Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

”Primul meu film documentar” – proiect de educație media și cinematografică, la Colegiul Național ,,I. M. Clain” din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Atelierul de film pentru liceeni, organizat de ViraFilms și Asociaţia Vira cu sprijinul CNC (Centrul Național al Cinematografiei), în parteneriat cu CNIMC, constând într-o serie de cursuri practice destinate formării de abilităţi în domeniul cercetării de teren, documentării sociale, precum și în domeniul vizualului (tehnici și metode de filmat, editat și fotografiat) s-a desfășurat la CNIMC în perioada 25 mai – 6 iunie.

În acest program de educație media și cinematografică au fost implicați 16 elevi de la Colegiul Național ”Inochentie Micu Clain” Blaj, sprijiniți și încurajați de profesoara Ghiță Romanța.

Scopul acestor ateliere este de a le oferi liceenilor oportunitatea de a explora mediul cinematografic, oferind cunoștințele necesare și mijloacele pentru dezvoltarea, punerea în scenă şi filmarea unor scurtmetraje în spaţiul fizic şi virtual. Elevii au participat cu interes la această activitate extrașcolară, dovedindu-și talentul și spiritul de cooperare prin colaborarea eficientă la activități. Astfel, într-un timp foarte scurt, elevii învață și aplică în mod spontan noile cunoștințe acumulate: regizează, interpretează, filmează, montează şi realizează propriile filme documentare.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Participanților li s-a deschis poarta spre lumea magică a cinematografiei, deoarece au avut ocazia unică de a-şi face propriul film documentar.

Acest proiect inedit se va finaliza cu proiecția filmelor realizate de către elevii participanți sâmbătă, 17 iunie 2017, ora 19.00, la Centrul Cultural ,,Iacob Mureșianu” din Blaj.

”Felicităm, în egală măsură, inițiatorii și participanții la acest eveniment, care s-a bucurat de mare succes, mai ales în rândul liceenilor atrași de arta cinematografiei”, a transmis prof. dr. Claudia Oancea-Raica.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Portretul lui Lucian Blaga, realizat de pictorul clujean Mircea Vremir în anul 1969, exponatul lunii mai la Muzeul Municipal ”Ion Raica” Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Portretul lui Lucian Blaga, realizat de pictorul clujean Mircea Vremir în anul 1969, exponatul lunii mai la Muzeul Municipal ”Ion Raica” Sebeș În colecția de artă a Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeş, se păstrează un portret al lui Lucian Blaga, realizat postum, de pictorul clujean Mircea Vremir (1932-1991). Cu dimensiunile de 38 x 50cm, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea