Rămâi conectat

Sport

Prezenţa echipei AFC Unirea 1924 Alba Iulia în Liga a 2-a, dependentă de numărul echipelor înscrise în eşalonul secund

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

AFC Unirea 1924 Alba Iulia mai trebuie să aştepte până va afla dacă în ediţia viitoare va activa în Liga a 2-a!

Mihai Dascalescu Unirea Alba Iulia 2Înfiinţată în vara trecută, noua echipă din Cetatea Marii Uniri a promovat în Liga a 4-a, dar speră ca la toamnă să se întoarcă în eşalonul secund, de unde Alba Iulia s-a retras în 2013. În condiţiile în care criza bântuie prin fotbalul autohton, iar recesiunea afectează din plin eşaloanele inferioare, „alb-negrii” intenţionează să profite de o conjunctură relativ favorabilă. Oficialii unirişti au purtat zilele trecute, la Hunedoara, discuţii pe această temă, cu Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, care nu a spus „nu” unui asemenea deziderat. „Deocamdată nu avem date certe, dar în două săptămâni vom afla mai multe. Trebuie să aşteptăm în primul rând să aflăm numărul de echipe înscrise în Liga a 2-a şi în funcţie de locurile vacante ni se va transmite de către FRF dacă vom activa sau nu pe a doua scenă”, a declarat Mihai Dăscălescu.
Deci practic, Alba Iulia se regăseşte în situaţia Craiovei din anii trecuţi, când fotbalul din Cetatea Băniei a primit un loc în Liga a 2-a. Cum uniştii au evitat metode neortodoxe, de genul cumpărare de loc, mai trebuie să aştepte până la clarificarea situaţiei în AFC Unirea 1924 Alba Iulia 1cauză.
Dacă se va rezolva problema prezenţei pe a doua scenă, câţiva dintre foştii echipieri ai „alb-negrilor”, V. Ignat, Selagea, C. Cristea, Al. Giurgiu, sau Dâlbea sunt vizaţi pentru revenirea pe „Cetate”, pentru alcătuirea unui lot competitiv. În plan financiar, există disponibilitatea autorităţilor locale şi judeţene de a sprijini noua formaţie din Cetatea Marii Uniri. Pentru a fi iarăşi în circuitul fotbalului autohton, primul pas ar fi identificarea unei soluţii normale (corecte din punct de vedere reglamentar) pentru ca Alba Iulia să ajungă în Liga a 2-a şi apoi asigurarea bugetului şi alcătuirea lotului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj organizează, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj va organiza, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai. Mai participă CSM Constanța, Dinamo București, CSȘ Bega Timișoara, CTF Mihai I București și CSM București. Echipa din „Mica Romă” a acces între primele 6 echipe din țară la under 17, cadete, după ce a câștigat, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea