Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Programul „Masa caldă” pentru elevii din România dispare: Va fi înlocuită cu „Masă sănătoasă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Programul „Masa caldă” pentru elevii din România dispare: Va fi înlocuită cu „Masă sănătoasă”

Programul „Masa caldă” pentru elevi dispare, de la începutul acestui an, din România. Aceasta va fi înlocuită cu „Masă sănătoasă”.

Citește și: Alocații 2024: Când vor intra în cont primele alocații mărite, pentru tineri și copii, în acest an

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Programul se desfășoară în 450 de școli

Programul „Masă sănătoasă” se desfășoară în 450 de școli din țară și vizează, mai ales, motivarea elevilor pentru a participa la cursuri prin acordarea unui prânz consistent și echilibrat nutrițional.

Prețul unei mese va fi de maximum 15 lei/elev, în această sumă fiind incluse prețul materiei prime, al serviciilor de preparare și cheltuielile de transport.

Ce trebuie să conțină mâncarea

În „Masa sănătoasă” este interzisă folosirea de aditivi, conservanți sau potențiatori de gust, iar sarea iodată nu trebuie să conțină antiaglomeranți.

Citește și: Profesorii care dau meditații propriilor elevi și nu declară, pasibili de sancțiuni GRAVE: Riscă inclusiv închisoarea

Ceapa nu va fi prăjită, ci doar înăbușită, uleiul se va folosi o singură dată, iar mâncărurile „grele”, precum tocăturile prăjite sau alte prăjeli, vor fi evitate.

Cine beneficiază de noul program „Masă sănătoasă”

În program intră automat școlile care figurau în vechiul program al Guvernului, la nivelul județului Suceava fiind vorba de circa 4.300 de elevi din 12 școli (școlile gimnaziale din Moldova Suliţa, Gulia – Dolhasca „Ion Barbir” Capu Câmpului, Măriței – Dărmănești, Humoreni – Comănești, Poiana Stampei, Voitinel, Berchișești, Ciprian Porumbescu, ”Învățător Vasile Hihor” Baia și școlile primare din Mironu, Valea Moldovei și Țâmpoceni – Păltinoasa).

În cazul în care masa caldă nu poate fi preparată în incinta unității, elevii vor primi un pachet livrat în sistem de catering.

Odată cu lansarea programului „Masa sănătoasă”, Guvernul a venit și cu promisiunea de a extinde lista școlilor beneficiare până la 1.000 în toată țara.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea