Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

PNL Cugir vede paiul din ochiul altuia dar nu vede bârna din ochiul său

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Oameni suntem şi avem defecte. Unii sunt nesimţiţi, alţii sunt mincinoşi iar  alţii sunt laşi. Dar cei care se ascund cu atâta vitejie sub numele de Biroul de presă al PNL, întrunesc cu brio toate aceste defecte. Să mă explic; de ce nesimţiţi? Fiindcă nu era momentul pentru un asemenea articol. Înţeleg polemica politică dar nu înţeleg să loveşti oameni care sunt în dificultate. Şi mă opresc aici.
De ce mincinoşi? Fiindcă atât domnul Conţan cât şi doamna Dumitrean au făcut  pasul spre PDL nu prin şantaj ci ca urmare a propriei voinţe. Nu s-a întrebat nimeni de ce aceşti doi oameni nu s-au mai regăsit în partidul pe care l-au slujit atâta vreme? Oare  de ce n-am forţat-o pe doamna Dumitrean să treacă la PDL în septembrie 2010 când a preluat funcţia de director general al Colegiului „I.D. Lăzărescu”?
Oare de ce PSD măsluieşte rezultatul unor sondaje de opinie în detrimentul doamnei Dumitrean pentru a numi un om de paie contracadidat al domnului Teban  în viitoarele alegeri locale? Credeţi că blatul pe care domnul Murg îl face cu  domnul Teban nu a scârbit atâţia membri ai celor două partide şi poate şi pe  doamna Dumitrean?
Cât despre domnul Conţan, le aduc la cunoştinţă celor de la PNL că avea contract de mandat până în iunie 2012, deci putea liniştit să stea la PSD, fără ca noi să-l putem şantaja cu ceva. Şi fiindcă veni vorba de şantaj, să ne spună nouă PNL Cugir care sunt membrii PNL şantajaţi pentru a trece la PDL? Fiindcă au directori la cele două întreprinderi de stat şi la Parcul Industrial şi la APA CTTA. Toate instituţii în care noi, PDL, avem un cuvânt greu de spus.
Şi fiindcă veni vorba de şantaj să ne spună nouă PNL ce culoare au toţi angajaţii primăriei? Recunosc cinstit că sunt unul dintre cei care s-au bucurat de trecerea domnului Conţan la PDL, fiindcă până una alta rezultatele vorbesc de la sine şi împreună  am putut reconstrui în fabrică o mică părticică  din ceea ce cu atâta fervoare  au distrus fostele conduceri PSD şi PNL. Prea repede trec peneliştii peste miile de disponibilizări care s-au petrecut când ei erau la conducerea celor două fabrici  şi aveau directori generali, consilii de administraţie şi administratori speciali. Au ceva să le transmită miilor de şomeri care plâng la poarta fabricilor?
Noi, în ultimii doi ani am angajat o mie de oameni la stat. Atât am putut. Dar poate PNL să ne dea adresa domnilor care au fost directori şi responsabili de fabrici acum trei ani, fiindcă avem peste două mii de cereri de angajare şi poate că doresc  să-i trimitem la ei să-i ajute.
Prea repede trec peste neputinţa lor de a promova ordonanţa de ştergere a datoriilor celor două fabrici, când omul lor, cugireanul nostru dormea în guvern.
Prea repede uită de dezastrul care l-au lăsat în urma lor la Fabrica de Arme, spoliată de firmele căpuşă. Poate vor să le amintesc de lucrările executate la Colegiul „I.D. Lăzărescu”? Executate şi neplătite?
Poate vor să le amintesc de starea drumurilor din oraş, de starea unor cartiere  cum ar fi Cindeniul? Sau să le amintesc că de un an de zile spitalul orăşenesc este în subordinea primarului şi singura măsură de reformare, restructurare şi eficientizare a fost numirea unui director PNL? Haideţi fraţilor la Blaj, care este un oraş mai mic decât Cugirul, cu un buget inferior Cugirului să vedem cam cum ar trebui să arate un spital într-un oraş condus de un gospodar adevărat. Ar fi multe de spus, dar toate la timpul potrivit. Le mai aduc aminte peneliştilor cugireni un proverb: „câinele moare de drum lung şi  prostul de grijă altuia”. Sunteţi îngrijoraţi de prăbuşirea noastră în sondaje? Da, am scăzut în sondaje, fiindcă am fost nevoiţi să luăm măsuri anticriză evitând astfel ca România să  intre în colaps cum au intrat Grecia, Portugalia, Irlanda şi alte ţări mai puternice. Eu sper totuşi ca populaţia să înţeleagă aceste măsuri. Dar cu toată prăbuşirea noastră în sondaje, eu sunt liniştit atâta timp cât la conducerea uslaşilor se află persoane ca Chucky şi Che Gargara.
Rămâneţi pe mâini bune fraţilor.
Ing. Radu ROŞIAN
preşedinte PDL Cugir


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea