Rămâi conectat

Sport

Partidă incendiară la Zlatna, astăzi, ora 15.00, AFC Unirea 1924 Alba Iulia – Performanţa Ighiu, derby-ul orgoliilor şi al foamei de puncte

Dan HENEGAR

Publicat

în

national-sebis-unirea-alba-iulia-9AFC Unirea 1924 Alba Iulia şi Performanţa Ighiu dispută astăzi, la ora 15.00, pe Stadionul „Minaur” din Zlatna, al doilea derby judeţean al turului, din Seria a 4-a a Ligii a 3-a. „Alb-negrii” au dat lovitura în runda precedentă când au învins la Sebiş, însă suferă din punct de vedere financiar şi încă aşteaptă să obţină prima victorie internă în Liga a 3-a. „Venim după un rezultat mare şi ne dorim să avem continuitate, să legăm două rezultate pozitive. Nădăjduim că meciul va face cinste fotbalului judeţean, este un derby al orgoliilor”, a menţionat Radu Andone.

*Radu Andone: „Este un derby al orgoliilor”

Antrenorul formaţiei din Cetatea Marii Uniri consideră că disputa este deschisă oricărui rezultat, dar adversarii pot fi consideraţi favoriţi. „Performanţa Ighiu se anunţă o nucă tare pentru o echipă tânără precum a noastră, care pleacă cu şansa a doua în fiecare confruntare. Orice punct câştigat contează, dar ne dorim să spargem gheaţa şi pe propriul teren. Se întâlnesc echipe cu obiective diametral opuse, Performanţa având obiectiv promovarea şi jucători foarte valoroşi, ce pot decide în orice moment soarta jocului. Strategia noastră se bazează pe creşterea jucătorilor tineri, de calitate, care, cu siguranţă vor avea ambiţii suplimentare într-un asemenea duel”, a mai explicat Radu Andone. Din distribuţia gazdelor vor lipsi N. Rus şi Ad. Matei – probleme medicale, An. David – abia întors de la lotul naţional Under 18. “Ne aşteaptă un meci dificil, cel mai greu de până acum. Performanţa dispune de un efectiv foarte valoros, un lot peste nivelul eşalonul terţ”, a afirmat preşedintele Mihai Dăscălescu.

*Vasile Ursu împotriva primei dragoste

Vasile Ursu a părăsit Unirea Alba Iulia în vară, acceptând funcţia de director sportiv al pretendentei de promovare, a ajuns pe banca tehnică după ce Adorian Himcinschi a fost demis, dar a debutat cu un semieşec, 2-2 cu Gloria Lunca Teuz Cermei.  “Nu va fi un derby sau un meci special. Ştim că ne aşteaptă o partidă foarte grea, e o întâlnire de campionat, care contează pentru etapa a 7-a”, a fost declaraţia lui Vasile Ursu, înaintea confruntării cu prima dragoste. „Principalul” Ighiului a activat 12 ani, cu o singură întrerupere, un episod la Vinţu de Jos, la Centrul de Copii şi juniori al Unirii Alba Iulia şi acum va avea în faţă o formulă în care se vor regăsi nume precum Căt. Suciu, Schiau, Lăsconi, Onacă, fotbalişti pe care i-a crescut în timp. Ighienii nu pot conta pe Fetiţa – indisponibil, dar speră să reintre S. Turuş.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea