// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Primăvară „fierbinte” pentru fotbalul din județ | Derby-urile „de Alba” şi duelurile cu „şepcile roşii” – „sarea şi piperul” sezonului de primăvară

Partea secundă a campionatului eşalonului terţ se anunţă incitantă pentru microbiştii din Alba, ce au parte de şase derby-uri judeţene şi alte patru partide cu „U” Cluj, programate în returul Seriei a 5-a din Liga a 3-a, ce va începe weekendul viitor, noutatea fiind retragerea “lanternei roșii” Viitorul Ghimbav, caz în care în fiecare rundă vor sta câte două echipe.

*Retur comprimat

Primăvara fotbalistică se întinde pe parcursul a nici trei luni, urmând a debuta în 2-3 martie 2018. Sezonul se va încheia după 86 de zile, în 26 mai, fiind prevăzute două etape intermediare, în 18 aprilie (etapa a 23-a) şi 9 mai (etapa a 27-a), asta dacă nu se vor produce modificări în programul competiţional, din pricina condiţiilor meteo sau a unor retrageri. Asta, întrucât în acest an cel mai important eveniment sportiv de pe mapamond este Campionatul Mondial din Rusia.

*Repere pentru microbişti

În toamnă Metalurgistul Cugir a disputat în deplasare întâlnirile cu combatantele din Alba, iar „alb-negrii” din Cetatea Marii Uniri au avut în trei rânduri calitatea de gazdă pe „Cetate”. De asemenea, liderul lui Adrian Falub, formaţia „şepcilor roşii”, considerată marea favorită a bătăliei pentru accederea în eşalonul superior a reuşit două victorii în descinderile din judeţ, la Cugir şi Galda de Jos, iar acum o aşteaptă „examenele” cu Unirea Alba Iulia şi Performanţa Ighiu. Dar haideţi să structurăm în linii mari calendarul primăverii fotbalistice în Alba.

*Nebunie în 31 martie, 28 aprilie şi 25 mai!

Prima rundă a returului: *vineri, 2 martie: Metalurgistul Cugir – FC Avrig şi Gaz Metan Mediaş 2 – Unirea Alba Iulia. Industria Galda stă întrucât trebuia să întâlnească Viitorul Ghimbav (susține primul meci în 9 martie, în deplasare cu Sănătatea Cluj). Și Performanţa Ighiu – stă, joacă întâiul meci în 9 martie, la Mediaş.

Primul derby judeţean din 2018 se va disputa vineri, 16 martie, la Cugir, între Metalurgistul şi Unirea Alba Iulia (etapa a 18-a). Ultima zi a lunii martie este efectiv incendiară, cu disputele Industria Galda – Unirea Alba Iulia (al doilea derby judeţean) şi Performanţa Ighiu – „U” Cluj (etapa a 20-a). În runda următoare continuă derby-urile „de Alba”, în Vinerea Mare, 6 aprilie, sub Drăgana, fiind Metalurgistul Cugir – Performanţa Ighiu, pentru ca în etapa următoare va sta Performanța Ighiu (etapa a 22-a). Tot la Cugir, în runda a 23-a, în 17 aprilie, etapă intermediară, Metalurgistul Cugir va întâlni Industria Galda. Atunci Unirea Alba Iulia va sta, iar Performanţa se deplasează la Reghin. În etapa a 25-a, sâmbătă, 28 aprilie, la Galda se dispută partida orgoliilor între Industria şi Performanţa Ighiu, iar pe „Cetate” va poposi Universitatea Cluj. Metalurgistul Cugir și Unirea Alba Iulia au „liber” în 5 mai (etapa a 26-a), iar în „intermediara” din 9 mai sunt disputele CFR Cluj 2 – Performanţa Ighiu, Industria Galda – Unirea Dej, Metalurgistul Cugir – Unirea Tăşnad şi Unirea Alba Iulia – Sănătatea Cluj. În runda a 28-a (12 mai), Metalurgistul Cugir se deplasează pe „Cluj Arena”, iar Industria Galda de Jos stă, gruparea de sub Drăgana odihnindu-se în penultima rundă (18 mai). Cortina se va trage va trage spectaculos, în etapa a 30-a, pe 25 mai, când iarăşi este o „dublă” plină de adrenalină: la Ighiu, Performanţa Ighiu – Unirea Alba Iulia şi Universitatea Cluj – Industria Galda de Jos.

Noutatea comparativ cu prima parte a sezonului este dată de faptul că Perfomanţa Ighiu va juca la Ighiu jocurile interne, după ce în toamnă a împărţit stadionul „Cetate” cu Unirea Alba Iulia. Orele de disputare în retur sunt 15.00, în luna martie, 17.00, în aprilie şi 18.00, în mai.

Dan HENEGAR