Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Cultură Educație

Prin AJOFM Alba, consiliere profesională pentru 1.323 şomeri

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Încadrările în muncă, din rândul şomerilor înregistraţi la AJOFM Alba în luna iunie s-au cifrat la 362, din care 186 pe perioadă nedeterminată şi 176  pe perioadă determinată. Aşa cum ne-a informat Corneliu Engi, directorul executiv al AJOFM Alba, măsurile pentru stimularea ocupării forţei de muncă, acordate şomerilor în luna iunie a acestui an, atât sub formă de servicii, cât şi de stimulente financiare au fost următoarele: 1.323 şomeri au fost cuprinşi în cadrul serviciilor de consiliere profesională; 47 şomeri au beneficiat de completarea veniturilor salariale în cuantum de 30 la sută din indemnizaţia de şomaj primită în luna anterioară încadrării, pentru că şi-au găsit un loc de muncă în luna iunie, înaintea expirării perioadei pentru care erau îndreptăţiţi să primească indemnizaţia de şomaj; 9 şomeri s-au încadrat în muncă într-o altă localitate, schimbându-şi domiciliul şi au beneficiat de o primă de instalare egală cu nivelul a şapte indicatori sociali de referinţă ai bugetului asigurărilor pentru şomaj; 7 şomeri  s-au  încadrat  în muncă într-o localitate aflată la peste 50 km de domiciliu şi au  beneficiat de o primă de încadrare egală cu nivelul indicatorului social de referinţă al bugetului asigurărilor pentru şomaj. Indicatorul social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj se stabileşte prin hotărâre a Guvernului, iar în prezent este de 500 lei. 4 şomeri proveniţi din rândul absolvenţilor au beneficiat de o primă de încadrare egală cu un indicator social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj, deoarece s-au încadrat în muncă având program normal de lucru, pe o perioadă mai mare de 12 luni. La nivelul AJOFM Alba, în luna iunie s-au încheiat 14 contracte de asigurare pentru persoane fizice care obţin venituri din activităţi desfăşurate  potrivit legii. Stimulentele financiare acordate angajatorilor care au încadrat în muncă şomeri, în cursul lunii iunie au constat în: încheierea a 49 de convenţii de finanţare cu angajatorii, prin care se subvenţionează 58 locuri de muncă pentru  şomerii în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale; încheierea a 15 convenţii de finanţare cu angajatorii, prin care se subvenţionează 17 locuri de muncă pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ; prin subvenţionarea locurilor de muncă a tinerilor marginalizaţi social care intră sub incidenţa Legii 116/2002 au fost încadrate în muncă 13 persoane, prin încheierea unui contract de solidaritate; pentru subvenţionarea locurilor de muncă pentru şomerii care mai au 3 ani până la pensie s-a  încheiat o convenţie  prin care s-a încadrat în muncă o persoană din această categorie; pentru subvenţionarea locurilor de muncă pentru persoanele cu handicap, în cursul lunii iunie s-a încheiat o convenţie prin care s-au încadrat în muncă  două persoane din această categorie.
În ceea ce priveşte activitatea bugetară, în cursul  lunii iunie 2011, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba a efectuat plăţi în valoare totală de  5.557.230 lei repartizate astfel: 4.436.325 lei – indemnizaţii de şomaj şi contribuţii; 78.287 lei  – venit de completare; 42.000 lei  – prime de instalare; 8.000 lei – prime de încadrare pentru stimularea mobilităţii forţei de muncă; 103.831 lei – subvenţionarea locului de muncă pentru încadrarea absolvenţilor; 28.225  lei  – alocaţii acordate şomerilor care s-au încadrat în muncă înaintea expirării perioadei de şomaj; 45.751  lei  – indemnizaţii pentru absolvenţi şi militari; 155.330 lei – reprezintă cheltuieli cu salariile şi cheltuielile materiale ale instituţiei; 392.891 lei – subvenţionarea locului de muncă pentru încadrarea şomerilor în vârstă de peste 45 de ani sau părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, a persoanelor care mai au 3 ani până la pensie şi a persoanelor cu handicap; 5.739 lei – prime pentru stimularea încadrării absolvenţilor; 10.334 lei – cheltuieli cu formarea profesionala a şomerilor; 2.158 lei – cheltuieli întreţinere CLFPA Blaj; 18.426 lei – proiect FSE „Noi oportunităţi de ocupare în mediul rural prin Telework”; 26.932 lei – taxa poştală pentru transmiterea drepturilor şomerilor prin Poşta Română; 59.522  lei – subvenţii potrivit Legii 116/2002; 28.815 lei – Proiect FSE „Mobilitate şi adaptabilitate pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă”; 114.664 – creanţe salariale pentru angajaţii SC Valera Jeans SRL. (A.D.T.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea