Rezultate bune pentru șahiștii CSU Alba Iulia, Costach și Ileană, la Openul International din Serbia

Performanta excelenta pentru Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) care a terminat pe locul 5 in Openul International al Voievodinei de la Novi Sad, un puternic turneu de seniori cu 204 de participanti din 20 de tari, 52 dintre ei avand titluri internationale.

 

ELIT

Marius Ceteras si Mihnea CostachiCotat ca favoritul 16 la start, juniorul albaiulian in varsta de 15 ani a acumulat 7 puncte in 9 partide, cu o jumatate de punct mai putin decat primii 3 clasati maestrul FIDE Vladimir Lukovic (Serbia), marele mestru international Denis Kadric (Bosnia) si si marele maestru international Suat Atalik (Turcia). Pe locul 4 s-a clasat marele maestru international Sinisa Drazic (Serbia), cu care Mihnea a remizat, in ultima runda dupa o partida de mare lupta.

 

Foarte buna si evolutia lui George Ileana (CSU Alba Iulia), care a acumulat 6 puncte, juniorul albaiulian in varsta de 14 ani clasandu-se pe locul 28, in conditiile in care era cotat doar ca favoritul 88 la start. Acest rezultat i-a adus lui George si un castig de 57 de puncte ELO.

 

Mihnea si George nu vor avea timp sa sarbatoreasca succesul din turneu, deoarece de maine vor debuta in Campionatele Europene de sah rapid, blitz si dezlegari (rezolvari de probleme) pentru juniori care se vor desfasura in perioada 1-5 august tot la Novi Sad. Ca incalzire pentru acest important turneu, Mihnea si George au participat astazi dupa-amiaza si la proba de blitz a Openului International al Voievodinei, clasandu-se exact pe aceleasi locuri 5, respectiv 28 ca si in turneul principal de sah clasic, doar punctajul fiind diferit: Mihnea a acumulat 6 puncte in 8 partide, in timp ce George a incheiat concursul cu 4 puncte.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...