Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Primăvară „fierbinte” pentru fotbalul din județ | Derby-urile „de Alba” şi duelurile cu „şepcile roşii” – „sarea şi piperul” sezonului de primăvară

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Partea secundă a campionatului eşalonului terţ se anunţă incitantă pentru microbiştii din Alba, ce au parte de şase derby-uri judeţene şi alte patru partide cu „U” Cluj, programate în returul Seriei a 5-a din Liga a 3-a, ce va începe weekendul viitor, noutatea fiind retragerea “lanternei roșii” Viitorul Ghimbav, caz în care în fiecare rundă vor sta câte două echipe.

*Retur comprimat

Primăvara fotbalistică se întinde pe parcursul a nici trei luni, urmând a debuta în 2-3 martie 2018. Sezonul se va încheia după 86 de zile, în 26 mai, fiind prevăzute două etape intermediare, în 18 aprilie (etapa a 23-a) şi 9 mai (etapa a 27-a), asta dacă nu se vor produce modificări în programul competiţional, din pricina condiţiilor meteo sau a unor retrageri. Asta, întrucât în acest an cel mai important eveniment sportiv de pe mapamond este Campionatul Mondial din Rusia.

*Repere pentru microbişti

În toamnă Metalurgistul Cugir a disputat în deplasare întâlnirile cu combatantele din Alba, iar „alb-negrii” din Cetatea Marii Uniri au avut în trei rânduri calitatea de gazdă pe „Cetate”. De asemenea, liderul lui Adrian Falub, formaţia „şepcilor roşii”, considerată marea favorită a bătăliei pentru accederea în eşalonul superior a reuşit două victorii în descinderile din judeţ, la Cugir şi Galda de Jos, iar acum o aşteaptă „examenele” cu Unirea Alba Iulia şi Performanţa Ighiu. Dar haideţi să structurăm în linii mari calendarul primăverii fotbalistice în Alba.

*Nebunie în 31 martie, 28 aprilie şi 25 mai!

Prima rundă a returului: *vineri, 2 martie: Metalurgistul Cugir – FC Avrig şi Gaz Metan Mediaş 2 – Unirea Alba Iulia. Industria Galda stă întrucât trebuia să întâlnească Viitorul Ghimbav (susține primul meci în 9 martie, în deplasare cu Sănătatea Cluj). Și Performanţa Ighiu – stă, joacă întâiul meci în 9 martie, la Mediaş.

Primul derby judeţean din 2018 se va disputa vineri, 16 martie, la Cugir, între Metalurgistul şi Unirea Alba Iulia (etapa a 18-a). Ultima zi a lunii martie este efectiv incendiară, cu disputele Industria Galda – Unirea Alba Iulia (al doilea derby judeţean) şi Performanţa Ighiu – „U” Cluj (etapa a 20-a). În runda următoare continuă derby-urile „de Alba”, în Vinerea Mare, 6 aprilie, sub Drăgana, fiind Metalurgistul Cugir – Performanţa Ighiu, pentru ca în etapa următoare va sta Performanța Ighiu (etapa a 22-a). Tot la Cugir, în runda a 23-a, în 17 aprilie, etapă intermediară, Metalurgistul Cugir va întâlni Industria Galda. Atunci Unirea Alba Iulia va sta, iar Performanţa se deplasează la Reghin. În etapa a 25-a, sâmbătă, 28 aprilie, la Galda se dispută partida orgoliilor între Industria şi Performanţa Ighiu, iar pe „Cetate” va poposi Universitatea Cluj. Metalurgistul Cugir și Unirea Alba Iulia au „liber” în 5 mai (etapa a 26-a), iar în „intermediara” din 9 mai sunt disputele CFR Cluj 2 – Performanţa Ighiu, Industria Galda – Unirea Dej, Metalurgistul Cugir – Unirea Tăşnad şi Unirea Alba Iulia – Sănătatea Cluj. În runda a 28-a (12 mai), Metalurgistul Cugir se deplasează pe „Cluj Arena”, iar Industria Galda de Jos stă, gruparea de sub Drăgana odihnindu-se în penultima rundă (18 mai). Cortina se va trage va trage spectaculos, în etapa a 30-a, pe 25 mai, când iarăşi este o „dublă” plină de adrenalină: la Ighiu, Performanţa Ighiu – Unirea Alba Iulia şi Universitatea Cluj – Industria Galda de Jos.

Noutatea comparativ cu prima parte a sezonului este dată de faptul că Perfomanţa Ighiu va juca la Ighiu jocurile interne, după ce în toamnă a împărţit stadionul „Cetate” cu Unirea Alba Iulia. Orele de disputare în retur sunt 15.00, în luna martie, 17.00, în aprilie şi 18.00, în mai.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – Viitorul Cluj 2-3 (1-0), în ultima rundă a turului în play-out | „Roș-albaștrii”, eșec după ce au condus cu 2-0!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eșec neverosimil pentru Metalurgistul Cugir, 2-3 (1-0) pe propriul teren cu Viitorul Cluj, asta după ce gazdele au condus cu 2-0 și au primit 3 goluri în actul secund în mai puțin de 10 minute În minutul 15, căpitanul gazdelor, Tudor Șaucă a deschis scorul (șut din voleu), iar Vitinha (60, reluare cu capul la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea