Prefectul de Alba confirmă! Kronospan Sebeș a mințit!

Prefectul de Alba, Gheorghe Feneșer, a confirmat că societatea Kronospan Sebeș a mințit autoritățile, respectiv Agenția Națională pentru Protecția Mediului și APM Alba, cu privire la renunțarea la procesul cu Ministerul Mediului – prin care compania austriacă a contestat suspendarea procedurii de revizuire a autorizaţiei integrate de mediu pentru platforma industrială din Sebeș – potrivit reprezentanților ONG-urilor de mediu.

Momentul de sinceritate s-a petrecut vineri, 5 februarie, la sediul Prefecturii Alba, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții ONG-urilor din Sebeș. Întrebat cine a mințit primul, Kronospan Sebeș sau Toma Florin Petcu – președintele Agenției Naționale de Protecție a Mediului din România (ANPM), reprezentantul Guvernului în județul Alba a confirmat că este vorba despre reprezentanții companiei Kronospan.

ELIT
instiintare renuntare la judecata Kronspan Sebes
instiintare renuntare la judecata Kronspan Sebes

“Avem parte deci de o mare și gravă minciună servită public celor care se opun poluării”, au declarat reprezentanții Asociației PrimaNatura din Sebeș.

Reamintim că, la sfârșitul lunii noiemnbrie, chiar în ziua în care la Sebeș urma să se desfășoare un nou protest împotriva poluării, reprezentanții ONG-urilor de mediu au fost invitați de către Gheorghe Feneșer, prefectul județului Alba, să participe la o întâlnire cu Toma Florin Petcu, președintele Agenției Naționale de Protecție a Mediului din România (ANPM). În cadrul discuțiilor, preşedintele ANPM cu rang de Secretar de Stat le-a prezentat ONG-iștilor un document (vezi FOTOCOPIE) prin care Kronoșpan Sebeș înștiințează Ministerul Mediului, ANPM și APM Alba că a renunțat la procesul prin care solicita anularea actului administrativ de suspendare a procedurii de revizuire a autorizației integrate de mediu.

CITEȘTE ȘI: Kronospan Sebeș a obținut avizul de mediu pentru creșterea capacității de producție a formaldehidei

ADEZIUNE PLUS ALBA

 

“Vă aducem la cunoştinţă că, în vederea continuării procedurii de revizuire a autorizaţiei integrate de mediu nr. SB 67/2007 revizuită la data de 01.03.2010, S.C Kronoșpan Sebeş S.A. a depus în cursul zilei de 18.11.2015 la Curtea de Apel Bucureşti cererea de renunţare la judecată prin care s-a solicitat instanţei să la act de renunţarea la judecarea acţiunii în anulare formând obiectul dosarului nr. 5882/2/2015, aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, secţia a VIII-a Contencios administrativ şl fiscal. Cu deosebită considerație, Director General  BANDI”, se arată în documentul transmis APM Alba de compania Kronospan Sebeș.

BP

CITEȘTE ȘI: Chemați la Prefectura Alba pe ascuns, ONG-urile antipoluare din Sebeș scot la iveală noi nereguli. Reîncep protestele!

CITEȘTE ȘI: Scandalul poluării din Sebeș: ONG-urile cer demisia șefilor ANPM și APM Alba și a primarului. Se conturează noi proteste!

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă: PNL Alba nu negociază funcții. Posturile din deconcentrate trebuie ocupate prin concurs

După cum am afirmat încă din timpul campaniei electorale, PNL Alba nu negociază funcţii, ci susţine ocuparea, pe baza principiului… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

4 Comentarii

10 8 februarie 2016 at 16:02

Iar se aduna 10 in Parcul Primariei. Sebesenilor nu le pasa de poluare. Ei prefera aerul poluat in locul celui curat. Le place formaldehida de a mananca pe paine, praful de lemn ca indulcitor de cafea si ozonul cel rau in loc de lapte de pasare.
Hai sictir, cu mtingurile voastre ! Si asa nu obtineti nimic. Noi facem ce vrea muschii nostrii. II AVEM PE TOTI AI MARI LA MANA.
BANII VORBESC !

ion 8 februarie 2016 at 19:31

Masina prefecturii e folosita de dom feneser an interes personal toata ziua e parcata la pens axa merge la cumparat cu sotia la munte nu vede nimeni domnu Ciolos schimb prefectii mai rapid ca nu va reprezinta cu cinste!!!!

George 8 februarie 2016 at 22:30

Sunt la 1.5km de kronospan este noapte termopanul închis si tot se aude tocătorii de Bușteni de la kronospan am pus pe masa iPhone ul si am verificat cu doua aplicații diferite sunt 40decibeli este normal așa ceva? Autoritățile sunt surde?????

Vornic 9 februarie 2016 at 16:19

Primaria Sebes este vornicul kr———–, numai de bine si la mai multe sponsorizari ca tot ne pregatim de alegeri.
CETATEANUL ?
bun pentru impozitat

Comentariile sunt oprite