Rămâi conectat

Actualitate

Programul „O familie, o casă”: Cei ce cumpără locuințe vor putea cere băncii o perioadă de grație de până la trei ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Programul „O familie, o casă”: cei ce își vor cumpăra locuințe prin vor putea cere băncii o perioadă de grație, adică o perioadă în care să nu plătească rate, dar durata acesteia nu va putea fi mai mare de trei ani, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență a Guvernului ce se află în dezbatere publică la Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

Guvernanții intenționează, potrivit Proiectului de ordonanță de urgență a Guvernului privind unele măsuri în vederea implementării programului „O familie, o casă”, să înlocuiască programul Prima Casă cu o variantă ce ar aduce o reducere a costurilor de finanțare la cumpărarea de locuințe. În prezent, documentul se află în dezbatere publică la MFP și are nevoie, pentru a se aplica, de adoptarea de către Guvern și de publicarea în Monitorul Oficial.

În inițiativa legislativă este prevăzut, printre altele, și faptul că cei ce vor contracta o locuință prin programul ce va înlocui Prima Casă vor putea solicita băncii la care au creditul să le acorde o perioadă de grație la returnarea banilor împrumutați.

Astfel, cei ce vor cumpăra o locuință prin intermediul noului program Prima Casă vor putea scăpa, pentru o perioadă, de plata ratelor“La cererea beneficiarului, finanțatorii acordă prin contractul de credit o perioadă de grație la rambursarea capitalului”, se precizează în proiectul de act normativ.

Totuși, românii care-și cumpără o locuință prin programul O familie, o casă nu vor putea cere băncii o perioadă de grație mai mare de trei ani, iar perioada de creditare (la care se adaugă și perioada de grație) nu va putea depăși 20 de ani.

Prin intermediul programului O familie, o casă vor putea fi cumpărate locuințe noi (cu o vechime de până la cinci ani), atâta timp cât au suprafețe cuprinse între 50 și 100 mp și cel puțin două camere.

Cei ce vor dori să-și cumpere o locuință prin noul program de finanțare vor putea primi un credit de până la 570.000 de lei (aproximativ 120.000 de euro), iar statul va garanta 80% din valoarea creditului. Avansul minim va fi cuprins între 5 și 10% din valoarea locuinței.

Atenție! Această propunere legislativă NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, aceasta trebuie adoptată de Guvern și publicată în Monitorul Oficial.

Sursa: avocatnet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea