Rezultate de excepție pentru atleții de la CSȘ Blaj | Aiudenii Bianca Valc și George Cozma – din nou campioni naționali!

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Rezultate extraordinare realizate de atleții de la CSȘ Blaj, la interval de o săptămână Bianca Valc și George Cozma cucerind din titlul național, o performanță remarcabilă pentru elevii antrenoarei Ioana Bozdog.

Campionatul Național de ștafete și cel dedicat unor probe ale copiilor 1 și 2  s-a desfășurat pe Stadionul “Iolanda Balaș Soter” din București. Astfel, la categoria Copii 1, în proba masculină de 800 de metri, George David Cozma (CSȘ Blaj) s-a clasat pe prima poziție, cu rezultatul 2:17.13, cu aproape două secunde mai puțin comparativ cu rezultatul ocupantului locului secund. Bianca Ioana Valc (CSȘ Blaj) a terminat prima cursa feminină de 1500 de metri dedicată copiilor 2, cu rezultatul 5:12.45 (următoarea clasată a venit cu 10 secunde mai târziu). La întrecerea atletică au participat 96 de sportivi (50 la feminin și 46 la masculin), ce au reprezentat 30 de cluburi din țară.

ELIT

“Sunt extrem de fericită după ultimele rezultate. Cu toate problemele existente în acest an, am reușit rezultate de excepție: George, care numai de 9 luni a început performanța, a devenit triplu campion național, iar Bianca a fost dublă campioană națională”, a declarat Ioana Bozdog. Atât antrenoarea cât și cei doi atleți sunt originari din Aiud și legitimați la CSȘ Blaj.

Două medalii de aur au cucerit atleții din Alba și la recentele Campionatele Naționale de cros. Etapa finală a naționalelor s-a disputat la Botoșani și a fost rezervată sportivilor Under 18, Under 16, Copii 1 și 2, din județ fiind prezenți trei reprezentați ai clubului CSȘ Blaj (toți din Aiud, antrenați de Ioana Bozdog). Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere au urcat David George Cozma – la copii 1 – și Bianca Ioana Valc (CSȘ Blaj) – la copii 2 – , ce au devenit astfel campioni naționali.

De asemenea, la o competiție anterioară, la Cluj-Napoca, Mihaela Blaga (CSȘ Blaj) și-a trecut în cont trei distincții naționale (argint la juniori 2 în proba de 2000 metri obstacole, plus alte două medalii de bronz în proba de 3000 metri obstacole: la tineret și juniori 1), iar Andreea Bogdan (CSȘ Blaj) a devenit vicecampioană națională la juniori 2 în proba de 1500 metri obstacole, cele două fiind antrenate de Cristina Man. Rezultă un total de 9 medalii ce s-au așezat în 2020 în panoplia clubului CSȘ Blaj, 5 dintre acestea fiind de aur (respectiv titluri naționale), o zestre ce merită aprecieri din toate punctele de vedere.

Dan HENEGAR