Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

Pentru un aer mai curat la Sebeş

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În ultimii 10 ani au existat mai multe discuţii despre existenţa sau nu a unei poluări pe raza municipiului Sebeş, poluare cauzată de un cumul de factori – industrie, trafic, activitate casnică – acestea fiind de altfel caracteristicile oricărui oraş care îşi doreşte o dezvoltare economică. Aceste discuţii nu au făcut altceva decât să creeze o stare de incertitudine în rândul populaţiei şi să lase loc interpretărilor.
Trebuie să fim conştienţi de faptul că dezvoltarea economică implică şi un anumit nivel de poluare a mediului înconjurător, dar asta nu înseamnă că agenţii economici care desfăşoară o activitate cu un potenţial impact asupra mediului nu se implică direct în monitorizarea activităţii lor, evaluând în permanenţă calitatea acestuia şi acest lucru tocmai pentru a nu pune în pericol sănătatea cetăţenilor. Problema trebuie abordată în modul cel mai serios cu putinţă. Tocmai de aceea ar fi necesar un studiu care să analizeze această problemă destul de delicată şi în urma căruia să se poată găsi soluţii reale pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a mediului.
Având în vedere că autoritatea publică centrală pentru protecţia mediului, desemnată drept cea mai înaltă autoritate de decizie şi control în domeniul protecţiei atmosferei, elaborează, avizează, promovează şi, după caz, aprobă actele normative, precum şi măsurile necesare pentru aplicarea unitară pe teritoriul României a prevederilor din convenţiile internaţionale privind protecţia atmosferei, considerăm că este autoritatea competentă în elaborarea unui studiu care să analizeze impactul factorilor de mediu asupra sănătăţii populaţiei.
În acest sens, municipiul Sebeş va stabili, în perioada imediat următoare, o întrevedere cu Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, unde vor fi prezentate problemele cu care se confruntă oraşul nostru pentru ca, în final, să se poată oferi soluţii pentru o dezvoltare economică durabilă şi o îmbunătăţire a calităţii vieţii şi mediului.
Bunăstarea municipiul Sebeş înseamnă implicit şi bunăstarea cetăţenilor săi, dar niciodată această dezvoltare economică nu se va face cu preţul sănătăţii populaţiei sale pentru că ne dorim o viaţă mai bună într-un oraş prosper.
(Biroul de presă al Primăriei municipiului Sebeş)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea de Vest din Timișoara deschide platforma online de admitere pentru înscrierea candidaților (P)

Bogdan Ilea

Publicat

în

Universitatea de Vest din Timișoara deschide platforma online de admitere pentru înscrierea candidaților (P) Viitorii studenți UVT își pot crea dosarele de înscriere, online, pe platforma de admitere, accesând site-ul admitereonline.uvt.ro – Aspiranții la studii universitare pot începe oficial procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), prin intermediul platformei online special creată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea