Rămâi conectat

Politică Administrație

Prefectul de Alba confirmă! Kronospan Sebeș a mințit!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prefectul de Alba, Gheorghe Feneșer, a confirmat că societatea Kronospan Sebeș a mințit autoritățile, respectiv Agenția Națională pentru Protecția Mediului și APM Alba, cu privire la renunțarea la procesul cu Ministerul Mediului – prin care compania austriacă a contestat suspendarea procedurii de revizuire a autorizaţiei integrate de mediu pentru platforma industrială din Sebeș – potrivit reprezentanților ONG-urilor de mediu.

Momentul de sinceritate s-a petrecut vineri, 5 februarie, la sediul Prefecturii Alba, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții ONG-urilor din Sebeș. Întrebat cine a mințit primul, Kronospan Sebeș sau Toma Florin Petcu – președintele Agenției Naționale de Protecție a Mediului din România (ANPM), reprezentantul Guvernului în județul Alba a confirmat că este vorba despre reprezentanții companiei Kronospan.

instiintare renuntare la judecata Kronspan Sebes

instiintare renuntare la judecata Kronspan Sebes

“Avem parte deci de o mare și gravă minciună servită public celor care se opun poluării”, au declarat reprezentanții Asociației PrimaNatura din Sebeș.

Reamintim că, la sfârșitul lunii noiemnbrie, chiar în ziua în care la Sebeș urma să se desfășoare un nou protest împotriva poluării, reprezentanții ONG-urilor de mediu au fost invitați de către Gheorghe Feneșer, prefectul județului Alba, să participe la o întâlnire cu Toma Florin Petcu, președintele Agenției Naționale de Protecție a Mediului din România (ANPM). În cadrul discuțiilor, preşedintele ANPM cu rang de Secretar de Stat le-a prezentat ONG-iștilor un document (vezi FOTOCOPIE) prin care Kronoșpan Sebeș înștiințează Ministerul Mediului, ANPM și APM Alba că a renunțat la procesul prin care solicita anularea actului administrativ de suspendare a procedurii de revizuire a autorizației integrate de mediu.

CITEȘTE ȘI: Kronospan Sebeș a obținut avizul de mediu pentru creșterea capacității de producție a formaldehidei

 

“Vă aducem la cunoştinţă că, în vederea continuării procedurii de revizuire a autorizaţiei integrate de mediu nr. SB 67/2007 revizuită la data de 01.03.2010, S.C Kronoșpan Sebeş S.A. a depus în cursul zilei de 18.11.2015 la Curtea de Apel Bucureşti cererea de renunţare la judecată prin care s-a solicitat instanţei să la act de renunţarea la judecarea acţiunii în anulare formând obiectul dosarului nr. 5882/2/2015, aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, secţia a VIII-a Contencios administrativ şl fiscal. Cu deosebită considerație, Director General  BANDI”, se arată în documentul transmis APM Alba de compania Kronospan Sebeș.

BP

CITEȘTE ȘI: Chemați la Prefectura Alba pe ascuns, ONG-urile antipoluare din Sebeș scot la iveală noi nereguli. Reîncep protestele!

CITEȘTE ȘI: Scandalul poluării din Sebeș: ONG-urile cer demisia șefilor ANPM și APM Alba și a primarului. Se conturează noi proteste!

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea