Rămâi conectat

Cultură Educație

Peste 8,5 milioane de trimiteri poştale în toată ţara

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Oficiul Judeţean Reţea Poştală Alba a prezentat Colegiului Prefectural raportul de activitate pe anul 2010. Potrivit documentului, la nivelul întregii ţări există nouă centre regionale de tranzit. Poşta Română deţine în prezent o reţea de peste 7.100 de subunităţi poştale la nivel naţional, cu peste 35.000 de angajaţi, distribuind săptămânal peste 8,5 milioane de trimiteri poştale., ia peste 550 de oficii poştale din totalul de 1.200 subunităţi poştale informatizate sunt incluse în VPN (Virtual Private Netwok). Oficiul Judeţean Reţea Poştală Alba este condus de directorul operaţional Nicolae Albu, având în subordine un număr de 26 oficii poştale, cu 37 de ghişee exterioare, 144 agenţii poştale şi 29 CPR – uri.
Anul trecut, a început restructurarea şi reorganizarea Poştei Române, dar la nivelul Oficiul Judeţean Reţea Poştală Alba nu s-au făcut concedieri, reducerea de personal efectuându-se din posturile vacante şi prin restructurarea posturilor unde salariaţii s-au pensionat. De asemenea, nu a fost desfiinţat niciun oficiu sau ghişeu poştal. În schimb, din 30 august a fost întreruptă colaborarea cu firma G4S, activitatea de transport fiind realizată cu salariaţii poştali proprii. Din cauza cheltuielilor foarte mari, au fost reziliate contractele cu GPS şi Blue Air, transportul trimiterilor poştale efectuându-se în prezent cu maşinile firmei, însă au fost încheiate şi 22 de contracte noi.
Pe de altă parte, s-au finalizat reparaţiile curente la subunităţiile poştale Alba Iulia – OPRM, Sebeş – OPRM, Cetatea de Baltă şi Sâncel, au fost demarate lucrări de reparaţii capitale la Oficiul Poştal Crăciunelu de Jos, iar Oficiul Blaj, Ghişeul Poştal Ampoi şi Ghişeul Poştal Sălciua s-au mutat în spaţii modernizate. De asemenea, pe plan local OJRP Alba are în derulare contracte cu presa locală, de consignaţie şi o serie de convenţii cu marile instituţii publice din judeţ. Totodată, are contracte la nivel naţional pentru încasarea facturilor de utilităţi (UPC, Electrica, Romtelecom, Orange, Cosmote) şi a ratelor pentru credite (Citi Bank, RATE Finans, RDS, Porsche Bank, Garanti Bank, Credex). În cadrul OJRP Alba se operează lunar, în medie, cu 169.900 cupoane pensii din care se achită destinatarilor 169.000 (diferenţa reprezintă pensii avizate, înapoiate sau sistate). În cursul anului 2010 nu au fost întîrzieri la plata pensiilor, sumele fiind virate de către Casa Judeţeană de Pensii Alba ,conform graficului de achitare.
OJRP Alba s-a implicat în diverse concursuri şi acţiuni. Este vorba despre concursurile „Marşul factorilor poştali” (poştăriţa Alexandra Suciu (OPDC Alba) a ocupat locul 3 pe ţară şi locul 2 la Balcaniada din Albania), concursul epistolar pentru copii până la 16 ani „Anul Internaţional al Pădurilor”, concursul de desene „Pe urmele lui Juan Miro” (desenul câştigător va fi tipărit pe plicurile poştale), campania „Fiecare copil merită un cadou de Crăciun” (jucării donate copiilor ocrotiţi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba), „Scrisoare către Moş Crăciun” (au fost donate 1000 de plicuri către DGASPC Alba). Totodată, Poşta Română a donat 52.000 de cărţi colectate în urma campaniei „O carte deschide o lume nouă”, în cadrul unor evenimente organizate în 40 de şcoli din mediul rural, din care 1.000 de volume au fost donate Şcolii Lupşa.
Sub sloganul „Există un drum către o viaţă normală”, Poşta Română derulează o campanie de colectare de fonduri pentru copiii diagnosticaţi cu sindrom Down. Scopul campaniei constă în colectarea de fonduri prin comercializarea unor brăţări de silicon, în valoare de 5 lei/bucata, prin intermediul a peste 3.000 de subunităţi poştale din întreaga ţară. Banii colectaţi vor fi destinaţi construirii, în Capitală, a unui complex social de servicii pentru persoane cu dizabilităţi. În anul 2010, la OJRP Alba s-au întregistrat 48 de reclamaţii, din care 21 au fost întemeiate, fiind soluţionate în favoarea petentului.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să obțină la finalul clasei a X-a, anul școlar 2022 – 2023, cea mai mare medie din colegiul militar, 8,94.

Citește și: Ce vacanțe vor mai avea în anul școlar 2023-2024

Performanțele școlare sunt mereu apreciate și recompensate, astfel că în tradiția colegiului, pe lângă diploma de merit oferită și premierea în cadru festiv a clasei, care obține cea mai mare medie generală, se regăsește și excursia recompensă, într-o destinație aleasă de către colectivul de elevi.

Astfel, în perioada 11 – 12 noiembrie, elevii clasei clasei a XI-a B împreună cu doamna dirigintă Anamaria Fuia au petrecut momente frumoase în excursie la Timișoara, ca răsplată pentru eforturile depuse în anul școlar precedent prin obținerea celei mai mari medii din colegiu.

Citește și: FOTO| Săli de clasă moderne pentru cei 240 de elevi ai ciclului gimnazial de la Colegiul „Lucian Blaga” din Sebeș: Finanțare prin PNRR

Vorbind despre rezultatele școlare obținute, șeful clasei, elev caporal Flavius Taflan, mărturisește că totul se datorează colectivului unit, ambiției și efortului stăruitor depus de fiecare elev în parte.

„Noi, clasa a XI-a B, suntem un colectiv unit. Încă din momentul în care am pășit în acest colegiu militar și am intrat în sala de clasă, ne-am dat seama că avem în comun o mulțime de lucruri. În numeroasele dificultăți apărute pe parcurs, atât la nivel de clasă, cât și individuale, ne-am susținut unii pe ceilalți în mod necondiționat, știind că numai împreună vom putea reuși.

Am legat prietenii durabile și am ajuns să ne simțim ca într-o mare familie.

Citește și: FOTO: Elevii Școlii ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, vizită la Stația de tratare a apei Sebeșel și Stația de epurare a apelor uzate Alba Iulia

Obținerea celei mai mari medii din colegiu a fost mereu unul dintre obiectivele noastre principale. Indiferent de materia la care excelează, fiecare dintre noi a contribuit la atingerea lui, prin împărtășirea propriilor cunoștințe și deprinderi. Concurența nu a făcut decât să ne motiveze și mai mult, astfel că implicarea noastră a fost una deplină, iar odată obținută această performanță, ne dorim să ne menținem poziția de frunte în clasamentul colegiului și pe viitor.

Rezultatele muncii noastre nu s-au lăsat prea mult așteptate. Weekendul trecut am mers într-o bine-meritată excursie la Timișoara, ca răsplată pentru toate eforturile depuse. O plimbare prin centrul vechi al orașului și apoi prin parcul botanic, câteva ore de relaxare la Aqua Park și o cină într-o ambianță selectă, au fost momentele care ne-au adus bucurie și dorința de a mai organiza astfel de excursii. Amintirile pe care le-am creat cu această ocazie sunt dintre cele mai frumoase”, a spus elev caporal Flavius Taflan.

Excursia recompensă nu vine doar ca o apreciere a efortului depus ci și ca o încurajare de a continua performanțele școlare. Felicitări tuturor pentru reușită și mult succes în continuare!


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare