Rămâi conectat

Sport

Pobeda Stár Bišnov – Industria Galda, 2-1 (2-1), în returul barajului de Liga a 3-a | „Bulgarii”, promovare istorică, Galda a retrogradat după 7 ani!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bucurie mare pe “Hristo Stoichkov Arena” din Dudeștii Vechi, terenul “bulgarilor”, după ce în returul barajului de menținere/ promovare în eșalonul terț, între Pobeda Stár Bišnov și Industria Galda de Jos, amfitrionii au câștigat cu 2-1 (2-1), iar echipa din Timiș a realizat o accedere istorică pe a treia scenă.

O atmosferă de senzație creată de cei peste 500 de fani din tribună, plus evoluția remarcabilă a antrenorului jucător Daniel Vasilcin (35 de ani), pasă decisivă și gol, au dus la retrogradarea Industriei după 7 ani petrecuți pe a treia scenă! „Sunt trist, dar în același timp conștient de realitate. Am știu din iarnă ce ne așteaptă, dar din păcate nu am reușit. Până la urmă am încercat, dar nu am putut mai mult. Drumul nostru se încheie, noi am salvat din banii familiei Hulea un club ce era aproape de desființare, am prelungit existența echipei, ne-am făcut datoria. Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în această provocare Mulțumiri domnului Breaz, domnului Barbu de la Terra Aster, domnului primar Iancu și tuturor celor care au fost lânga noi, suporteri și oameni apropiați și nu în ultimul rând lui Marcel Giorgiu, cel ce a rămas lângă echipă„, a precizat Adrian Hulea.. „Din păcate nu am reușit să ne îndeplinim obiectivul de a rămâne în Liga a 3,-a am făcut din nou un meci slab din toate punctele de vedere și cred că echipa care și-a dorit mai mult victoria a fost Podeba, îmi asum responsabilitatea pentru aceste două meciuri! Vreau să le mulțumesc suporterilor care au fost la meci și ne au susținut, îmi pare rău că i-am dezamăgit”, a punctat antrenorul Radu Andone.

Astfel, din ediția viitoare Alba va mai avea doar trei reprezentante în Liga a 3-a, Metalurgistul Cugir, Unirea Alba Iulia și CS Ocna Mureș. În tur, la Galtiu a fost 0-0, partida de la care a plecat acest retur de foc.

*1-0, MIN. 10: GRIGORE a deschis scorul, reluare cu capul din 6 metri, nemarcat, la centrarea lui Vasilcin

*1-1, MIN. 16: POTOPEA a egalat, cu capul, la un corner Petruse

*2-1, MIN. 22: VASILCIN a executat impecabil o lovitură liberă de la 22 de metri, central

Gazdele au început tare iar Suciu, singur cu Costescu a respins în corner (min. 9), la faza următoare Pobeda reușind să deschidă scorul, prin Grigore, fostul golgheter al statului San Marino. Potopea a egalat, iar în acel moment Industria era în Liga a 3-a grație golului înscris în deplasare (min. 16), însă bucuria nu a durat decât câteva minute întrucât Vasilcin, antreorul jucător al „bulgarilor” a executat impecabil o lovitură liberă (22). Se joacă pe contre, cu ocazii alternând la ambele buturi: Solomon (27) a fost la un pas de autogol, Stoianov a respins din vinclu, iar imediat Val. Drăgan a reluat alături. Bălșan (37) a trecut pe lângă minge în carreul mic, pentru ca în secundele următoare Potopea să respingă din fața porții goale lobul lui Costescu. Stoianov (42) mai are o intervenție salutară la execuția lui Coltor, același lucru făcându-l Suciu (43), la acțiunea lui Costescu

Confruntarea are aceleași coordonare și la reluare, cu ocazii de ambele părți. Costescu (48) a profitat de o eroare a lui Goșa și a deviat puțin pe lângă. Suciu (50) a respins reluarea lui Grigore. Goguța (51) și Pisoiu (55) și-au încercat șansa de la distanță, însă Stoianov a reșinut. Tranculov (60) a trinis cu capul peste. Costescu (64) putea mări avantajul dar a tras în Suciu. Portarul Galdei a reținut în doi timpi șutul trimis din stânga de Bogdan (73). După o acțiune a lui Tripșa, Bălaș (78) a șutat din careu, a prins experimentatul Stoianov. În disperare de cuză, cu ultimele resurse, trupa din Galtiu înecarcă o nouă egalare: cap Potopea ((86), prins de Stoianov și șut de la distanță Ov. Crișan (90+2), pe lângă

Ultima clasată din Seria a 9-a a Ligii a 3-a nu a câștigat în 2021 niciun joc din cele 9 susținute (trei remize albe, în ordine, cu Unirea Alba iulia, Unirea Ungheni și Pobeda Stár Bišnov), ba mai mult a uitat să înscrie de 4 întâlniri. În ediția 2020/ 2021, Industria, mutată în primăvară la Galtiu, după ce a fost la un pas de abandon competițional, a reușit un singur succes (4-3 la Jucu, în 28 octombrie), acum aproape 7 luni, din cele 19 confruntări!

Echipe:

Pobeda: Gh. Stoianov/ cpt –  Oneț, B. Străuț (21, Tranculov; 61, D. Rațiu), R. Solomon, C. Bogdan (80, Kalapiș) – Boboiciov (61, Ienovan), Vasilcin, Briciu, R. Popovici – Costescu, Val. Grigore (80, Budur); rezerve I. Ciocani, T. Ciocani, Paraliov, G. Rusu. Antrenor Daniel Vasilcin.

Industria: Căt. Suciu/ cpt – Bălșan, Goța, Potopea, Petruse (68, R. Anghel) – R. Morar (46, Tripșa), Bălaș, Goguța, Coltor  (75, Al. Stan) – Pisoiu (68, Olălău), Val. Drăgan (75, Ov. Crișan); rezerve Ov. Barna, B. Popa, E. Hălălae,  Borșai. Antrenor Radu Andone.

Arbitri D. Dreve (Cluj), M. Bălan (Dej), P. Cîmpeanu (Cluj) *Observatori S. Mocanu (Arad), S. Găman (Tg Jiu)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea