Rămâi conectat

Sport

Premii speciale pentru șahiștii CSU Alba Iulia la cel mai puternic turneu de sah organizat in România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbătă s-a incheiat cel mai puternic turneu de sah organizat in România in acest an, Iasi Open 2015, competitie organizata de Primaria municipiului Iasi in colaborare cu Federatia Romana de Sah, Asociatia Judeteana de Sah Iasi si DJST Iasi, dar si cu sprijinul a altor parteneri si sponsori.

Open Sah Teius 1Avand un fond de premiere de 23000 euro, competitia a atras la start numerosi jucatori profesionisti straini si romani de mare valoare. 20 dintre acestia avand titlul de mare maestru international, cea mai inalta clasificare sahista.

 

Prezenti la start pentru a acumula experienta in vederea importantelor competitii internationale de juniori la care vor participa in acest an, juniorii CSU Alba Iulia Mihnea Costachi si George Ileana au reusit sa se ridice la nivelul unei asemenea competitii, obtinand premii speciale in proba de blitz (George Ileana locul 1 la sectiunea jucatori cu rating <1900 si locul 15 in clasamentul general al seniorilor, Mihnea Costachi locul 3 la sectiunea jucatori cu rating <2300 si locul 9 in clasamentul general al seniorilor) si fiind permanent in lupta pentru pozitii fruntase si in proba principala a festivalului, cea de sah clasic. Daca in aceasta proba George Ileana a ratat o clasare superioara, pierzand ultimele 2 partide si acumuland 4,5 puncte din 9 partide, Mihnea Costachi a reusit sa obtina un nou premiu special, locul 3 la sectiunea juniori sub 16 ani dupa Nichita Morozov (Moldova) si Bogdan Deac (Romania). Mihnea Costachi a acumulat 5,5 puncte, castigand 4 partide, remizand 3 partide (2 dintre acestea impotriva a 2 mari maestri internationali) si pierzand 2 partide impotriva castigatorului turneului, letonul Igor Kovalenko, si a rusului Artur Gabrielian, clasat pe locul 10, ambii mari maestri internationali.

 

Din pacate, desi a fost reprezentata in concurs de mai multi componenti ai echipei nationale de seniori, tara noastra nu a avut niciun reprezentant in primii 10 clasati, ceea ce ofera o imagine clara despre nivelul foarte ridicat al turneului.

 

Pentru juniorii albaiulieni vara sahista va incepe cu participarea la un cantonament al lotului national de juniori, urmat de un puternic open international la Eforie Nord, in calendarul lor competitional fiind incluse si alte turnee nationale si internationale: Campionatul National de juniori pe echipe (21-29 iulie), Campionatul European de sah rapid pentru juniori (Novi Sad 1-6 august), Openul Arad (6-12 august), Openul Predeal (13-19 august) si, probabil, un open de sah clasic sau sah rapid organizat in Alba Iulia la sfarsitul lunii august, in cazul in care se va gasi sprijin financiar pentru organizarea acestuia. De asemenea este foarte probabila selectionarea lui Mihnea Costachi in echipa care va reprezenta Romania la Campionatul European de juniori sub 18 ani pe echipe (Polonia 12-20 iulie).

M.C.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Sâmbătă, CSM Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir, derby „de Alba”, la Zlatna | CSU Alba Iulia și Industria Galda, reprezentații interne

Dan HENEGAR

Publicat

în

Sâmbătă, CSM Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir, derby „de Alba”, la Zlatna, CSU Alba Iulia și Industria Galda, reprezentații interne La finele unei săptămâni încărcate, cu trei jocuri pentru divizionarele terțe, sunt prevăzute întâlnirile etapei a 8-a din play-off-ul și play-out-ul Ligii 3. Toate conjudețenele evoluează sâmbătă, 11 mai, la ora 18.00, duelurile fiind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea