Rămâi conectat

Actualitate

Peste 150.000 de oameni au participat astăzi la evenimentele publice ale Sanctității Sale. Papa a binecuvântat România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comitetul Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019” precizează că peste 150 de mii de bucureșteni au participat astăzi la evenimentele publice ale Sanctității Sale, de la aterizarea în România până la retragerea la Reședința Oficială.

Comparativ cu anul 1999 când Papa Ioan Paul al II-lea a vizitat România, numărul este mult mai mic. Atunci, peste 500.000 de bucureșteni au ieșit pe străzi, pentru a-i vedea pe Patriarhul Teoctist și pe Papa Ioan Paul al II-lea. Asta, în condițiile în care și numărul populației din București era cu aproximativ un milion de oameni mai mic.

Papa Francisc a avut un discurs emoționant la Cotroceni. A vorbit despre binele pe care românii l-au făcut cu munca lor emigrând în toată lumea, desprinzându-se de rădăcini și o bună parte din discursul său a fost adresat celor sărmani. Acesta a spus că nu sunt suficiente teoriile și măsurile economice, precum nici avansul tehnologic pentru dezvoltarea societății, ci e nevoie de a vedea în sufletele fiecăruia.

„Dumnezeu să binecuvânteze România!

Doamnă premier, distinși reprezentanți ai diferitelor confesiuni religioase, adresez salutul meu cordial și mulțumirile mele domnului președinte și doamnei premier. Mulțumesc și în numele celorlalte autorități. Țin să-l salut pe fratele meu, Daniel, cu iubire frățească. Salut toți mitropoliții și episcopii din Sfântul Sinod.

Îi salut cu drag pe preoți, pe episcopi și pe cei din Biserica Catolică. Sunt bucuros să mă găsesc în frumoasa dumneavoastră țară la 20 de ani după vizita Papei Ioan Paul al II-lea. Este un moment potrivit pentru a arunca o privire de ansamblu asupra acestor 30 de ani de când România s-a eliberat de sub un regim oprimator.

România s-a angajat în construcția unui proiect democratic, prin dialog reciproc, pentru recunoașterea fundamentală a libertății religioase. E bine să recunoaștem numeroșii pași făcuți pe acest drum. (…) Mă gândesc la fenomenul emigrației. Multe persoane și-au părăsit casa și patria pentru o viață mai bună.

Mă gândesc la depopularea mai multor state. Mulți oameni au plecat din locul lor și toate acestea au consecințe asupra calității vieții în acele teritorii. Aduc un omagiu sacrificiilor făcute de atâția fii și fiice care cu munca lor au îmbogățit țările în care au emigrat. (…) Cei mai slabi și ce mai săraci sunt văzuți ca indezirabili, ca și cum mașina nu poate merge înainte.

Trebuie să îi vedem pe cei săraci ca pe frații noștri. Atunci când o societate ține, se preocupă de soarta celor mai puțini avantajați, abia atunci se poate numi o societate civilă, nu impusă de considerații tot mai extinsă a centrelor înaltei finanțe, ci de conștiința centralității persoanei umane, pentru dezvoltarea armonioasă sustenabilă nu e suficient să aducem la zi teoriile economice, și nici tehnicile și abilitățile profesionale.

Trebuie să dezvoltăm și sufletul poporului dumneavoastră, pentru că are un fel de a gândi realitatea. Bisericile creștine pot să ajute să fie regăsită și alimentată inima vie din care să se nască o acțiune socială. ”, a fost discursul emoționant pe care l-a susținut Papa Francisc la Cotroceni.

Dacă de la plecarea de la Aeroportul Otopeni spre Bucureşti a folosit ca mijloc de deplasare un autoturism Dacia Logan albastru, cu numerele „SCV1” – abreviere a Status Civitatis Vaticanae, spre seară, Papa a folosit pe post de Papamobil un ISUZU.

Potrivit informațiilor promite din partea SPP, așa cum a fost stabilit în concepția de securitate, Papamobilul românesc va fi folosit mâine de către Suveranul Pontif. Papamobilul autohton a fost trimis încă de ieri la Miercurea Ciuc, unul dintre orașele vizitate de Papa Francisc.

Sursa: stiripesurse.ro, fanatik.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de vânt puternic și precipitații abundente în Alba și alte județe din țară. Informare meteo de vreme rea până miercuri dimineața

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de vânt puternic și precipitații abundente în Alba și alte județe din țară. Informare meteo de vreme rea până miercuri dimineața Meteorologii ANM au emis marți, 23 aprilie 2024, o atenționare meteo cod galben de ploi abundente și vânt puternic, valabilă în Alba și alte județe din țară până miercuri dimineața, ora 8.00. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea