Rămâi conectat

Sport

Performanţa Ighiu – Metalurgistul Cugir, „derby de Alba” în eşalonul terţ! Albaiulienii Potopea, Negură şi Oniche, adversari ai fostei formaţii, gruparea de sub Drăgana

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 14.00, în cadrul etapei a 12-a a Seriei a 4-a, pe Stadionul “Cetate” din Alba Iulia, se vor duela Performanța Ighiu şi Metalurgistul Cugir, cele două echipe fiind situate în partea superioară a ierarhiei şi despărţite de doar 3 puncte.Performanta Ighiu - Metalurgistul Cugir 2 Dacă sezonul precedent, “derby de Alba” în Liga a 3-a însemna confruntarea dintre Metalurgistul Cugir şi Industria Galda de Jos, în această ediţie a eşalonul terţ disputa pentru supremaţia fotbalistică în judeţ are, pe jumătate, o altă distribuţie.

*În statistică, avantaj major Cugir!

Timp de trei stagiuni, 2010-2013, cele două combatante din județul Alba s-au înfruntat în Liga a 4-a, bilanțul întâlnirilor fiind clar în favoarea echipei de sub Drăgana (5 victorii și o remiză). Ultimul joc direct în 2013, în Supercupa AJF Alba, tot pe arena albaiuliană, a fost adjudecat de „roş-albaştrii”, scor 4-0 (0-0), graţie reuşitelor semnate de Cîrstean, G. Goronea – dublă şi M. Neagu, echipieri şi acum ai vizitatorilor. „Supravieţuitorii” distribuţiilor de atunci sunt Ov. Turuş, S. Turuş, Bălaş şi G. Toma (Performanţa), respectiv Itu, Cîrstean, Şt. Radu, M. Neagu, Şuteu, G. Goronea, Tăban, Iovănescu (Metalurgistul).

*Ambiţii şi orgolii pentru cei trei ex-unirişti

Adrian Potopea, George Negură şi Bogdan Oniche sunt cei trei foşti echipieri ai Unirii Alba Iulia, actualmente la gruparea ighiană, care vor regăsi în calitatea de oponenţi ai formaţiei unde au activat în trecut. “Ambițiile sunt mari de ambele părți, mi-aș dori să învingem, cu toate că va fi un meci dificil, pentru că ar fi excelent să terminăm turul pe podium. Lupta pentru promovare e strânsă, iar rezultatele directe pot conta mult”, a declarat Potopea, care a evoluat returul campionatului 2013/ 2014 la Cugir. “Din păcate, nu m-am despărțit în cele mai bune condiții de cei de la Cugir, dar nu am rămas supărat pe nimeni. Vreau să luăm 3 puncte și la final să ne bucurăm. Sper să vină spectatori la stadion”, a adăugat fundaşul central în vârstă de 25 de ani.
Cel mai longeviv sub Drăgana s-a dovedit mijlocaşul Negură (un sezon şi jumătate), legitimat până la finele anului trecut la Metalurgistul. „Pentru mine va fi un meci special, cu o ambiţie personală în plus, dar nu vreau să mă răzbun sau să demonstrez ceva. Discutăm numai de orgolii pur sportive, am jucat acolo şi am plecat în relaţii normale”, a afirmat Negură (27 de ani). „Mi-aş dori să învingem şi să ne apropiem de podium. Jucăm acasă şi avem şanse să ne impunem. În ceea ce mă priveşte, există acea ambiţie cauzată de faptul că n-am plecat de la Cugir cu apele liniştite. N-am mai fost dorit din mai multe cauze, au fost alţii preferaţi”, a explicat Oniche (20 de ani), legitimat 6 luni, în 2013 în efectivul cugirean. Trioul albaiulian, cu trecut în „roşu-albastru” are şanse să se găsească, in corpore, în formula de start abordată de antrenorul Adorian Himcinschi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea