Rămâi conectat

Actualitate

Record pentru Poliţia Municipiului Alba Iulia:

Publicat

în

Comisarul şef de poliţie Mircea Crişan, şeful Poliţiei Municipiului Alba Iulia, a prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, un record insolit pentru instituţia pe care o conduce de puţină vreme: poliţiştii criminalişti din subordinea sa au reuşit să captureze un hoţ care a comis de-a lungul a trei ani, între 2009 şi 2011, nu mai puţin de 40 de furturi din locuinţe, case de vacanţă, case în construcţie, anexe gospodăreşti şi societăţi comerciale din Alba Iulia, Ciugud, Bărăbanţ şi Miceşti. Bunurile furate – care încap într-un camion mare – au fost recuperate de la domiciliul hoţului, Nicolae F., de 39 de ani, din Bărăbanţ, în urma unei descinderi făcute de poliţie miercuri, 18 mai. Joi, 19 mai, la sediul IPJ Alba a fost un adevărat pelerinaj, 34 dintre persoanele păgubite recunoscându-şi şi recuperându-şi bunurile furate, pe care poliţiştii le-au expus în curtea unităţii. Unii dintre păgubiţi – cărora acelaşi hoţ le-a călcat casa chiar şi de trei ori – au avut nesperata surpriză de a-şi recupera toate bunurile furate. Evaluând prada, poliţiştii au constatat că hoţul nu a fost deloc pretenţios, furând absolut tot ce-i pica în mână: cărucioare de copii, grillere, biciclete, motoscutere (cu tot cu căştile de protecţie!), undiţe, scule electrice, aparatură electrică, haine, boxe, unităţi centrale de PC, televizoare, aragaz, furtunuri, genţi frigorifice, instrumente muzicale etc etc. Bărbatul se deplasa la locul faptei, gospodăreşte, cu o căruţă trasă de cal. Întotdeauna ochea casele mai izolate, unde proprietarul fie era plecat la serviciu, fie nu locuia în permanenţă acolo. La casele nelocuite dădea atacul mai ales noaptea. Forţa uşa sau geamul cu un levier şi apoi îşi încărca căruţa. Poliţiştii nu exclud posibilitatea ca acesta să fi avut totuşi complici. Bunurile furate încerca să le vândă duminica în talciocul din Alba Iulia, fie întregi, fie dezmembrate.
Hoţul, Nicolae F. a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia care a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 29 zile sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, fiind depus în arestul IPJ Alba. Oricum, individul nu este la primul contact nici cu poliţia, nici cu arestul. În perioada 1990-1999 a fost cercetat pentru 5 furturi iar în 1999 a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor. În 2007 a fost eliberat condiţionat. În 2009 a revenit în atenţia organelor de cercetare penală după ce a furat o maşină şi a condus-o, fără a avea permis, pe drumurile publice. În prezent, Nicolae F. îşi scrie memoriile din arestul IPJ Alba sub atenta supraveghere a poliţiştilor care bănuiesc că palmaresul acestuia este probabil mult mai mare.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Teste de ANTRENAMENT Evaluare Națională 2022, setul 4. Modele de SUBIECTE la Română, Matematică și Limba Maternă

Publicat

în

Teste de ANTRENAMENT Evaluare Națională 2022, setul 4. Modele de SUBIECTE la Română, Matematică și Limba Maternă

Testele de antrenament, setul 4, la Evaluarea Națională 2022 au fost publicate astăzi, 16 mai, de Ministerul Educației.

CLICK PENTRU: Teste de antrenament EVALUARE NAȚIONALĂ 2022 română, setul 4

CLICK PENTRU: Teste de antrenament EVALUARE NAȚIONALĂ 2022 matematică, setul 4

CLICK PENTRU: Teste de antrenament EVALUARE NAȚIONALĂ 2022 limba maghiară maternă, setul 4

CITEȘTE ȘI: Modele de SUBIECTE și BAREME la Matematică și Limba Română

Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație va publica baremele de notare și rezolvare pentru setul 4 de teste, de regulă, în fiecare vineri.

CITEȘTE ȘI: BAREME TESTE de antrenament EVALUAREA NAȚIONALĂ 2022, setul 1

Elevii de clasa a VIII-a încheie cursurile pe 3 iunie, potrivit acestei structuri a examenului. Înscrierea candidaților se face automat de către secretariatele școlilor în perioada 30 mai – 3 iunie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Calendarul probelor și rezultatelor de la Evaluarea Națională 2022 este următorul:

  • 30 mai – 3 iunie 2022: Înscrierea la evaluarea națională
  • 3 iunie 2022: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
  • 14 iunie 2022 Limba și literatura română — probă scrisă
  • 16 iunie 2022 Matematica — probă scrisă
  • 17 iunie 2022 Limba și literatura maternă — probă scrisă
  • 23 iunie 2022 (până la ora 14:00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 23 iunie 2022 (ora 16:00 – ora 19:00): Depunerea contestațiilor
  • 24 iunie 2022 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor
  • 24 iunie – 29 iunie 2022: Soluționarea contestațiilor
  • 30 iunie 2022: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

A plouat cu sancțiuni, la Sebeș: Au fost reținute 5 permise de conducere, un certificat de înmatriculare și au fost constate 3 infracțiuni de către polițiști, în acest weekend

Publicat

în

A plouat cu sancțiuni, la Sebeș: Au fost reținute 5 permise de conducere, un certificat de înmatriculare și au fost constate 3 infracțiuni de către polițiști, în acest weekend

În perioada 13- 15 mai 2022, polițiștii Biroului Rutier Sebeș au organizat o acţiune, pe raza municipiului, pentru impunerea unui climat de disciplină în rândul participanților la trafic și depistarea celor care conduc autovehicule fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, în urma controalelor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 35 de sancţiuni contravenționale, din care 4 conducătorilor auto care erau sub influența băuturilor alcoolice, valorile indicate de aparatele etilotest fiind mai mici de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 11 celor care au depășit limita legală de viteză și 20 celor care au încălcat alte abateri de la normele legale privind traficul rutier.

Au fost reținute 5 permise de conducere, un certificat de înmatriculare și au fost constate 3 infracțiuni la regimul rutier.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

62 de trenuri electrice regionale noi, în valoare de peste 3,2 miliarde de lei: Autoritatea pentru Reformă Feroviară a lansat licitația în SEAP

Publicat

în

62 de trenuri electrice regionale noi, în valoare de peste 3,2 miliarde de lei: Autoritatea pentru Reformă Feroviară a lansat licitația în SEAP

Achiziția de material rulant nou, dar și a serviciilor de mentenanță și reparații, au fost publicate în SEAP de către Autoritatea pentru Reformă Feroviară. Licitația cu o valoare cuprinsă între 3,2 și 4,15 miliarde de lei, pentru achiziția a 62 de trenuri noi a fost publicată în SEAP.

Achiziționarea de rame electrice regionale, denumite RE-R, și achiziționarea serviciilor de mentenanță și reparații necesare funcționării respectivelor trenuri

Elit - Gustul Desăvârșit

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) intenționează să realizeze achiziția de material rulant nou (RE-R) și a serviciilor de mentenanță și reparații RE-R, ce vor fi utilizate pentru rutele aflate sub contracte de servicii publice (CSP) atribuite în mod competitiv unor operatori de transport feroviar în conformitate cu prevederile Regulamentului CE.

PRODUSE:

1) 62 rame electrice regionale RE-R (56 rame + 6 rame de rezervă), destinate transportului feroviar de călători pe rute suburbane și regionale, conform cerințelor minimale specificate în Caietul de Sarcini (CS);

2) Alte dotări și accesorii conform cerințelor din CS.

SERVICII:

1) Mentenanță și reparații pentru o perioadă de 15 ani. Servicii necesare funcționării respectivelor rame electrice, conform cerințelor specificate în CS;

2) Instruirea personalului în ceea ce privește exploatarea, operarea trenurilor și a aplicațiilor software; 3) Transportul, asigurarea, punerea în funcțiune, asistență tehnică în perioada de garanție.

Valoarea totală estimată: între 3.237.711.753,00 și 4.150.288.451,00 Moneda: RON

Autoritatea contractantă își rezervă dreptul de a atribui contracte prin combinarea următoarelor loturi sau grupuri de loturi:

Lotul 1: 20 rame (18 + 2 unități rezervă); – Valoare estimată: între

1.044.933.546,00 – 1.339.823.526,00 RON

Lotul 2: 23 rame (21 + 2 unități rezervă); – Valoare estimată între 1.208.571.156,00 – 1.554.592.210,00 RON

Lotul 3: 19 rame (17 + 2 unități rezervă). Valoare estimată între 984.207.051,00 – 1.255.872.715,00 RON

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 4 iulie 2022, ora 15.00

Ofertanții, la alegerea lor, pot depune ofertă pentru un singur lot sau pentru mai multe loturi (maxim Autoritatea contractantă nu limitează numărul de loturi care pot fi atribuite aceluiași ofertant, astfel încât cele trei loturi ar putea fi atribuite aceluiași ofertant ca urmare a aplicării criteriilor de atribuire.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare