Rămâi conectat

Actualitate

Papa Francisc a fost preluat de la aeroport cu un Logan simplu şi a mers cu geamurile coborâte. Suveranul Pontif nu a vrut limuzină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Modestia şi simplitatea sunt mesajale pe care Papa Francisc a vrut să le transmită de fiecare dată când s-a afla într-o vizită oficială în afara Vaticanului. În România, Papa este transportat cu un Logan simplu şi a mers cu geamurile coborâte.

Mulţi dintre români s-ar fi aşteptat probabil ca Papa Francisc să fie preluat de la Aeroportul Otopeni cu o limuzină, însă Suveranul Pontif a cerut să fie transportat cu o Dacia Logan. Singurul lucru care arăta că maşina nu duce un om de rând era tocmai numărul, SCV 1, ceea ce înseamnă „Status Civitatis Vaticanae”(Statul Cetăţii Vatican).

În timpul vizitei Papei în România, preşedintele Klaus Iohannis a fost preluat de la aeroport şi dus la Palatul Cotroceni cu o maşină marca Mercedes Clasa S.

Nu este prima dată când Papa merge cu un Logan. În urmă cu trei ani, într-o vizită în Armenia, Suveranul Pontif a ales acelaşi tip de autoturism.

De altfel, Sfântul Părinte a fost surprins de mai multe ori circulând cu maşini banale, cele mai cunoscute ipostaze fiind cele în care, într-o vizită în Italia, a coborât dintr-un Ford Focus, maşină care la aceea veme, costa aproximativ 12.000 de euro.

Sursa: mediafax.ro

foto: mediafax.ro

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea