Rămâi conectat

Cultură Educație

Probleme legate de contorizarea apei potabile la Aiud

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

De fapt, aceste probleme sunt la nivel de ţară şi fiecare om trage ponoasele, oriunde ar locui. Se montează apometre pe fiecare aparat de consum, apometre care trebuiau acceptate de către operatorul de apă. În cazul în care montarea se făcea cu altă firmă, decât cea a furnizorului de apă, trebuia plătit pentru verificarea montajului corect. După ce toată lumea de pe o scară şi-a montat apometre au început să se adauge cantităţi suplimentare de apă, la consumul din apartamente susţinând că apometrele montate şi apometrul de branşament nu au aceeaşi clasă de precizie şi cel de branşament este mai exact. ÎNTREBARE – CEL CARE A FOST DE ACORD CU APOMETRELE CARE URMAU SĂ SE MONTEZE, în speţă furnizorul de apă, nu are nici o răspundere? Oamenii au cheltuit o mulţime de bani ca să se aleagă cu o batjocură!!!! Singurii care au câştigat sunt vânzătorii de apometre şi cei care le-au montat !!!! În prezent, în Aiud, sub pretextul că administratorii de asociaţii nu încasează eficient costurile aferente apei potabile, furnizorul de apă şi-a luat sarcina încasării apei potabile. Tot el citeşte actual şi contoarele de apartament, tot el stabileşte consumul de apă pentru apartamente pe baza hotărârilor de consiliu local.
DECI – cetăţeanul din Aiud are în preţul apei şi salariile angajaţilor pentru încasarea consumurilor de apă – O ALTĂ PIERDERE LA BUGETUL PROPRIU, pentru că plăteşte în continuare şi administratorul de asociaţie. În AIUD furnizorul de apă a făcut contracte de furnizare a apei potabile cu fiecare apartament în parte şi nu cu asociaţiile de proprietari. S-a ajuns la unele blocuri în situaţia de a se sista furnizarea apei potabile, din cauză că unii cetăţeni nu şi-au achitat datoriile.
Scandalos este că FURNIZORUL de apă nu opreşte apa doar la răii platnici ci la toată lumea cerând co-locatarilor să facă presiuni asupra răilor platnici şi spunând că asociaţiile nu-şi fac treaba. NU ESTE FIRESC CA FURNIZORUL SĂ-ŞI REZOLVE PROBLEMELE cu cei cu care are contracte de furnizare, deoarece la blocuri răspunderea comună este pentru traseele de apă comune. Dacă pe acelea nu există pierderi nu ne privesc pierderile din apartamente. Acestea intră în răspunderea părţilor contractante !!!
Suspectăm de asemenea o politică de constrângere lentă a cetăţenilor, de a trece la distribuţia pe orizontală de la cea pe verticală, adică la montarea de apometre la intrarea în apartamente, din care au de câştigat cei care fac proiecte şi realizează instalaţiile. Rezultatul pentru cetăţean ar fi: costuri deloc neglijabile cu proiectul, materialele, noul apometru şi montajul, disconfort în locuinţe din cauza noilor ţevi de apă care trebuie duse în cel puţin două locuri –  afectarea construcţiei prin mulţimea găurilor practicate pentru trecerea ţevilor, alături de găurile deja făcute pentru centrale termice, conducte de gaz, cabluri de telefonie şi cablu TV etc.
Oltea MĂRGINEAN, Aiud


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea