Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Sport

România a reuşit o performanţă istorică

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

În perioada 7-11 iunie 2011, în localitatea Northumberland (Anglia), echipa naţională de powerlifting a României a participat la Campionatul European de profil destinat juniorilor si junioarelor (categoria de vârstă până la 23 de ani inclusiv). Se aude imnul României, se vede steagul urcat la cel mai înalt nivel şi credeţi-ne se vede din Anglia până aici în capitala de suflet a tuturor românilor căci avem echipă capabilă să obţină primele rezultate cu adevărat spectaculoase la nivel continental. România a deplasat o echipă formată din doi sportivi, unul la masculin, Bogdan Onolov şi unul la feminin, Carmen Bianca Pârva, un antrenor federal Daniel Zodian şi team managerul Ovidiu Pănăzan.
Această competiţie a adunat la start 20 de ţări participante, printre care Rusia, Ucraina, Polonia, Franţa, Anglia, Suedia, Norvegia. Într-o astfel de companie România, cu gândul la cei doi ani de experienţă a reuşit o performanţă istorică, obţinerea unui număr de 5 medalii continentale, 4 de aur şi una de bronz, alături de un loc 5 şi un loc patru. Cele patru medalii de aur au fost cucerite de Carmen Pârva, noua campioană europeană în cadrul categoriei +84 kg. Bogdan Onolov deşi nu s-a impus la categoria 66 kg a adus în vistieria federaţiei de profil o medalie de bronz în proba de împins din culcat. Aceste rezultate au făcut ca România să ocupe un meritoriu loc trei în clasamentul pe naţiuni la feminin. România a reuşit la acest nivel, cu doar doi sportivi şi după o călătorie cu maşina de peste 3000 de km din cauza fondurilor limitate să facă cinste unei ţări în care performanţa e mai mult declarată decât asumată prin strategie.
Pe acest drum, dincolo de laudele pe care le merităm nu putem uita de familiile sportivilor care au înţeles odată în plus sacrificiile ce trebuie făcute pentru obţinerea unor astfel de rezultate, mulţumim Autorităţii Naţionale pentru Sport pentru implicarea în dezvoltarea şi implementarea strategiilor de performanţă create de către Federaţia Română de Powerlifting, mulţumim firmelor Profil Construct şi Livio Dario pentru sprijinirea sportivilor angrenaţi în această competiţie. Un rol deosebit în obţinerea acestui rezultat l-a avut implicarea unui om de administraţie, primarul oraşului Zlatna, Silviu Ponoran cel care a avut încredere în proiectul de performanţă reprezentat de către Carmen Pârva.
Pentru noi ceea ce contează cu adevărat este faptul că după doi ani de muncă intensă, România primeşte o recunoaştere importantă la nivel continental înscriindu-se astfel în galeria de aur a celui mai reprezentativ sport de forţă din lume. În câteva săptămâni performanţa se mută în Cehia (Pilsen) unde se va desfăşura Campionatul European de Powerlifting destinat categoriei de vârstă masters (peste 40 de ani). La această competiţie vom participa cu trei sportivi având încredere că România va obţine cel puţin o medalie.
Biroul de presă al Federaţiei Române de Powerlifting


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

CSU Alba Iulia – Olimpic Zărnești 2-0 (2-0) | Prima victorie amicală a studenților

Dan HENEGAR

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

CS Universitatea Alba Iulia a învins Olimpic Zărnești, scor 2-0 (2-0), într-un meci amical disputat la Prejmer, într-un duel al nou-promovatelor în Liga 3.

Golurile studenților, ce au câștigat primul joc de verificare în această vară au fost înscrise de Herci (12) și Frențiu (12). Spânu – Kilyen, Ionică, Vl. Popa, Cunțan – Frențiu, Al. Petresc, Budin, Herci – V. Domșa, Al. Bodea; au mai intrat Șerban, Amihăesei, Cos. Năcreală, Al. Albu, Ad. Hăprian, Al. Costea, Gylien, M. Toma, Șulea, Costiniuc (nu a evoluat Bucurică). Echipa condusă de Mihai Manea și Nicolae Ghișa a efectuat un stagiu centralizat, timp de o săptămână, la Săcele (Brașov), alt test fiind remiza albă cu ACSM Codlea

Foto: CSU Alba Iulia

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

FOTO: Metalurgistul Cugir – CSM Unirea Alba Iulia 1-0 (1-0) | Uniristul Filip Morar, revenire după un an!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Meciul amical între conjudețenele Metalurgistul Cugir și CSM Unirea Alba Iulia, încheiat cu victoria “roș-albaștrilor”, scor 1-0 (1-0), gol marcat de “căpitanul” Șaucă (39), a prilejuit revenirea pe gazon, după o pauză de mai bine de un an a uniristului Filip Morar.

Accidentat grav în august 2021 (ruptură de peroneu și smulgere de ligamente la glezna stângă, într-un test cu Energia Săsciori), jucătorul de bandă dreapta a intrat în ultimele 25 de minute ale jocului de verificare între divizionarele terțe, purtând, simbolic, banderola de căpitan și având numărul 13 pe tricou. Albaiulienii se caută după preluarea de către autoritățile locale, au peste 30 de jucători în efectiv și încearcă să-și rezolve din probleme (ridicarea interdicției de transferuri, depunctare, aprobarea cesionării la FRF), până la meciul din Cupa României, de sâmbăta viitoare, de pe “Cetate”, cu CS Ocna Mureș. Mai omogeni, amfitrionii s-au impus, unicul gol fiind marcat de Șaucă, la o fază inițiată de “veteranul” Șuteu, după pauză, în avanposturi fiind utilizat camarunezul Passi (Dacia Unirea Brăila).

*Passi, la Cugir; Circov, în “alb-negru”

Ocaziile au alternat la ambele buturi, mai multe fiind în dreptul formației lui Lucian Itu, care a câștigat al treilea joc de verificare la rând și are ultimul test sâmbătă, în deplasare, cu Retezatul Hațeg. Noua formula a grupării albaiuliene a cuprins 6 jucători nou-veniți, ultimul fiind cugireanul E. Codrea (o revenire, aparține de UTA Arad, a jucat la Unirea Ungheni, s-a pregătit cu Ripensia Timișoara). De asemenea, un nou transfer la Unirea Alba Iulia este acela al mijlocașului Alexandru Circov (ultima dată la CSU Alba Iulia).

Elit - Gustul Desăvârșit

Metalurgistul: Jisa – Dohotariu, S. Itu, Vlădia, Șuteu – Șaucă, Udrea, Boldea, Tîrla – P. Păcurar, M. Domșa; au mai intrat Csapo, Perjeriu, M. Neagu, Cocan, Passi, I. Grozav, Selagea, Căt. Pop, D. Jurca (Optimum Alba Iulia); nu au jucat Vitinha, L. Itu, Dr. Bănică, Tăban, Buruiană, Topor. Antrenor Lucian Itu.

CSM Unirea: Iovicin – Harangozo, Dehelean, R. Ivan, E. Codrea – Mâlnă – Epure, Bârdea, C. Cristea, Forna – Olawuseun; au mai intrat Mikloș, Cîrloanță, Fetița, Ispas, F. Morar, Banienschi, Bakcsi, Balop, Sebaș, An. Moldovan, C. Dănilă, Lupea, Oneț, au absentat, din diverse motive, Mincă, Yuanis, Circov, M. Cristea, Ionaș-Rădoi. S. Stan (LPS Sebeș) nu mai e în efectiv, în vreme ce Iepure și Indrei au revenit la Victoria Viișoara, jucând în amicalul cu CS Ocna Mureș. Antrenori Marcel Rusu, Mircea Oprea, Petre Clep.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Denisa Komives (CSȘ Blaj), la “Atletics Unlimited Games”, prima sa competiție internațională

Dan HENEGAR

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Sportiva Denisa Komives (CSȘ Blaj), campioana națională în proba de 800 metri, categoria copii 2, participă în aceste zile la primul său concurs internațional, la Cracovia.

“Athletics Unlimited Games” se desfășoară în Polonioa va aduna la start sportivi din 10 țări, Austria, Ucraina, Bulgaria, Letonia, Lituania, Slovacia, Croația, Cehia, România, Polonia. România participă cu un lot de 80 de sportivi la “Unlimited Games” (proiect Erasmus +).

Mult succes sportiva mea, în prima ta competiție internațională”, a transmis antrenorul Cristina Man (vicepreședintele Federației Române de Atletism).

Elit - Gustul Desăvârșit

Denisa Komives (CSȘ Blaj, sportivă din anul 2010) a mai cucerit în acest an o medalie de bronz în proda de 800 de metri, la București, la debutul în competițiile naționale. De asemenea a urcat pe treapta a treia a podiumului la naționalele de cros de la Botoșani la categoria copile 2.

Foto: FRA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea