Rămâi conectat

Cultură Educație

Peste 8,5 milioane de trimiteri poştale în toată ţara

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Oficiul Judeţean Reţea Poştală Alba a prezentat Colegiului Prefectural raportul de activitate pe anul 2010. Potrivit documentului, la nivelul întregii ţări există nouă centre regionale de tranzit. Poşta Română deţine în prezent o reţea de peste 7.100 de subunităţi poştale la nivel naţional, cu peste 35.000 de angajaţi, distribuind săptămânal peste 8,5 milioane de trimiteri poştale., ia peste 550 de oficii poştale din totalul de 1.200 subunităţi poştale informatizate sunt incluse în VPN (Virtual Private Netwok). Oficiul Judeţean Reţea Poştală Alba este condus de directorul operaţional Nicolae Albu, având în subordine un număr de 26 oficii poştale, cu 37 de ghişee exterioare, 144 agenţii poştale şi 29 CPR – uri.
Anul trecut, a început restructurarea şi reorganizarea Poştei Române, dar la nivelul Oficiul Judeţean Reţea Poştală Alba nu s-au făcut concedieri, reducerea de personal efectuându-se din posturile vacante şi prin restructurarea posturilor unde salariaţii s-au pensionat. De asemenea, nu a fost desfiinţat niciun oficiu sau ghişeu poştal. În schimb, din 30 august a fost întreruptă colaborarea cu firma G4S, activitatea de transport fiind realizată cu salariaţii poştali proprii. Din cauza cheltuielilor foarte mari, au fost reziliate contractele cu GPS şi Blue Air, transportul trimiterilor poştale efectuându-se în prezent cu maşinile firmei, însă au fost încheiate şi 22 de contracte noi.
Pe de altă parte, s-au finalizat reparaţiile curente la subunităţiile poştale Alba Iulia – OPRM, Sebeş – OPRM, Cetatea de Baltă şi Sâncel, au fost demarate lucrări de reparaţii capitale la Oficiul Poştal Crăciunelu de Jos, iar Oficiul Blaj, Ghişeul Poştal Ampoi şi Ghişeul Poştal Sălciua s-au mutat în spaţii modernizate. De asemenea, pe plan local OJRP Alba are în derulare contracte cu presa locală, de consignaţie şi o serie de convenţii cu marile instituţii publice din judeţ. Totodată, are contracte la nivel naţional pentru încasarea facturilor de utilităţi (UPC, Electrica, Romtelecom, Orange, Cosmote) şi a ratelor pentru credite (Citi Bank, RATE Finans, RDS, Porsche Bank, Garanti Bank, Credex). În cadrul OJRP Alba se operează lunar, în medie, cu 169.900 cupoane pensii din care se achită destinatarilor 169.000 (diferenţa reprezintă pensii avizate, înapoiate sau sistate). În cursul anului 2010 nu au fost întîrzieri la plata pensiilor, sumele fiind virate de către Casa Judeţeană de Pensii Alba ,conform graficului de achitare.
OJRP Alba s-a implicat în diverse concursuri şi acţiuni. Este vorba despre concursurile „Marşul factorilor poştali” (poştăriţa Alexandra Suciu (OPDC Alba) a ocupat locul 3 pe ţară şi locul 2 la Balcaniada din Albania), concursul epistolar pentru copii până la 16 ani „Anul Internaţional al Pădurilor”, concursul de desene „Pe urmele lui Juan Miro” (desenul câştigător va fi tipărit pe plicurile poştale), campania „Fiecare copil merită un cadou de Crăciun” (jucării donate copiilor ocrotiţi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba), „Scrisoare către Moş Crăciun” (au fost donate 1000 de plicuri către DGASPC Alba). Totodată, Poşta Română a donat 52.000 de cărţi colectate în urma campaniei „O carte deschide o lume nouă”, în cadrul unor evenimente organizate în 40 de şcoli din mediul rural, din care 1.000 de volume au fost donate Şcolii Lupşa.
Sub sloganul „Există un drum către o viaţă normală”, Poşta Română derulează o campanie de colectare de fonduri pentru copiii diagnosticaţi cu sindrom Down. Scopul campaniei constă în colectarea de fonduri prin comercializarea unor brăţări de silicon, în valoare de 5 lei/bucata, prin intermediul a peste 3.000 de subunităţi poştale din întreaga ţară. Banii colectaţi vor fi destinaţi construirii, în Capitală, a unui complex social de servicii pentru persoane cu dizabilităţi. În anul 2010, la OJRP Alba s-au întregistrat 48 de reclamaţii, din care 21 au fost întemeiate, fiind soluţionate în favoarea petentului.
Robert GHERGU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea