Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Promisiunile primarului nostru, realizate în mod exemplar

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Originar din comuna Vinţu de Jos, a revenit în localitatea natală, la început ca profesor, iar din anul 2004 ca primar al comunei.
Se numeşte Alexandru Danciu şi de la început visul său a fost realizarea unor obiective, despre care să poată vorbi şi generaţiile viitoare de-a lungul deceniilor şi chiar a secolelor ce vor urma. Primele preocupări pentru introducerea gazului metan, introducerea apei potabile, finalizarea lucrărilor de canalizare, ridicarea unei săli de sport cu 1500 de locuri sunt doar câteva din realizările harnicului nostru primar împreună cu Consiliul local şi entuziaştii locuitori ai comunei Vinţu de Jos.
De data aceasta reliefez o lucrare în premieră promisă de circa 15 ani dar realizată în mod exemplar de prof. Alexandru Danciu, primarul nostru, al celor peste 5000 de locuitori ai comunei Vinţu de Jos şi al celor circa 130 de locuitori al căror domiciliu se află pe strada Bisericii.
În data de 17 mai a.c. încă din zorii zilei pe strada Bisericii alerga de la un capăt la altul un excavator. Era o bucurie deosebită şi deplină satisfacţie în sufletul celor ce locuiesc pe această stradă. Preotul Valer Boca, Pompiliu Iacobescu, Ionel Itu, Cornelia şi Ioan Paul, Eva Molnar şi mulţi alţii pronunţau cu seninătate: „În sfârşit după 10-15 ani de aşteptare a venit şi rândul nostru”. Se asfaltează strada Bisericii. Vă mulţumim domnule primar Danciu! Vă mulţumim pentru eforturile depuse pentru modernizarea comunei Vinţu de Jos. Pe lângă realizarea unor obiective edilitar – gospodăreşti aţi acordat o atenţie deosebită dezvoltării culturii prin sprijinirea apariţiei a două lucrări: 1. Monografia comunei Vinţu de Jos a cărei primă atestare documentară a fost în anul 1248 (vezi lucrarea „Mic dicţionar enciclopedic”, pag. 1822) al cărei autor este subsemnatul şi 2. Albumul intitulat „Odinioară în Vinţu de Jos” al cărei autor este ec. Cristian Florin Bota. Eforturile dumneavoastră s-au finalizat în toate domeniile de activitate şi considerăm că numele dumneavoastră ar merita să-l poarte unul din obiectivele ce vizează profesia dumneavoastră: sala de sport cu 1500 de locuri.
Vă urăm multă sănătate, multe şi importante succese în activitatea de viitor!
prof. Gheorghe CORNESCU,
Vinţu de Jos


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea