comuna în care a fost turnat metrul de autostradă și-a declarat susținerea pentru protest.

Supărat că în Moldova nu există nici un kilometru de autostradă, omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi a luat inițiativa și a construit simbolic primul metru de autostradă din județul Suceava.

Astfel, într-o singură zi, prin mobilizarea unei echipe de doar 17 oameni s-a construit primul metru de autostradă, care va fi inaugurat în data de 15 martie, de la ora 15.00.

Demersul survine după ce antreprenorul susține că a fost de mai multe ori pe punctul de a muri în trafic și că a pierdut ani din viață, inutil, la volan. Proiectul a fost anunțat în cadrul unei conferințe de presă în care s-a prezentat filmul construcției primului metru de autostradă din Suceava.

Sursa: realitatea.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419