Rămâi conectat

Sport

Rapid București – Volei Alba Blaj 2-3, în Divizia A1 | Remontada pentru campioană, ce s-a impus la „tie break”, după ce a revenit de la 0-2!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj, campioana României, a reușit să câștige la mare luptă, scor 3-2 (24-26, 19-25, 25-21, 25-16, 15-8), cu Rapid București, un meci disputat în turneul de la Medgidia.

Condusă cu 2-0 la seturi, echipa din „Mica Romă” a reușit o „remontada” de senzație, impunându-se la tiebreak, ultimul set fiind adjudecat cu 15-8, după aproape două ore de joc (119 minute). Chiar dacă a pierdut un punct după acest duel istovitor, merită apreciată revenirea Blajului, ce a evitat un eșec usturător, fiind condusă cu 2-0 la seturi și 19-13 în al treilea parțial.

Deținătoarea titlului a plătit un greu tribut absențelor celor 4 jucătoare de bază, mecanismul echipei conduse de Darko Zakoc fiind complet dereglat din acest motiv. Cele mai puncte au fost realizate de Bojana Čelić-Markovic – 15, urmată de tinerele Ramona Rus – 12 și Ștefania Cheluță – 8

Se prefigura primul eșec din anul 2020 pentru echipa blăjeană, o lovitură ce complică mult lupta pentru câștigarea stagiunii. În 2020, Blajul a suferit o singură înfrângere, la Conegliano, în Liga Campioanelor. Chiar și fără cele 4 titulare, Blajul a fost de nerecunoscut, cu o evoluție modestă în primele două seturi, împotriva unei echipe întărite cu Sabo și Rogojinaru.

În primul set ardelencele au fost până la un moment dat în prim plan. conducând cu 12-8, 16-10, 19-14, fiind egalate la 21. Rapidul a trecut în avantaj, a ajuns la 24-22, Blajul a avut o răbufnire de orgoliu, a egalat la 24, dar nu a fost suficient. Impusionate de acest deznodomânt bucureștencele continuă să evolueze la un nivel de apreciat, iar în al doilea set, de la 15-15 au zburdat, detașându-se la 22-16 și reușind să facă 2-0 la seturi, un rezultat puțin scontat!

Campioana are o răbufnire de orgoliu, revine în meci, rezistă presiunii și reușește să se impună în al treilea set, adjudecat, cu 25-21, după ce a remontat de la 16-19. Revirimentul Blajului continuă și în următorul set, în care a făcut legea, și a reușit să egaleze la seturi, după ce a câștigat cu 25-16.

Este a treia victorie repurtată de deținătoarea titlului, după cele din Sala „Timotei Cipariu”, cu Dinamo (3-1) și CSM Lugoj (3-0). Fomația din „Mica Romă” a fost obligată să surmonteze absențele a 4 jucătoare de bază, Ana Antonijević, Ioana Baciu, Maja Aleksić, Bojana Milenković, toate confirmate pozitiv la testele obligatorii înaintea fiecărui turneu. În consecință, antrenorul Darko Zakoc s-a bazat pe un efectiv compus din numai 9 voleibaliste, între care două ce evoluează pe postul de libero.

Volei Alba Blaj: Réka Bleicher – 2 puncte, Ramona Rus – 12 p, Irina Malkova – 4 p, Francesca Alupei, Jovana Kocić – 7p, Bojana Čelić-Markovic – 15 p, Silvija Popović – libero;  au mai intrat Ștefania Cheluță – 8 p, Aleksandra Spasenić (Ana Antonijević, Ioana Baciu, Maja Aleksić, Bojana Milenković, infectate cu COVID-19).

La turneul din Grupa 2, de la malul Mării, în primul joc, vineri, gazdele au trecut, cu 3-1 de Rapid, iar duminică vor evolua împotriva Volei Alba Blaj.

Următorul turneu este programat în perioada 20-22 noiembrie, la Pitești (FC Argeș, CSM Volei Alba Blaj și CSU Medicina Tg. Mureș), CSM Volei Alba Blaj urmând să întâlnească CSU Medicina Tg. Mureș (sâmbătă, 21 noiembrie) și FC Argeș (duminică, 22 noiembrie).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4, etapa a 23-a: liderul CIL Blaj, 4-0 în deplasare cu CSM Unirea Alba Iulia și 100 de goluri marcate! Moment de reculegere pentru Ciprian Râșniță (Limbenii Limba)

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 4, etapa a 23-a: liderul CIL Blaj, 4-0 în deplasare cu CSM Unirea Alba Iulia și 100 de goluri marcate! Moment de reculegere pentru Ciprian Râșniță (Limbenii Limba) *CSM Unirea Alba Iulia 2 – CIL Blaj 0-4 (0-2): Nicula (38), R. Trif (45, penalty), Tomuța (61), Borșoi (77). Liderul, a treia victorie consecutivă, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea