Actualitate
Patru din zece români, penalizați sau criticați de șefi când greșesc – SONDAJ
Patru din zece angajaţi români susțin că au primit critici de la şeful lor atunci când au făcut o gafă/ greşeală, dintre care cei mai mulţi (63,3%) au fost criticaţi între patru ochi, conform unui sondaj realizat de firma de consultanţă UP! Your Service.
Totodată, aproape un sfert dintre angajaţi au fost criticaţi de faţă cu colegii de echipă, iar restul (12,6%) au fost inclusiv penalizaţi pentru greşelile lor, potrivit sondajului. Însă, există şi manageri care au o abordare constructivă atunci când cineva din echipă face o greşeală, potrivit sondajului.
”În total, 47,5% dintre angajaţii români spun că şefii lor nu numai că nu îi critică în astfel de situaţii, dar chiar îi ajută să repare greşeala. Restul de 12,5% dintre respondenţi susţin că nu apar niciun fel de repercusiuni atunci când greşesc”, se arată în comunicat.
Numai 11% dintre angajaţii români au spus că nu au făcut niciodată o greşeală la job, potrivit sondajului. Opt din zece angajaţi îşi recunosc imediat greşeala şi încearcă să o remedieze, cu sau fără sprijin, 2% dintre angajaţi se absolvă de vină, în timp ce 1,5% încearcă chiar să ascundă situaţia de colegi sau de superiorul direct.
”Modul în care un manager tratează angajaţii atunci când aceştia greşesc cultivă sau distruge asumarea responsabilităţii din partea lor. Angajaţii care sunt în directă interacţiune cu clienţii trebuie să îşi asume, uneori, responsabilitatea şi pentru greşelile pe care le fac colegii lor, iar alteori chiar şi pentru greşeli ale clienţilor. Dacă o greşeală este pedepsită, se va dezvolta o cultură bazată pe frică şi pe învinuirea altora. O greşeală trebuie imediat reparată, indiferent cine este responsabil, şi trebuie folosită ca oportunitate de învăţare şi îmbunătăţire continuă”, a spus directorul general UP! Your Service România, Elena Călin.
Atitudinea negativă a şefilor faţă de angajaţi atunci când greşesc este cel mai adesea demotivantă, mai ales dacă nici nu primesc apreciere pentru reuşitele lor şi pentru munca depusă.
Aproape un sfert dintre respondenţi susţin că în ultima lună nu au primit deloc apreciere de la şefi, iar alţi aproape 20% spun că nu îşi amintesc să fi primit recent o vorbă bună de la managerul lor. La polul opus, 41% au fost lăudaţi cel puţin o dată pentru performanţele din ultima lună, iar 17,5%, chiar de mai multe ori, potrivit sondajului.
Sursa News.ro

Actualitate
S-au înecat la mal: Sorin Cîmpeanu ar putea fi SCHIMBAT la rândul său, de premierul Ciucă
S-au înecat la mal: Sorin Cîmpeanu ar putea fi SCHIMBAT la rândul său, de premierul Ciucă
Sorin Cîmpeanu se află pe lista de miniștri in discuție pentru o viitoare remaniere, potrivit surselor Edupedu.ro. “Se așteaptă decizia președintelui Klaus Iohannis, dar la nivelul PNL și al Guvernului este o distanțare față de Cîmpeanu, din cauza proiectului de legi ale educației”, a declarat pentru Edupedu.ro o sursă apropiată de Cotroceni.
Sursa majoră de nemulțumire a liderului de la Cotroceni a fost vulnerabilizarea premierului Nicolae Ciucă în afacerea plagiatului, mai ales în condițiile în care Ciucă este văzut drept principalul candidat la președinție al PNL, susținut de Iohannis, conform surselor G4Media.ro.
Concret, plagiatul lui Ciucă a reintrat puternic în discuția publică la jumătatea lunii iulie, odată cu lansarea în dezbatere publică a proiectelor legii educației care prevăd 3 modalități de protejare a plagiatorilor: desființarea CNATDCU – instituția-cheie în soluționarea plagiatelor din doctorate -, posibilitatea renunțării gratuite și fără motivare la titlul de doctor de către orice plagiator și amnistierea plagiatelor după 3 ani. Potrivit surselor Edupedu.ro, Iohannis ar fi respins explicit amnistierea plagiatorilor, într-o discuție la Cotroceni înainte de lansarea proiectelor de lege în dezbatere publică, pentru ca amnistierea sa fie menținută de Cîmpeanu în proiectul pus în dezbatere publică, așa cum Edupedu.ro a relatat pe larg.
Actualitate
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: Șantierele de pe autostrăzi și nu numai sunt supravegheate din aer, cu avioane
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: Șantierele de pe autostrăzi și nu numai sunt supravegheate din aer, cu avioane
A început monitorizarea aeriană a șantierelor, iar zborurile de supraveghere a șantierelor se vor desfășura periodic, în toate zonele, anunță ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
„A început monitorizarea aeriană a șantierelor, obiectiv pe care mi l-am asumat încă de la preluarea mandatului”, anunță Sorin Grindeanu.
El precizează că în perioada 11-15 iulie mai multe aeronave au survolat și au cules date din mai multe șantiere în lucru, respectiv Centura București (DNCB), Autostrada de Centură București (A0), Centura Giurgiu, Drumul expres Craiova-Pitești și Autostrada Sibiu-Pitești, secțiunea 5.
„Toate datele captate au fost procesate în laborator pentru a realiza ortofotoplanuri, modele digitale de suprafață și modele tridimensionale. În baza acestor misiuni de zbor se realizează inclusiv o radiografie a mobilizării din cadrul șantierelor! De exemplu, în data de 15.07.2022, la momentul zborului, pe șantierul Drumului Expres Craiova- Pitești au fost identificate următoarele: – 226 muncitori, 164 autobasculante, 22 betoniere, 24 macarale, 3 nacele, 88 buldo-excavatoare, 38 compactoare, 3 utilaje de forare și 3 utilaje de asfaltare. Zborurile de supraveghere au fost efectuate în baza unui protocolul încheiat între Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Aero-Spațială (INCAS) și Ministerul Transporturilor. Aceste zboruri de supraveghere a șantierelor se vor desfășura periodic, în toate zonele”, încheie Grindeanu.
Actualitate
Alertă alimentară: Mai multe loturi de înghețată, retrase de la vânzare ca urmare a detectării unor urme de e 2-Cloroetanol
Alertă alimentară: Mai multe loturi de înghețată, retrase de la vânzare ca urmare a detectării unor urme de e 2-Cloroetanol
Conform unor anunțuri postate pe site-ul Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, noi loturi de îngheţată Haagen-Dazs sunt retrase de la vânzare de marile reţele de supermarketuri, ca urmare a detectării unor urme de e 2-Cloroetanol.
General Mills, fabricantul Häagen-Dazs, a decis rechemarea voluntară a unora dintre produsele sale de înghețată ca urmare a detectării unor urme de 2-Cloroetanol (2CE) într-un lot specific de produse Häagen-Dazs. Măsura este întreprinsă ca precauție. „Acțiunea are loc în urma unor investigații care au stabilit că sursa neconformității este un furnizor individual și se limitează la anumite date limită de consum ale anumitor produse din lotul în cauză. După ce a investigat în mod proactiv această problemă pentru a determina sursa, General Mills ia măsura de precauție de a retrage în mod voluntar toate loturile afectate de Häagen-Dazs din toate punctele de vânzare din România.
Investigațiile amănunțite întreprinse de General Mills cu privire la cauza principală a acestei probleme de neconformitate au indicat că nivelurile de urme de 2-Cloroetanol (2CE) pot fi depistate la un ingredient asigurat de către unul dintre furnizori. Nivelurile substanței detectate depășesc cu puțin limitele de detecție analitică”, se arată pe site-ul Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.
Este vorba despre înghețata Haagen-Dazs Belgian Chocolate 8X460 ml, Macadamia Nut Brittle 8 X 460 ml, Cookies & Cream 8X460 ml, Macadamia Nut Brittle 24X95 ml și Belgian Chocolate 24X95 ml. „La Häagen-Dazs, calitatea și siguranța alimentelor reprezintă prioritatea noastră principală. Häagen-Dazs nu folosește 2-Cloroetanol (2CE) în niciunul dintre produsele sale si respectă toate reglementările privind siguranța alimentară și standardele stricte din fiecare piață în care operăm, inclusiv România. Regretăm orice inconvenient cauzat din cauza acestei rechemări de pe piață. Instrucțiuni pentru consumatori. Clienții care au cumpărat unul dintre aceste produse pot returna produsul sau chitanța la locul de cumpărare pentru o rambursare completă”, arată producătorul.
Sursa: stiripesurse.ro
-
Actualitateacum 23 de ore
UPDATE FOTO| INCENDIU în localitatea Bistra – Valea Dobrii: Un bărbat are ARSURI de gradul 3. O casă este SCRUM
-
Actualitateacum 11 ore
Ministrul Educației: „În anul 2027, trebuie să avem 10.000 de consilieri şcolari în şcolile din România”
-
Ştirea zileiacum 5 ore
VIDEO| INUNDAȚII la Câmpeni: Adevărate lacuri pe strazile orașului după o rupere de nori
-
Actualitateacum 8 ore
Se TAIE CAPETE la Guvern: Nicolae Ciucă îi va SCHIMBA pe miniștrii Apărării, Energiei și Sporturilor
-
Ştirea zileiacum 23 de ore
ALERTĂ METEO: COD GALBEN de furtuni în județul Alba până la ora 22:00
-
Ştirea zileiacum 9 ore
Un bărbat din Alba, MORT de beat, s-a izbit cu mașina într-un cap de pod, la Straja: Ce alcoolemie avea
-
Actualitateacum 23 de ore
Un NOU program de studii la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia? Rectorul Daniel Breaz: „O universitate care se plafonează și nu vine cu specializări noi se va stinge încet”
-
Sportacum 5 ore
FOTO: Poiana Vadului (seniori) și Albac (copii), laureatele Campionatului Munților Apuseni
-
Actualitateacum 12 ore
Atenție la obiceiurile simple: De ce nu trebuie să îți încarci telefonul pe parcursul nopții?
-
Sportacum 6 ore
Gianni Crețu a preluat naționala Sloveniei și va merge la Campionatul Mondial de volei masculin
-
Actualitateacum 3 ore
Alexandru Rafila recomandă folosirea măștii de protecție în școli: „Dacă şcolile respectă aceste condiţii lucrurile pot fi ţinute sub control”
-
Actualitateacum 7 ore
VIDEO| Ucraina ar fi primit obuze românești: „Fabricată de Romarm în 2022”