Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Alocații 2024: Când vor intra în cont primele alocații mărite, pentru tineri și copii, în acest an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alocații 2024: Când vor intra în cont primele alocații mărite, pentru tineri și copii, în acest an

Începând cu luna ianuarie, tinerii și copiii din România vor primi mai mulți bani la alocație, având loc o majorare de 13,8%, în funcție de rata inflației.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Începând cu luna ianuarie 2024, alocațiile copiilor de până la doi ani au crescut cu 88 de lei, primind, în prezent, 719 lei. Pentru elevii de până la 18 ani, este vorba de o creștere cu 36 de lei, vorbind de o alocație de 292 de lei.

Când vor intra în conturi primele alocații mărite din 2024

Potrivit autorităților, primele alocații majorate cu 13,8% vor fi primite de copiii din România începând cu luna februarie.

„Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflației. Rata medie anuală a inflației este indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul Național de Statistică”, prevede articolul 3, alineatul 2 din Legea nr 61 din 1993.

3,6 milioane de copii și tineri care urmează cursuri liceale și profesionale vor beneficia de sume mai mari aferente alocațiilor de stat. Plățile se fac din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale prin Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială, a transmis Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, potrivit observatornews.ro.

Alocațiile sunt acordate pe data de 8 ale fiecărei luni pe card. În cazul în care aceasta este o zi de weekend, banii vor fi transferați vineri sau luni, în funcție de decizia agenției care este responsabilă de plăți.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Mare: Ce trebuie să ştii despre Vinerea din Săptămâna Patimilor lui Iisus Hristos

Dragoş Suciu

Publicat

în

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Neagră sau Vinerea Patimilor lui Iisus Hristos. Tradiţii şi superstiţii din Vinerea Mare Citește și: MESAJE DE PASTELE ORTODOX. URARI de PASTE.  FELICITARI de PASTE care pot fi trimise prin SMS de Învierea Domnului Unii creştini ţin post negru deoarece în aceasta zi a pătimit şi a fost răstignit Iisus Hristos. Ceremonia principală […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea