Rămâi conectat

Cultură Educație

Probleme legate de contorizarea apei potabile la Aiud

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De fapt, aceste probleme sunt la nivel de ţară şi fiecare om trage ponoasele, oriunde ar locui. Se montează apometre pe fiecare aparat de consum, apometre care trebuiau acceptate de către operatorul de apă. În cazul în care montarea se făcea cu altă firmă, decât cea a furnizorului de apă, trebuia plătit pentru verificarea montajului corect. După ce toată lumea de pe o scară şi-a montat apometre au început să se adauge cantităţi suplimentare de apă, la consumul din apartamente susţinând că apometrele montate şi apometrul de branşament nu au aceeaşi clasă de precizie şi cel de branşament este mai exact. ÎNTREBARE – CEL CARE A FOST DE ACORD CU APOMETRELE CARE URMAU SĂ SE MONTEZE, în speţă furnizorul de apă, nu are nici o răspundere? Oamenii au cheltuit o mulţime de bani ca să se aleagă cu o batjocură!!!! Singurii care au câştigat sunt vânzătorii de apometre şi cei care le-au montat !!!! În prezent, în Aiud, sub pretextul că administratorii de asociaţii nu încasează eficient costurile aferente apei potabile, furnizorul de apă şi-a luat sarcina încasării apei potabile. Tot el citeşte actual şi contoarele de apartament, tot el stabileşte consumul de apă pentru apartamente pe baza hotărârilor de consiliu local.
DECI – cetăţeanul din Aiud are în preţul apei şi salariile angajaţilor pentru încasarea consumurilor de apă – O ALTĂ PIERDERE LA BUGETUL PROPRIU, pentru că plăteşte în continuare şi administratorul de asociaţie. În AIUD furnizorul de apă a făcut contracte de furnizare a apei potabile cu fiecare apartament în parte şi nu cu asociaţiile de proprietari. S-a ajuns la unele blocuri în situaţia de a se sista furnizarea apei potabile, din cauză că unii cetăţeni nu şi-au achitat datoriile.
Scandalos este că FURNIZORUL de apă nu opreşte apa doar la răii platnici ci la toată lumea cerând co-locatarilor să facă presiuni asupra răilor platnici şi spunând că asociaţiile nu-şi fac treaba. NU ESTE FIRESC CA FURNIZORUL SĂ-ŞI REZOLVE PROBLEMELE cu cei cu care are contracte de furnizare, deoarece la blocuri răspunderea comună este pentru traseele de apă comune. Dacă pe acelea nu există pierderi nu ne privesc pierderile din apartamente. Acestea intră în răspunderea părţilor contractante !!!
Suspectăm de asemenea o politică de constrângere lentă a cetăţenilor, de a trece la distribuţia pe orizontală de la cea pe verticală, adică la montarea de apometre la intrarea în apartamente, din care au de câştigat cei care fac proiecte şi realizează instalaţiile. Rezultatul pentru cetăţean ar fi: costuri deloc neglijabile cu proiectul, materialele, noul apometru şi montajul, disconfort în locuinţe din cauza noilor ţevi de apă care trebuie duse în cel puţin două locuri –  afectarea construcţiei prin mulţimea găurilor practicate pentru trecerea ţevilor, alături de găurile deja făcute pentru centrale termice, conducte de gaz, cabluri de telefonie şi cablu TV etc.
Oltea MĂRGINEAN, Aiud


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea