Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Pandemia schimbă regulile de disputare a Cupei Challenge! Volei Alba Blaj va organiza, la Sibiu, un turneu, în 9 și 10 decembrie

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pandemia de COVID-19 a lovit în plin sportul din Europa în acest an, diverse competiții fiind anulate sau modificând-și sistemul de desfășurare, tocmai pentru a fi evitate problemele cu pademia de coronavirus. Așa s-a întâmplat și în Divizia A1 de volei, disputată sub formă de turnee ce au înlocuit etape săptămânale, la fel se va proceda și în competițiile continentale organizate de CEV.

După cum se știe, Volei Alba Blaj, campioana României, avea dreptul să participe direct în grupele Champions League, însă formația din “Mica Romă” a declinat prezența. Motivul a fost unul întemeiat: bugetul clubului a scăzut cu aproximativ 35 de procente din cauza noilor condiții economice, iar Volei Alba Blaj s-a înscris pe tabloul Cupei Challenge, obiectivul fiind acela de a câștiga trofeul cuvenit celei de-a treia întreceri europene ca importanță.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

*Turneul eliminatoriu în Sala “Transilvania”

În primele jocuri, în “16”-imile de finală, adversar a fost echipa elvețiană VBC Cheseaux care a anunțat însă că se retrage (jocurile erau programate în 11 și 26 noiembrie). Calificară fără joc, reprezentanta Blajului urma să  evolueze în etapa următoare cu echipa calificată dintre VK Pirane Brusno (Slovacia) și Sanaya Libby’s La Laguna (Spania), o dublă fixată în 10-12 decembrie (turul, în deplasare), respectiv 22-24 decembrie (returul, la Blaj), însă, între timp, datele problemei s-au modificat substanțial.

Organizatorii Cupei Challenge de volei feminin, a treia competiție inter-cluburi ca nivel valoric de pe continent, au schimbat, după o ședință cu cluburile participante, modul de desfășurare al fazelor eliminatorii. Pentru a avea o mai mare siguranță în fața infectărilor cu coronavirus, optimile și sferturile se vor juca în manșă unică, nu tur-retur. Toate echipele participante au fost împărțite în patru turnee.

Unul dintre acestea urmează să se dispute la Sibiu, în Sala “Trasilvania”, în perioada 9-10 decembrie și va avea trei meciuri: *miercuri, 9 decembrie, ora 17.00: învingătoarea dintre VK Pirane Brusno (Slovacia) și Sanaya Libby’s La Laguna (Spania), în tur 3-2 (returul, aseară, în Spania) – Volei Alba Blaj; ora 20.00: AJM FC do Porto (Dinamo București a anunțat că mi mai participă, din motive de coronavirus) – VK Prostejov; *joi, 10 decembrie, ora 17.00, finala (în fapt un sfert de finală), între învingătoarele dintre cele două întâlniri contând pentru optimi. Mai precis, dacă fetele conduse de Darko Zakoc se vor impune, vor accede în “careul de ași”.

Celelalte trei turnee sunt următoarele: *la Kaposvar (Ungaria), în 8-10 decembrie: VP UKF Unitra (Slovacia) – OK Vardar Zeni 2019 Skopje (Macedonia) și învingătoarea dintre TJ Ostrava (Cehia)/ Rigas Volejbola Skola (Letonia) – 1. MCM-Diamant Kaposvar; *la Las Palmas (Spania), în 15-17 decembrie: THY Turkish Airlines Istanbul – CSM Lugoj și Vandeouvre Nancy – CV Gran Canaria; la Istanbul (Turcia), 15-17 decembrie: Kairos Ponta Delgada (Portugalia) – UCV Holding Graz/ Asko Steelvolleys Linz-Steg (ambele Austria) și TK Kaunas VDU (Lituania) – Sistem9 Yesilyurt Istanbul.

Volei Alba Blaj are în panoplie cele mai importante rezultate ale voleiului feminin autohton din ultimele 3 decenii: finala Ligii Campionilor (în 2018, la București) și ultimul act al Cupei CEV (în 2019).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Partida ACS Tg. Mureș – CSM Unirea Alba Iulia, amânată! Mai mulți echipieri ai „alb-negrilor” au acuzat probleme medicale

Dan HENEGAR

Publicat

în

Partida dintre ACS Tg. Mureș și CSM Unirea Alba Iulia, contând pentru play-out-ul Seriei 9 din Liga 3, programată astăzi, în etapa a 7-a, a fost amânată la solicitarea vizitatorilor. Mai mulți echipieri ai „alb-negrilor” au acuzat probleme medicale la un antrenament la finele săptămânii precedente, după jocul de la Cluj-Napoca. Invocând aceste aspecte, pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea