Rămâi conectat

Cultură Educație

Pensii majorate pentru pensionarii cu grupe de muncă, dar cu respectarea legislaţiei în vigoare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Toţi pensionarii beneficiari ai grupelor de muncă I şi II primesc în această perioadă pensii majorate, mai puţin cei care au beneficiat de pe urma grupelor de muncă la evaluare – ei nu vor mai avea parte a doua oară de majorări. Potrivit art. 169 (2) din Legea unică a pensiilor, nu vor primi această majorare cei pentru care la recalcularea pensiilor, în determinarea punctajului mediu anual, s-a utilizat vechimea în muncă necesară deschiderii dreptului de pensie prevăzută de acte cu caracter special. Prin urmare, aşa cum a precizat şi Nicolae Nartea, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Alba, cei care au beneficiat o dată de majorarea pensiei în baza unui act normativ, nu mai pot beneficia a doua oară, cum sunt spre exemplu cei care s-au pensionat după data de 2 noiembrie 2008. Pentru 90 la sută din cei 31.000 de pensionari cu grupe de muncă se emit deciziile de pensie de CNPAS, iar în cazul celorlalţi 10 la sută deciziile se vor emite de Casa Judeţeană de Pensii Alba, tot cu 1 ianuarie 2011, ei urmând să primească banii în plus la pensie în următoarea perioadă. Toţi cei care au nedumeriri legate de majorarea pensiilor sunt aşteptaţi la sediul CJP Alba sau se pot adresa instituţiei în scris ori telefonic. Directorul CJP Alba, Nicolae Nartea îi asigură pe toţi pensionarii care au dreptul la majorarea pensiilor că vor primi aceşti bani retroactiv, de la 1 ianuarie a.c., nu va rămâne nici o persoană care să nu-şi primească drepturile cuvenite conform legislaţiei în vigoare. (A.D.T.)Pentru a veni în sprijinul cititorilor noştri, ne-am adresat Casei Judeţene de Pensii Alba în vederea soluţionării problemelor ridicate de pensionari:
lIoan Buta, dosar nr. 163721, are dreptul şi urmează să primească drepturile băneşti conform atr.169 din Legea 263/2010, în urma prelucrării dosarului de pensie.
lIoan Berindei, dosar nr. 99927, nu beneficiază de mărirea pensiei conform Legii 263/2010, întrucât conform prevederilor art.169, alin.(2), pentru determinarea punctajului mediu anual s-a utilizat vechimea în muncă necesară deschiderii dreptului la pensie prevăzută de acte normative cu caracter special, respectiv HG 267/1990, respectiv 20 de ani. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea