// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Programul „O familie, o casă”: Cei ce cumpără locuințe vor putea cere băncii o perioadă de grație de până la trei ani

Programul „O familie, o casă”: cei ce își vor cumpăra locuințe prin vor putea cere băncii o perioadă de grație, adică o perioadă în care să nu plătească rate, dar durata acesteia nu va putea fi mai mare de trei ani, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență a Guvernului ce se află în dezbatere publică la Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

Guvernanții intenționează, potrivit Proiectului de ordonanță de urgență a Guvernului privind unele măsuri în vederea implementării programului “O familie, o casă”, să înlocuiască programul Prima Casă cu o variantă ce ar aduce o reducere a costurilor de finanțare la cumpărarea de locuințe. În prezent, documentul se află în dezbatere publică la MFP și are nevoie, pentru a se aplica, de adoptarea de către Guvern și de publicarea în Monitorul Oficial.

În inițiativa legislativă este prevăzut, printre altele, și faptul că cei ce vor contracta o locuință prin programul ce va înlocui Prima Casă vor putea solicita băncii la care au creditul să le acorde o perioadă de grație la returnarea banilor împrumutați.

Astfel, cei ce vor cumpăra o locuință prin intermediul noului program Prima Casă vor putea scăpa, pentru o perioadă, de plata ratelor“La cererea beneficiarului, finanțatorii acordă prin contractul de credit o perioadă de grație la rambursarea capitalului”, se precizează în proiectul de act normativ.

Totuși, românii care-și cumpără o locuință prin programul O familie, o casă nu vor putea cere băncii o perioadă de grație mai mare de trei ani, iar perioada de creditare (la care se adaugă și perioada de grație) nu va putea depăși 20 de ani.

Prin intermediul programului O familie, o casă vor putea fi cumpărate locuințe noi (cu o vechime de până la cinci ani), atâta timp cât au suprafețe cuprinse între 50 și 100 mp și cel puțin două camere.

Cei ce vor dori să-și cumpere o locuință prin noul program de finanțare vor putea primi un credit de până la 570.000 de lei (aproximativ 120.000 de euro), iar statul va garanta 80% din valoarea creditului. Avansul minim va fi cuprins între 5 și 10% din valoarea locuinței.

Atenție! Această propunere legislativă NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, aceasta trebuie adoptată de Guvern și publicată în Monitorul Oficial.

Sursa: avocatnet.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NOTĂ: Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lăsați. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a comenta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul ziarulunirea.ro nu raspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.