Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Peste 200 de sportivi din toată țara, așteptați la Alba Iulia la Campionatul Național de Haltere Under 17, organizat de Clubul Sportiv Unirea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 200 de sportivi din toate colțurile țării sunt așteptați, în perioada 18-22 iunie (de luni până vineri), la Alba Iulia, la Campionatul Național de Haltere Under 17, ce se va desfășura în sala de sport a Universității ”1 Decembrie 1918”, pe mai multe categorii, la masculin și feminin.

Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia și-a propus ca la 100 de ani de la Unirea Transilvaniei cu România să organizeze în Orașul Marii Uniri o etapă de campionat național pentru fiecare ramură sportivă pe care o are la activ – atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare și tenis de masă. Până în prezent au avut loc campionate la marș și powerlifting, iar organizarea unui campionat de judo este imposibilă din cauza lipsei unei săli polivalente, criteriu impus de federația română de profil.

În perioada 18-22 iunie va avea loc Campionatul Național de Haltere Under 17, la care sunt așteptați peste 200 de sportivi, între care circa 70 de fete. Județul Alba va avea circa 20 de reprezentanți. Luni vor avea loc antrenamente, iar începând de marți primele întrecerile, în sala de sport a Universității ”1 Decembrie 1918”. Intrarea va fi liberă, iar programul pe ore va fi dat publicității de îndată ce va fi definitivat.

Întrecerile se organizează pe categorii, de la 48 de kilograme până la plus 90 de kilograme, la feminin, respectiv de la 56 de kilograme până la plus 105 kilograme, la masculin.

La Haltere există două stiluri:

smuls (constă în ridicarea halterei cu ambele brațe printr-o singură mișcare continuă)

aruncat (constă în ridicarea halterei până la piept, apoi în înălțarea ei prin întinderea brațelor în sus).

Competiția începe cu stilul ”smuls” la care fiecare concurent are dreptul la trei încercări, iar apoi se trece la ”aruncat” la care din nou fiecare sportiv are dreptul la trei încercări, punctându-se cea mai bună reușită. Câștigător la ”total” este desemnat sportivul care a ridicat cel mai mult însumat la cele două stiluri.

”Am promis și ne ținem de cuvânt. Aducem la Alba Iulia sportivi din toate colțurile țării pentru că la 100 de ani de la Unirea Transilvaniei cu România Alba Iulia trebuie să fie principalul pol de atracție, în toate domeniile de activitate și din toate punctele de vedere, inclusiv sportiv. Nu facem decât să dăm posibilitatea acelora care iubesc sportul să se bucure de el, acasă, iar pe cei care vor să-l practice îi așteptăm în echipa noastră”, a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

Secția de Haltere a Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia s-a înființat în 1974, odată cu clubul, iar de atunci și până în prezent sportivii legitimați aici au obținut peste 300 de medalii la campionatele naționale și circa 10 medalii la cele internaționale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea