Protest al femeilor liberale împotriva reducerii concediului maternal

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Motto:
„Dacă Boc vă taie banii
Şi nu vrea să v-ocrotească,
Nu lăsaţi să treacă anii,
Puneţi-l pe el să nască!”

„Hotărârea actualului guvern de reducere a concediului maternal a creat nemulţumire în rândul tinerelor mame, care ştiu că nu-şi pot lăsa copiii pe mâna unui stat corupt şi ineficient. Copiii cresc cel mai bine în sânul familiei, unde se bucură de dragoste, protecţie şi educaţie, de aici şi sensul expresiei „cei şapte ani de-acasă”. Protejarea valorilor familiei asigură viitorul societăţii, familia este mediul în care se pun bazele formării personalităţii copilului, unde acesta este cu adevărat ocrotit şi vegheat de părinţi. De asemenea, considerăm ca neinspirată măsura guvernului, neexistând infrastructura necesară cuprinderii în creşe şi grădiniţe a tuturor copiilor. O instituţie, prin personalul său, oricât de bine pregătit ar fi, nu poate înlocui îmbrăţişarea maternă.
Grupul de iniţiativă al femeilor liberale din zona Blaj propune o serie de activităţi menite să recâştige drepturile tinerelor mame şi ale copiilor. O primă acţiune este adoptarea unei poziţii publice, desfăşurată în paralel cu campania de strângere de semnături împotriva acestei măsuri. Intenţionăm să extindem acţiunea până la strângerea unui număr suficient de semnături care să influenţeze această decizie politică”, ne-a declarat Iuliana Şarlea, preşedinta PNL Crăciunelu de Jos.
Că femeile liberale strâng rândurile pentru a-şi proteja pruncii şi familia ne-a confirmat şi av. Angelica Mocan, purtătoarea de cuvânt a PNL Alba: „Le aşteptăm pe toate mamele care sunt neîndreptăţite de recenta hotărâre a Guvernului PDL sau de angajatori, la reîntoarcerea în câmpul muncii. Avocaţii liberali le vor acorda asistenţă juridică gratuită pentru recâştigarea drepturilor, drepturi prevăzute expres în legislaţia Uniunii Europene”. Numerele de telefon la care se pot înscrie femeile care vor consultaţie juridică sunt: 0258/831557, 0258/812196 sau la sediul PNL Alba din strada Zorilor nr. 28A.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA

USR - Alegeri parlamentare 2020
PMP - Alegeri parlamentare 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Dr. Iutzi Sarlea - RUSINE! 13 decembrie 2010 at 5:42

Incapabilei asteia de Iuti (spaima putzii) ce credeti ca i-a plasmuit mintea (aia putina pe care o mai are, dupa tonele de Rudotel pe care le-a înghitit)?
Sa-si faca un doctorat!
Auziti oameni buni si va minunati!
Dupa ce ca e vai si-amar de capul ei, toata lumea stie cu ce spagi si-a terminat amarata aia de facultate fantoma, hop, pitzipoanca se vrea doctor. Eventual in arta cantatului la flaut cu gusa, ca la altceva nu se prea pricepe!

ana 13 decembrie 2010 at 10:37

eu cred ca mamele adevarate sunt si cele mai intelepte persoane nu zic ca nu este bine sa ne crestem copii dar mai intai trebuie sa ne uitam in jur la tarile dezvoltate cat timp primesc mamele concediu platit ar fi mai bine ca d nele de la pnl in loc de a face versuri sa faca proiecte pentru crese timp adecvat de munca pentru ambi parinti asa ca fetelor pn liste schimbati ritmul si faceti ca toata lumea sa inteleaga ca in un asemenea moment de criza mondiala cu cat cheltuim mai mult cu atat indatoram generatiile viitoare cea ce o mama buna nu doreste pentru odrasla sa

Comentariile sunt oprite