Paul Muntean (Sportul Petrești) și Raul Mihălțan (Olimpia Aiud) – golgheterii turului Ligii a IV-a | Val. Marc (Inter Unirea) și I. Mihălțan (Voința Beldiu) – principalii realizatori ai Ligii a V-a

Paul Voicu - Primar 2020

Doi jucători transferați în această vară, respectiv atacanții Paul Muntean (32 de ani, Sportul Petrești, venit de la Metalu Aiud) și Raul Mihălțan (39 de ani, Olimpia Aiud, ultima dată la Euro Șpring), sunt golgheterii Ligii a IV-a, după încheierea primei părți a campionatului.

Cei doi au înscris câte 14 goluri, în cele 13 jocuri din această toamnă, devansând trio-ul format din Coltor (Sportul Petrești), C. Brânză (Viitorul Sîntimbru) și A. Câmpean (CS Zlatna) – ajuns la cota “11”, următorul în topul marcatorilor fiind Darius Mihu (CIL Blaj) – cu 10 goluri. Era firesc, pe undeva, ca principalii realizatori să provină din efectivul liderului condus de Doru Oancea, echipă ce are cea mai prolifică ofensivă, cu 49 de goluri înscrise. Surpriza vine dinspre vârful echipei aiudene, experimentatul Raul Mihălțan, singurul care în actuala ediție a celui de-al 4-lea eșalon și-a trecut în cont o “manita” (5 goluri în jocul cu “lanterna roșie” Dacia Mihalț).

ELIT

*Val. Marc (Inter Unirea) și I. Mihălțan (Voința Beldiu) – primii în Liga a V-a

În al 5-lea eșalon, îl găsim pe atacantul Val. Marc – fotbalistul ce a punctat cel mai mult la nivel de seniori în prima parte a campionatului, jucătorul de la Inter Unirea marcând 21 de goluri. În ierarhia Seriei 1 din Liga a V-a, prolificul jucător este urmat de I. Cociș (CS Ocna Mureș II) – cu 14 goluri (care a evoluat și în eșalonul terț), C. Dănilă și Onacă (ambii Performanța Ighiu) – cu câte 13 reușite. În Seria a 2-a este de remarcat randamentul atacantului Ilie Mihălțan (Voința Beldiu) – ce a înscris de 20 de ori, jumătate din totalul reușitelor propriei echipe. În clasamentul realizatorilor acestei serii urmează P. Joldeș (CSU Alba Iulia) – cu 16 goluri și P. Lazăr (Hidromecanica Șugag) – cu 14 goluri, golgheterii primelor două clasate.

Mihail David - 2020

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...