Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

România a reuşit o performanţă istorică

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 7-11 iunie 2011, în localitatea Northumberland (Anglia), echipa naţională de powerlifting a României a participat la Campionatul European de profil destinat juniorilor si junioarelor (categoria de vârstă până la 23 de ani inclusiv). Se aude imnul României, se vede steagul urcat la cel mai înalt nivel şi credeţi-ne se vede din Anglia până aici în capitala de suflet a tuturor românilor căci avem echipă capabilă să obţină primele rezultate cu adevărat spectaculoase la nivel continental. România a deplasat o echipă formată din doi sportivi, unul la masculin, Bogdan Onolov şi unul la feminin, Carmen Bianca Pârva, un antrenor federal Daniel Zodian şi team managerul Ovidiu Pănăzan.
Această competiţie a adunat la start 20 de ţări participante, printre care Rusia, Ucraina, Polonia, Franţa, Anglia, Suedia, Norvegia. Într-o astfel de companie România, cu gândul la cei doi ani de experienţă a reuşit o performanţă istorică, obţinerea unui număr de 5 medalii continentale, 4 de aur şi una de bronz, alături de un loc 5 şi un loc patru. Cele patru medalii de aur au fost cucerite de Carmen Pârva, noua campioană europeană în cadrul categoriei +84 kg. Bogdan Onolov deşi nu s-a impus la categoria 66 kg a adus în vistieria federaţiei de profil o medalie de bronz în proba de împins din culcat. Aceste rezultate au făcut ca România să ocupe un meritoriu loc trei în clasamentul pe naţiuni la feminin. România a reuşit la acest nivel, cu doar doi sportivi şi după o călătorie cu maşina de peste 3000 de km din cauza fondurilor limitate să facă cinste unei ţări în care performanţa e mai mult declarată decât asumată prin strategie.
Pe acest drum, dincolo de laudele pe care le merităm nu putem uita de familiile sportivilor care au înţeles odată în plus sacrificiile ce trebuie făcute pentru obţinerea unor astfel de rezultate, mulţumim Autorităţii Naţionale pentru Sport pentru implicarea în dezvoltarea şi implementarea strategiilor de performanţă create de către Federaţia Română de Powerlifting, mulţumim firmelor Profil Construct şi Livio Dario pentru sprijinirea sportivilor angrenaţi în această competiţie. Un rol deosebit în obţinerea acestui rezultat l-a avut implicarea unui om de administraţie, primarul oraşului Zlatna, Silviu Ponoran cel care a avut încredere în proiectul de performanţă reprezentat de către Carmen Pârva.
Pentru noi ceea ce contează cu adevărat este faptul că după doi ani de muncă intensă, România primeşte o recunoaştere importantă la nivel continental înscriindu-se astfel în galeria de aur a celui mai reprezentativ sport de forţă din lume. În câteva săptămâni performanţa se mută în Cehia (Pilsen) unde se va desfăşura Campionatul European de Powerlifting destinat categoriei de vârstă masters (peste 40 de ani). La această competiţie vom participa cu trei sportivi având încredere că România va obţine cel puţin o medalie.
Biroul de presă al Federaţiei Române de Powerlifting


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea