Rămâi conectat

Ştirea zilei

Poliția se CONTRAZICE în scandalul RAȘCOVICI, subprefectul USR de Alba. Potrivit unui înscris OFICIAL, acesta a primit SPORURI de studii superioare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Poliția se CONTRAZICE în scandalul RAȘCOVICI, subprefectul USR de Alba. Potrivit unui înscris OFICIAL, acesta a primit SPORURI de studii superioare

Situația noului subprefect de Alba, Viorel Rașcovici, numit în funcție la propunerea USR este departe de a se fi lămurit. La nivelul Ministerului Administrației și Internelor se derulează o analiză cu privire la legalitatea diplomei de facultate a acestuia, după ce Rașcovici a dat o declarație pe propria răspundere, înainte de a fi numit în funcție, prin care și-a asumat faptul că este absolvent legal de studii superioare.

Citește și: USR Alba, o nouă ”propunere cu cântec” pentru funcția de subprefect. După un fost condamnat penal, un fost polițist cu o facultate neautorizată

Acesta a absolvit în 2005, la fără frecvenţă, Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Internaţionale deschise Tehnoeconomia Europeană – Academia de Tehnoeconomie şi Cooperare Româno-Americană. Această universitate privată este considerată o ”fabrică de diplome false”, iar rectorul acesteia a fost cercetat în mai multe dosare penale, fiind chiar şi reţinut la un moment dat pentru înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii.

De asemenea, în 2003 a fost închisă de ”Protecția Consumatorului”. Reprezentanţii universităţii au contestat decizia în instanţă, iar în 2004 au pierdut procesul printr-o decizie a Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti. Cu toate acestea, universitatea a continuat să funcţioneze până în prezent. Instituţia nu a obţinut niciodată autorizaţie de la Ministerul Educaţiei Naţionale ceea ce ridică mari semne de întrebare cu privire la valabilitatea diplomei noului subprefect.

Citește și: Viorel Rașcovici, NUMIT de Guvern în funcția de subprefect al județului Alba din partea USR-PLUS. Tânăr pensionar special, cu o facultate la o „fabrică de diplome”

În același timp, într-un răspuns pentru ziarul Unirea, Inspectoratul Județean de Poliție Alba susține că fostul polițist Viorel Rașcovici ”a îndeplinit o funcție de conducere, respectiv șef post, care nu presupune absolvirea de studii superioare finalizate cu diplomă de licență”. Acesta a fost timp de mai mulți ani șef al Postului de Poliție Cergău. ”Vă comunicăm faptul că acesta a beneficiat de venituri salariale aferente unui post prevăzut cu studii medii”, mai susțin reprezentanții IPJ Alba în răspunsul transmis redacției.

Pe de altă parte, într-un document oficial al instituției, eliberat în 2018 fostului polițist pentru ”a-i servi la nevoie”, se susține faptul că acesta a beneficiat încă din anul 2005 de spor pentru studii superioare.

Citește și: USR Alba, Rașcovici și IMPOSTURA, adusă la rang de subprefect

”Menționăm că domnul Rașcovici Viorel a făcut parte din corpul agenților de poliție, iar în urma absolvirii studiilor superioare, în perioada 01.06.2005 – 09.12.2016 a beneficiat de sporul salarial pentru agenții de poliție absolvenți de studii superioare, iar în perioada 11.04.2005 – 09.12.2016 a avut calitatea de organ de cerectare al poliției judiciare, desfășurând activități de cercetare penală”, se susține în adeverința semnată de comandantul IPJ Alba, din data de 2 iulie 2018. Cu alte cuvinte, IPJ Alba a recunoscut imediat după absolvire faptul că polițistul Rașcovici Viorel are studii superioare și i-a plătit sporul aferent pentru următorii 11 ani.

Citește și: Scandalul Rașcovici pe punctul să EXPLODEZE în curtea IPJ Alba. A încasat sau nu sporuri salariale pentru studii superioare?

”Am fost de bună credință mergând la acea facultate. Universitatea nu a fost închisă niciodată, am susținut examenele, existau profesori, nu am avut cunoștință de așa ceva. Funcționează și în prezent”, a spus Viorel Rașcovici, înainte de a fi numit subprefect. Acesta a adăugat că diploma obținută la instituția respectivă de învățământ i-a fost recunoscută de Ministerul Afacerilor Interne, care i-a plătit sportul pentru studii superioare și i-a fost acceptată la Universitatea ”Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, unde a urmat un curs post-universitar în domeniul ”psihologie judiciară”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea