Rămâi conectat

Cultură Educație

Piaţa aurului şi-a revenit după recesiune

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Pentru piaţa aurului, 2010 a adus doar evoluţii pozitive şi a demonstrat că sectorul este unul profitabil, arată raportul World Gold Council, recent dat publicităţii. Cifrele o demonstrează cu prisosinţă: după un 2009 slab, anul trecut a marcat o revenire a cantităţii de aur de pe piaţă, exprimată în tone. Deşi cantitatea în sine a fost la niveluri comparabile cu anul 2008, valoarea metalului preţios a crescut semnificativ.
Astfel, cererea de aur a fost de 3.811 tone în 2008, a scăzut pe anul următor la 3.493 de tone, iar anul trecut şi-a revenit, marcând chiar o uşoară creştere, până la 3.812 tone. Altfel stau lucrurile când ne uităm la valoarea financiară a aurului: exprimată în dolari, aceasta a fost de 106 miliarde acum doi ani, 109 miliarde în 2009 şi 150 de miliarde de dolari anul trecut. Creşterea preţurilor nu a fost deloc oprită de cantitatea de aur disponibilă pe piaţă, care a fost în 2010 mai mare decât cea din 2009, respectiv de 4.108 tone, faţă de 4.034.
Piaţa a fost dominată de Asia: India, China, Hong Kong, Taiwan şi Japonia ocupă în ordine primele locuri ale clasamentului cumpărătorilor. Astfel, nu doar că aurul s-a dovedit din nou cea mai solidă investiţie pe perioada de criză, ci piaţa a marcat şi o creştere de proporţii; între valoarea cantităţii tranzacţionate în 2010 şi cea din anul precedente există un plus de 40%.(A.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare