Rămâi conectat

Cultură Educație

Prin AJOFM Alba, consiliere profesională pentru 1.323 şomeri

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Încadrările în muncă, din rândul şomerilor înregistraţi la AJOFM Alba în luna iunie s-au cifrat la 362, din care 186 pe perioadă nedeterminată şi 176  pe perioadă determinată. Aşa cum ne-a informat Corneliu Engi, directorul executiv al AJOFM Alba, măsurile pentru stimularea ocupării forţei de muncă, acordate şomerilor în luna iunie a acestui an, atât sub formă de servicii, cât şi de stimulente financiare au fost următoarele: 1.323 şomeri au fost cuprinşi în cadrul serviciilor de consiliere profesională; 47 şomeri au beneficiat de completarea veniturilor salariale în cuantum de 30 la sută din indemnizaţia de şomaj primită în luna anterioară încadrării, pentru că şi-au găsit un loc de muncă în luna iunie, înaintea expirării perioadei pentru care erau îndreptăţiţi să primească indemnizaţia de şomaj; 9 şomeri s-au încadrat în muncă într-o altă localitate, schimbându-şi domiciliul şi au beneficiat de o primă de instalare egală cu nivelul a şapte indicatori sociali de referinţă ai bugetului asigurărilor pentru şomaj; 7 şomeri  s-au  încadrat  în muncă într-o localitate aflată la peste 50 km de domiciliu şi au  beneficiat de o primă de încadrare egală cu nivelul indicatorului social de referinţă al bugetului asigurărilor pentru şomaj. Indicatorul social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj se stabileşte prin hotărâre a Guvernului, iar în prezent este de 500 lei. 4 şomeri proveniţi din rândul absolvenţilor au beneficiat de o primă de încadrare egală cu un indicator social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj, deoarece s-au încadrat în muncă având program normal de lucru, pe o perioadă mai mare de 12 luni. La nivelul AJOFM Alba, în luna iunie s-au încheiat 14 contracte de asigurare pentru persoane fizice care obţin venituri din activităţi desfăşurate  potrivit legii. Stimulentele financiare acordate angajatorilor care au încadrat în muncă şomeri, în cursul lunii iunie au constat în: încheierea a 49 de convenţii de finanţare cu angajatorii, prin care se subvenţionează 58 locuri de muncă pentru  şomerii în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale; încheierea a 15 convenţii de finanţare cu angajatorii, prin care se subvenţionează 17 locuri de muncă pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ; prin subvenţionarea locurilor de muncă a tinerilor marginalizaţi social care intră sub incidenţa Legii 116/2002 au fost încadrate în muncă 13 persoane, prin încheierea unui contract de solidaritate; pentru subvenţionarea locurilor de muncă pentru şomerii care mai au 3 ani până la pensie s-a  încheiat o convenţie  prin care s-a încadrat în muncă o persoană din această categorie; pentru subvenţionarea locurilor de muncă pentru persoanele cu handicap, în cursul lunii iunie s-a încheiat o convenţie prin care s-au încadrat în muncă  două persoane din această categorie.
În ceea ce priveşte activitatea bugetară, în cursul  lunii iunie 2011, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba a efectuat plăţi în valoare totală de  5.557.230 lei repartizate astfel: 4.436.325 lei – indemnizaţii de şomaj şi contribuţii; 78.287 lei  – venit de completare; 42.000 lei  – prime de instalare; 8.000 lei – prime de încadrare pentru stimularea mobilităţii forţei de muncă; 103.831 lei – subvenţionarea locului de muncă pentru încadrarea absolvenţilor; 28.225  lei  – alocaţii acordate şomerilor care s-au încadrat în muncă înaintea expirării perioadei de şomaj; 45.751  lei  – indemnizaţii pentru absolvenţi şi militari; 155.330 lei – reprezintă cheltuieli cu salariile şi cheltuielile materiale ale instituţiei; 392.891 lei – subvenţionarea locului de muncă pentru încadrarea şomerilor în vârstă de peste 45 de ani sau părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, a persoanelor care mai au 3 ani până la pensie şi a persoanelor cu handicap; 5.739 lei – prime pentru stimularea încadrării absolvenţilor; 10.334 lei – cheltuieli cu formarea profesionala a şomerilor; 2.158 lei – cheltuieli întreţinere CLFPA Blaj; 18.426 lei – proiect FSE „Noi oportunităţi de ocupare în mediul rural prin Telework”; 26.932 lei – taxa poştală pentru transmiterea drepturilor şomerilor prin Poşta Română; 59.522  lei – subvenţii potrivit Legii 116/2002; 28.815 lei – Proiect FSE „Mobilitate şi adaptabilitate pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă”; 114.664 – creanţe salariale pentru angajaţii SC Valera Jeans SRL. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să obțină la finalul clasei a X-a, anul școlar 2022 – 2023, cea mai mare medie din colegiul militar, 8,94.

Citește și: Ce vacanțe vor mai avea în anul școlar 2023-2024

Performanțele școlare sunt mereu apreciate și recompensate, astfel că în tradiția colegiului, pe lângă diploma de merit oferită și premierea în cadru festiv a clasei, care obține cea mai mare medie generală, se regăsește și excursia recompensă, într-o destinație aleasă de către colectivul de elevi.

Astfel, în perioada 11 – 12 noiembrie, elevii clasei clasei a XI-a B împreună cu doamna dirigintă Anamaria Fuia au petrecut momente frumoase în excursie la Timișoara, ca răsplată pentru eforturile depuse în anul școlar precedent prin obținerea celei mai mari medii din colegiu.

Citește și: FOTO| Săli de clasă moderne pentru cei 240 de elevi ai ciclului gimnazial de la Colegiul „Lucian Blaga” din Sebeș: Finanțare prin PNRR

Vorbind despre rezultatele școlare obținute, șeful clasei, elev caporal Flavius Taflan, mărturisește că totul se datorează colectivului unit, ambiției și efortului stăruitor depus de fiecare elev în parte.

„Noi, clasa a XI-a B, suntem un colectiv unit. Încă din momentul în care am pășit în acest colegiu militar și am intrat în sala de clasă, ne-am dat seama că avem în comun o mulțime de lucruri. În numeroasele dificultăți apărute pe parcurs, atât la nivel de clasă, cât și individuale, ne-am susținut unii pe ceilalți în mod necondiționat, știind că numai împreună vom putea reuși.

Am legat prietenii durabile și am ajuns să ne simțim ca într-o mare familie.

Citește și: FOTO: Elevii Școlii ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, vizită la Stația de tratare a apei Sebeșel și Stația de epurare a apelor uzate Alba Iulia

Obținerea celei mai mari medii din colegiu a fost mereu unul dintre obiectivele noastre principale. Indiferent de materia la care excelează, fiecare dintre noi a contribuit la atingerea lui, prin împărtășirea propriilor cunoștințe și deprinderi. Concurența nu a făcut decât să ne motiveze și mai mult, astfel că implicarea noastră a fost una deplină, iar odată obținută această performanță, ne dorim să ne menținem poziția de frunte în clasamentul colegiului și pe viitor.

Rezultatele muncii noastre nu s-au lăsat prea mult așteptate. Weekendul trecut am mers într-o bine-meritată excursie la Timișoara, ca răsplată pentru toate eforturile depuse. O plimbare prin centrul vechi al orașului și apoi prin parcul botanic, câteva ore de relaxare la Aqua Park și o cină într-o ambianță selectă, au fost momentele care ne-au adus bucurie și dorința de a mai organiza astfel de excursii. Amintirile pe care le-am creat cu această ocazie sunt dintre cele mai frumoase”, a spus elev caporal Flavius Taflan.

Excursia recompensă nu vine doar ca o apreciere a efortului depus ci și ca o încurajare de a continua performanțele școlare. Felicitări tuturor pentru reușită și mult succes în continuare!


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare