Rămâi conectat

Cultură Educație

Protest al femeilor liberale împotriva reducerii concediului maternal

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Motto:
„Dacă Boc vă taie banii
Şi nu vrea să v-ocrotească,
Nu lăsaţi să treacă anii,
Puneţi-l pe el să nască!”

„Hotărârea actualului guvern de reducere a concediului maternal a creat nemulţumire în rândul tinerelor mame, care ştiu că nu-şi pot lăsa copiii pe mâna unui stat corupt şi ineficient. Copiii cresc cel mai bine în sânul familiei, unde se bucură de dragoste, protecţie şi educaţie, de aici şi sensul expresiei „cei şapte ani de-acasă”. Protejarea valorilor familiei asigură viitorul societăţii, familia este mediul în care se pun bazele formării personalităţii copilului, unde acesta este cu adevărat ocrotit şi vegheat de părinţi. De asemenea, considerăm ca neinspirată măsura guvernului, neexistând infrastructura necesară cuprinderii în creşe şi grădiniţe a tuturor copiilor. O instituţie, prin personalul său, oricât de bine pregătit ar fi, nu poate înlocui îmbrăţişarea maternă.
Grupul de iniţiativă al femeilor liberale din zona Blaj propune o serie de activităţi menite să recâştige drepturile tinerelor mame şi ale copiilor. O primă acţiune este adoptarea unei poziţii publice, desfăşurată în paralel cu campania de strângere de semnături împotriva acestei măsuri. Intenţionăm să extindem acţiunea până la strângerea unui număr suficient de semnături care să influenţeze această decizie politică”, ne-a declarat Iuliana Şarlea, preşedinta PNL Crăciunelu de Jos.
Că femeile liberale strâng rândurile pentru a-şi proteja pruncii şi familia ne-a confirmat şi av. Angelica Mocan, purtătoarea de cuvânt a PNL Alba: „Le aşteptăm pe toate mamele care sunt neîndreptăţite de recenta hotărâre a Guvernului PDL sau de angajatori, la reîntoarcerea în câmpul muncii. Avocaţii liberali le vor acorda asistenţă juridică gratuită pentru recâştigarea drepturilor, drepturi prevăzute expres în legislaţia Uniunii Europene”. Numerele de telefon la care se pot înscrie femeile care vor consultaţie juridică sunt: 0258/831557, 0258/812196 sau la sediul PNL Alba din strada Zorilor nr. 28A.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, premiul I și II la concursul național ”Eroul meu de ieri și de azi”: Povești de viață impresionante așezate pe hârtie de Iulia Laza, Lucas Popescu și Raluca Ramf

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, premiul I și II la concursul național ”Eroul meu de ieri și de azi”: Povești de viață impresionante așezate pe hârtie de Iulia Laza, Lucas Popescu și Raluca Ramf Poveștile din trecut ale veteranilor de război, ale prizonierilor sau ale celor deportați sunt povești de viață impresionante. Elevii colegiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea