Rămâi conectat

Sport

Pasiunea învinge pandemia! Federația Română de Powerlifting organizează, la Sânmartin, Campionatul Național de Împins din Culcat

Dan HENEGAR

Publicat

în

În ciuda dificultăților iscate de pandemia de coronavirus, Federația Română de Powerlifting (ce are sediul în Alba Iulia) organizează la finele acestei săptămâni, în perioada 28-29 noiembrie, la Sânmartin (Bihor), Campionatul Național de Împins din Culcat, o competiție care strânge la startul său cei mai reprezentativi practicanți ai acestui sport.

După un an competițional marcat de problemele cauzate de pandemie, concursul din vestul țării este o reușită în sine în condițiile în care întrecerile sportive au fost amânate sau anulate pe fondul situației epidemiologice.

Numărul participanților, peste 80 de concurenți, arată, dacă mai era nevoie, faptul că Federația Română de Powerlifting este un generator de încredere reușind să organizeze competiții sportive fără a periclita în vreun fel sănătatea participanților, oficiali, arbitrii sau sportivi.

Acest tip de campionat trebuie înțeles în contextul în care ne declarăm o dată în plus aderența la o tradiție pe care am respectat-o cu strictețe încă de la înființarea structurii de interes național”, a precizat Ovidiu Pănăzan, președintele FRP.

Sportivii prezenți în cadrul acestei întreceri provin de la cele mai reprezentative cluburi de powerlifting din România precum CS Unirea Alba Iulia, Caza Powerlifting Timișoara, CS Universitatea Alba Iulia, CS Lupaș Power Bihor, CS Zamolxis Alba Iulia, Iron Team Ploiești, Crișul Oradea, Chimia Râmnicu Valcea, Flex Iași, Steaua București, Crusaders Cluj Mapoca, MTB Roman, CS Powerlifting Herculane și altele.

“Este evident pentru toți cei care privesc dezvoltarea acestui fenomen că tăria de caracter a membrilor FRP a reprezentat în acest an cheia adaptării noastre la condițiile complicate în care ne-am desfășurat activitatea. Fără posibilitatea participării la competițiile internaționale, sportivii români au continuat pregătirea cu gândul la sistemul competițional intern cu speranța că oficialii federației nu vor alege calea ușoară a anulării sau amânării principalelor competiții cuprinse în calendar. În acest sens competiția de la sfârșitul acestei săptămâni este dedicată tuturor acelora care în acest an au fost alături de rigoarea și determinarea noastră, împărtășind astfel valorile în care credem și care au consacrat de-a lungul timpului un sport care a refuzat să se comporte ca un pacient în convalescență preferând să lupte cu vicisitudinile, asumându-și un rol de lider în domeniul sporturilor individuale românești”, a punctat, prin intermediul unui comunicat de presă, Ovidiu Pănăzan, președintele Federației Române de Powerlifting, totodată reputat antrenor și practicant al acestei discipline sportive de forță (și cu forță).

În acest context menționăm că în luna octombrie a avut loc, la Băile Herculane, Campionatul Național de Powerlifting, juniori II, juniori I, seniori și masters, masculin și feminin, o adevărată provocare atât din punct de vedere organizatoric, cât și sportiv, un hop important ținând cont de circumstanțele speciale ale acestei perioade. Organizarea acestei ediții a Naționalelor a reprezentat practic cel mai important obiectiv al anului 2020, înregistrându-se un record de participanți, lucru care vorbește de la sine despre reușita acțiunii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele accederii în „careul de ași” Ultima rundă a sezonului regular va decide numele ultimelor două echipe care vor obține biletele pentru play-off, asta întrucât primele clasate Gloria Bistrița […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea