Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Porţile liceelor deschise pentru copiii romilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Partida Romilor „Pro Europa”, Sucursala judeţeană Alba, preşedinte Ilie Petru, împreună cu liderii din judeţul Alba, fac un apel către toţi romii din judeţul Alba care au copii ce au terminat 8 clase şi vor să urmeze liceul că au nevoie de Omul de lângă tine „Eu îţi dau recomandarea”, program prin care li se asigură 160 de locuri în licee. Rog părinţii acestor copii să se prezinte la sediul Partidei Romilor din Alba Iulia, str. Muncii nr. 2A cu copia după actul de identitate al copilului şi al părinţilor, iar noi vom elibera aceste recomandări, atât sucursala judeţeană cât şi preşedinţii din comunităţile de romi din judeţ. Acest anunţ este valabil şi pentru tineri romi care vor să frecventeze facultatea şi noi vom elibera aceste recomandări la timpul respectiv. Apelul nostru este valabil până la data de 25 iunie 2011. Mai facem un apel către romii din municipiul Sebeş şi din Cartierul Lumea Nouă din Alba Iulia şi pentru ceilalţi preşedinţi din judeţ: să-i intereseze mai mult situaţia romilor din judeţ decât situaţia lor personală şi familială, să sprijine omul de lângă ei, să-i sprijine pe romii care sunt necăjiţi, pe romii care au probleme cu primăriile.
În ceea ce priveşte situaţia de la Inspectoratul Judeţean Şcolar Alba, aici avem o angajată, pe d-na Tica Angela, cu jumătate de normă din partea Partidei Romilor pentru a ţine evidenţa clară a copiilor romi care frecventează clasele I-VIII, grădiniţele, liceele şi facultăţile, ceea ce dânsa nu face şi răspunsul dânsei către Partida Romilor „Pro Europa” este că ea nu face politică şi că este profesoară la ISJ, dar spre ştiinţa ei nici Partida Romilor nu face politică şi se numeşte Asociaţia Partidei Romilor „Pro Europa”. De aceea, rugăm pe dl. inspector general al ISJ Alba precum şi organele locale ale PDL Alba să intervină pe lângă domnul inspector să o înlocuiască pe doamna Tica Angela, pentru că dânsa a dovedit că nu este capabilă să îndeplinească şi această funcţie a romilor şi că doreşte să fie schimbată. De aceea, rugăm pe dl inspector să ne aprobe înlocuirea acesteia cu o persoană care are facultate şi nu este neapărat nevoie să aibă o vechime de 8 ani ca profesor, pentru că în foarte multe judeţe sunt angajaţi tineri romi pe această funcţie numai cu facultate. Avem nevoie să angajăm o persoană cu care putem colabora şi care să ne informeze despre situaţia copiilor de etnie romă. Noi avem foarte multe sesizări referitoare la dna Tica Angela despre faptul că nu o prea interesează situaţia copiilor de romi.
Domnul ministru al Învăţământului a arătat clar, într-o conferinţă de presă de la Partida Romilor „Pro Europa” Bucureşti la care era prezent şi domnul Sarau care răspunde de minorităţile rome, că nu e neapărat ca inspectorul pe problemele romilor care este angajat la ISJ să aibă o vechime de 8 ani pentru că în majoritatea judeţelor pe această funcţie sunt angajate persoane doar cu facultate şi există o evidenţă mai clară ca a doamnei Tica Angela. Pentru această funcţie avem persoane mai bune ca dânsa. De aceea vă rugăm să aprobaţi înlocuirea acesteia.
Petru ILIE, preşedintele Partidei Romilor „Pro Europa”, Sucursala judeţeană Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea