Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

Performanţe de excepţie ale tenismenului cugirean Bogdan Borza

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Deşi nu are decât 14 ani, tenismenul cugirean Bogdan Borza are la activul său un palmares cu care puţini sportivi se pot mândri la vârsta lui.
A luat racheta de tenis în mână la vârsta de 6 ani, în 2003, iar la 10 ani înregistra primul succes care avea să prefigureze viitorul tânărului jucător situându-se pe primul loc în clasamentul României la categoria sa de vârstă. Când încă nu împlinise 11 ani avea să devină vicecampion naţional la categoria 12 ani, iar puţin mai târziu ocupă locul I pe podimul Campionatului Naţional de tenis la simplu şi apoi la dublu, atât la sală cât şi pe zgură. La vârsta de 12 ani Bogdan avea să înregistreze primul rezultat într-o confruntare internaţională, la un turneu în Franţa, unde a câştigat titlul de vicecampion mondial, ca un an mai târziu, la 13 ani, să devină campion naţional la dublu.
Performanţele sale nu se lasă aşteptate şi 2011 debutează pentru Bogdan cu noi succese. Astfel el câştigă din nou campionatul naţional pentru juniori, la simplu şi la dublu (sală şi zgură) iar la un nou turneu în Franţa cucereşte titlul de vicecampion mondial. Apoi, împreună cu echipa României devine campion european la o competiţie în Spania.
Întors recent din Cehia unde s-au disputat întrecerile europene rezervate juniorilor, Bogdan a înregistrat un nou succes, cucerind titlul de campion european la simplu, dar şi la dublu, împreună cu conaţionalul său Nicolae Frunză. Legat de această performanţă dar şi de perspectiva agendei sale, Bogdan Borza ne-a acordat un scurt interviu:
– Cum a fost la Plzen, în Cehia?
– N-a fost deloc uşor, a fost o competiţie grea în care echipa României s-a impus categoric. Am reuşit să câştig la simplu, iar împreună cu colegul meu din lotul naţional, Nicolae Frunză, să câştigăm şi la dublu.
– După cum am înţeles, deşi nu te-ai întors bine, te aşteaptă o nouă competiţie internaţională.
– Aşa este, în 4 august mă întorc în Cehia unde are loc Campionatul Mondial de tenis pe echipe, rezervat juniorilor până la 14 ani. Participă 16 echipe din toată lumea, câte 4 de pe fiecare continent. Voi participa alături de alţi doi tenismeni români, Nicolae Frunză şi Ion  Efrim şi sper să aducem în ţară un rezultat cât mai bun.
– Ai aşadar o vară de foc, dar care continuă cu o agendă încărcată şi în perioada toamnă-iarnă.
– Datorită rezultatelor obţinute, am fost invitat ca în 7 octombrie să iau parte la un turneu organizat la Washington, de Federaţia Americană de tenis, iar în luna decembrie să particip la Campionatul Mondial de la Miami (SUA). Am omis să vă spun că în septembrie merg pentru două săptămâni la Niec Boletieri (Florida) la un campionat organizat de cea mai mare academie de tenis din lume.
– Cum reuşeşti să-ţi împarţi timpul, având în vedere că eşti mai mult prezent pe terenul de antrenamente şi în deplasări?
– Cam 90% îl consacru tenisului, nu este aşa de uşor, dar totul înseamnă sacrificiu când vrei performanţă.
– Ce gânduri ai pentru viitor?
– Dorinţa unui tânăr care vrea tot mai mult şi care nu renunţă nicio clipă la gândul de a fi mereu pe locul întâi mai ales când ai tot viitorul în faţă.
Cu urările de succes şi speranţa de a i se împlini tot ce şi-a propus am consemnat câteva păreri venite din partea antrenorului său, Ioan Păcurar, şi a directorului CSO Cugir, Adrian Mihai.
Ioan Păcurar: „Bogdan este un jucător cu un potenţial remarcabil consacrat tenisului, căruia îi prevăd un viitor strălucit. De la vârsta de 14 ani este rampa lui de lansare spre marea performanţă. Nu este uşor să fii locul I în Europa la categoria 12 ani şi să ocupi locul 12 în Europa la categoria 16 ani”.
Prof. Adrian Mihai: „Bogdan este un model pentru copiii care se antrenează pe arena de tenis a CSO Cugir, este un simbol al oraşului, un reprezentant de onoare al culorilor clubului şi ale tenisului românesc pe meridianele lumii”.
Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 3, etapa a 9-a, se apropie vacanța: jocuri interne pentru Metalurgistul Cugir și Industria Galda, deplasări pentru albaiuliene

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 3, etapa a 9-a, se apropie vacanța: jocuri interne pentru Metalurgistul Cugir și Industria Galda, ultimele apariții în fața fanilor, și deplasări pentru albaiuliene. CSU Alba Iulia va intra în vacanță după acest duel de la Mediaș. Se apropie vacanța pentru conjudețenele care activează în Seria 9 din eșalonul terț. În etapa a 9-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea