Rămâi conectat

Oameni şi locuri

Pe ce anume trebuie să cheltuiţi banii ca să fiţi fericiţi. Ce spun cercetătorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cu siguranţă aţi auzit şi în stânga şi în dreapta, banii nu aduc fericirea. Ei bine, aflaţi că oamenii de ştiinţă au demonstrat că fericirea poate fi într-adevăr “cumpărată”, dar contează foarte mult pe ce anume dăm banii.

Crecetătorii cred că cei care sunt tentaţi să cumpere multe obiecte, oricât ar fi de valoroase, nu vor fi fericiţi.

Un studiu recent a demonstrat că oamenii apreciază mai mult decât obiectele materiale, experienţele de care pot avea parte cu ajutorul banilor, de exemplu vacanţele. Acestea îi fac într-adevăr fericiţi, spune Ryan Howell, co-autorul studiului.

El a observat reacţia oamenilor înainte şi după cumpărarea unor anumite obiecte sau experinţe. Deşi la început ei au recunoscut că hainele sau aparatele sunt o investiţie financiară mai bună, la final au recunoscut că sunt mai importante amintirile pe care le-au avut în urma unei vacanţe reuşite.

Iniţial însă, cercetătorii au observat o retincenţă în cumpărarea acestor experienţe, oamenii considerând probabil că nu era ceva util pentru ei.

În privinţa obiectelor, putem fi fericiţi dacă le cumpărăm, cu o singură condiţie însă: să le achiziţionăm pentru altcineva, nu pentru noi înşine.

sursa: descopera.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Oameni şi locuri

Oameni şi locuri

10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox

Ziarul Unirea

Publicat

în

10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox Conform izvoarelor literare, sfinţii Mucenici Mina, Ermoghen şi Evgraf au trăit în timpul împăratului Maximin Daza (305-314). În vremea aceea, în Alexandria (Egipt) au apărut mari tulburări între creştini şi păgâni. Împăratul Maximin a trimis pe unul din slujitorii săi de neam […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea