Rămâi conectat

Cultură Educație

Personalul sanitar va fi evaluat ca la şcoală cu note de la 1 la 5

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Sănătăţii (M.S.) a stabilit, într-un proiect de ordin, criteriile de evaluare a performanţelor profesionale individuale pentru personalul sanitar. Notele, de la 1 la 5 vor fi date personalului contractual din sistemul sanitar, respectiv personalului contractual din aparatul propriu al M.S., din cadrul serviciile publice deconcentrate şi din unităţile sanitare publice din reţeaua M.S.. Angajaţii vor primi note pentru îndeplinirea criteriilor propuse, iar pe baza lor se va calcula o medie reprezentând calificativul final. Procedura de evaluare a performanţelor profesionale vizează fiecare angajat, în raport cu cerinţele postului, cu excepţia: persoanelor angajate ca debutanţi, pentru care evaluarea se face după expirarea perioadei corespunzătoare stagiului de debutant; angajaţilor al căror contract individual de muncă este suspendat, potrivit legii, pentru care evaluarea se face la expirarea unui an de la reluarea activităţii; angajaţilor promovaţi într-o altă funcţie de execuţie sau într-o funcţie de conducere, precum şi celor angajaţi din afara unităţii, pentru care momentul de evaluare se stabileşte de conducerea fiecărei instituţii publice; angajaţilor aflaţi în concediu plătit pentru îngrijirea copiilor în vârstă de până la 2 ani, pentru care evaluarea se face la expirarea unui an de la data reluării activităţii; angajaţilor care nu au prestat activitate în ultimele 12 luni, fiind în concediu medical sau în concediu fără plată, acordat potrivit legii, pentru care momentul evaluarii se stabileşte de conducerea fiecărei instituţii publice.
Actul normativ prevede ca intervalul 1 ianuarie şi 31 decembrie să reprezinte perioada evaluată, urmând ca între 1 şi 31 ianuarie să se realizeze evaluarea. Pentru anul 2010 însă, evaluarea performanţelor individuale ale personalului contractual se va face în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului ordin. Evaluarea va fi efectuată de către persoana care conduce sau coordonează compartimentul în cadrul căruia îşi desfăşoară activitatea persoana cu funcţie de execuţie evaluată, iar în cazul unei persoane de conducere, evaluarea se va realiza de către persoana de conducere ierarhic superioară potrivit structurii organizatorice a unităţii sanitare publice. De asemenea, actul normativ propus de Ministerul Sănătăţii prevede ca stabilirea calificativului final al evaluarii să se facă pe baza notei finale, după cum urmează: nesatisfacător între 1,00 – 2,00; satisfăcător între 2,01 – 3,50; bine între 3,51 – 4,50 şi foarte bine între 4,51 – 5,00. Criteriile prevazute de proiect pentru funcţiile de executie sunt: cunoştinţe şi experienţă profesională; promptitudine si operativitate in realizarea atributiilor de serviciu prevazute in fisa postului; calitatea lucrărilor executate şi a activităţilor desfăşurate; asumarea responsabilităţilor prin receptivitate, disponibilitate la efort suplimentar, perseverenţă, obiectivitate, disciplină; intensitatea implicării în utilizarea echipamentelor şi a materialelor cu încadrarea în normative de consum; adaptarea la complexitatea muncii, iniţiativă şi creativitate; condiţii de muncă. Potrivit proiectului, pentru funcţiile de conducere se vor utiliza suplimentar şi următoarele criterii de evaluare: cunoştinţe despre scopul, obiectivele şi rolul compartimentului în ansamblul unităţii; capacitatea de a lua decizii optime şi asumarea răspunderii în legătură cu acestea; capacitatea de organizare şi de coordonare a activităţii compartimentului; capacitatea de a crea în compartimentul condus un climat stimulativ, neconflictual şi de bună colaborare cu alte compartimente. (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea