Prognoza meteo de Florii. Cum va fi vremea în weekend-ul 20-21 aprilie

Pentru acest sfârșit de săptămână, meteorologii anunță temperaturi mai scăzute decât media acestei perioade. Abaterile termice negative nu vor fi foarte mari, însă vântul activ (îndeosebi pe parcursul zilei de vineri) va accentua senzația de frig. Precipitațiile sub formă de ploaie vor fi prezente în special jumătatea estică a teritoriului. La munte, la altitudini de peste 1500 demetri, sunt așteptate ninsori.

Citește și: cele mai frumoase mesaje de Florii pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare.

Sâmbătă vremea se va ameliora că aspect în zonele estice ale țării, doar izolat urmând să mai cadă averse slabe de ploaie în Moldova, estul Transilvaniei, Bărăgan și Dobrogea. În jumătatea vestică cerul va fi variabil. Vântul va suflă moderat spre tare în Bărăgan și în Dobrogea și mai mult slab în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor situa în general între 10 și 15 grade în Transilvania și Maramureș, 14-19 grade în Banat, Crișana și Oltenia (cu cele mai ridicate valori așteptate în Dealurile de Vest) și 11-16 grade în Muntenia, Dobrogea și Moldova, potrivit prognozei Vremea.ro.

Duminică vremea va fi ușor instabilă îndeosebi în jumătatea nordică a țării, unde local vor cădea unele averse slabe de ploaie, ce vor fi însoțite răzleț și de descărcări electrice. Astfel de fenomene se vor semnala spre seară și în nordul Olteniei și al Munteniei, însă numai în mod izolat. Vântul va suflă slab în cea mai mare parte a țării, cel mult slab până la moderat în zonele montane înalte.

Maximele termice vor urcă la prânz până spre 11-16 grade în Transilvania, Maramureș și Crișana, 16-21 de grade în Banat și Oltenia și 13-18 grade Celsius în Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în zonă Obcinelor Bucovinei.

Sursa: a1.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...