Rămâi conectat

Cultură Educație

Pensionarii din Alba merg până la capăt pentru recuperarea pensiilor ciuntite

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

”Am chemat în urmă cu două săptămâni pensionarii din grupele I şi II de muncă pentru a-i ajuta să îşi obţină drepturile legale în instanţă. Sunt drepturi pe care le au prin lege, dar pe care autorităţile nu vor să le acorde în integralitatea lor, drepturi care le sunt refuzate de 2 ani de zile. Acum sunt amăgiţi cu o lună, iar cei care au ieşit la pensie la sfârşitul lui 2008 şi 2010 au primit drepturile integral. Unde este echitatea? De ce sunt discriminaţi peste 25.0000 de pensionari din Alba? Sunt drepturi pentru care au fost umiliţi, plimbaţi pe drumuri. O spun chiar ei, o spun reprezentanţii lor” a precizat în cadrul unei conferinţe de presă Florin Roman, vicepreşedintele PNL Alba. ”În urma valului de nemulţumire pe care l-am prezentat public am văzut că autorităţile s-au panicat şi au făcut unele gesturi faţă de aceşti pensionari, în condiţiile în care până atunci nu s-a înregistrat nicio reacţie, nici la nivel local, nici naţional. Doar sub presiune aceşti guvernanţi şi actuala conducere a judeţului şi oraşului mişcă ceva. Şi marea minciună a autorităţilor este că pensionarii îşi vor primi drepturile din luna februarie. Da, dar nu integral”, a precizat Roman.
Cei aproape 3000 de pensionari care s-au decis să-şi ceară drepturile în instanţă sprijiniţi de liberalii din Alba nu mai încredere în declaraţiile autorităţilor, într-o ţară unde, mai nou, garantarea unui drept prevăzut prin lege trebuie musai dublat şi de o decizie judecătorească definitivă şi irevocabilă. ” Vreau să transmitem un mesaj clar tuturor: vom merge până la capăt şi nu ne vom opri cu acţiunea în instanţă, chiar dacă în mod parţial, unele din aceste drepturi vor intra în plată. Nu ne vom opri până nu vedem banii în contul sau portofelul pensionarilor, banii care li se cuvin”, a spus Roman.
În cadrul conferinţei de presă, reprezentantul pensionarilor care au dat statul în judecată, Vasile Făgădar, a prezentat concret lista neajunsurilor cu care se confruntă pensionarii în ziua de azi: cum o parte esenţială din pensie se duce numai pe medicamente, cum factura la întreţinere, mai ales iarna, îi copleşeşte şi îi face să rabde frig în locuinţe, cum nu le ajung banii pentru hrană sau de haine, concluzionând cu tristeţe: ”Am ajuns, oameni buni, să mirosim cu toţii a second-hand!”.
”Înţelegem să facem în continuare o politică activă şi din opoziţie, în serviciul public, militând pentru cei ale căror drepturi sunt lezate sau pentru cei care merită o viaţă mai bună în Alba Iulia. Noi suntem cu faptele, alţii au rămas cu poveştile şi scandalul. Şi dacă autorităţile nu ne cred, le invităm să facă o ”baie de mulţime” cu pensionarii nemulţumiţi”, a completat Florin Roman. Acesta a lansat pe piaţă un nou proiect liberal pentru pensionari, respectiv o nouă mobilizare pentru acţionarea statului în instanţă în vederea recuperării celor 5,5% din pensie, bani luaţi de la cea mai săracă categorie socială din România, sume cu care mai nou autorităţile speră să ”umfle” bugetul pe 2011.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare