Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Profesorii care dau meditații propriilor elevi și nu declară, pasibili de sancțiuni GRAVE: Riscă inclusiv închisoarea

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Profesorii care dau meditații propriilor elevi și nu declară, pasibili de sancțiuni GRAVE: Riscă inclusiv închisoarea

Ministerul Educației a emis un ordin care intensifică sancțiunile pentru profesorii implicați în meditații cu proprii elevi, contrar declarațiilor oficiale. Noul regulament, ce intră în vigoare de la 1 februarie, prevede o interdicție de a mai preda timp de 7 ani pentru astfel de practici, iar cei găsiți vinovați riscă și închisoarea pentru fals în declarații.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Această măsură vine ca răspuns la creșterea fenomenului de meditații în rândul profesorilor, o practică care a devenit problematică, amenințând integritatea sistemului de învățământ. Profesorii care oferă meditații contra cost elevilor din propriile clase sunt în pericol nu doar din perspectiva financiară, ci și pentru suspiciunile privind vicierea actului educațional.

Există temerea că acești profesori ar putea influența rezultatele, evaluările și procesul de predare în favoarea elevilor care participă la meditații plătite. Având în vedere că învățământul este un serviciu public gratuit, se impune respectarea standardelor și asigurarea unui act educațional echitabil pentru toți elevii.

Unul dintre profesori a explicat că banii proveniți din meditații nu sunt întotdeauna sume semnificative și sunt adesea folosiți pentru cheltuieli zilnice. Propunerea de fiscalizare a acestor meditații și creșterea transparenței este susținută pentru a aborda mai eficient această problemă.

Noul ordin se concentrează nu doar pe descurajarea meditațiilor necorespunzătoare, ci și pe impunerea unor sancțiuni serioase pentru cei care încalcă aceste reguli, subliniind importanța integrității și echității în procesul educațional.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea