Rămâi conectat

Sport

Pandemia de coronavirus macină în continuare Unirea Alba Iulia! Și totuși, meciul cu Unirea Ungheni se joacă sâmbătă, pe „Cetate”

Publicat

în

Chiar dacă toate cele 4 divizionare terțe din Alba au avut persoane infectate cu COVID-19, cea mai gravă situație este în tabăra Unirii Alba Iulia. Gruparea din Cetatea Marii Uniri a fost nevoită să-și amâne jocul de săptămâna trecută cu Unirea Dej (care a fost reprogramat pentru 14 octombrie), însă problemele de lot sunt în continuare apăsătoare.

Recentele testărilor de marți, condiție impusă de DSP Alba, nu au adus prea multe motive de satisfacție pentru oficialii “alb-negrii”, ce sperau ca să recupereze cât mai mulți din cei 12 jucători depistați pozitiv.

Însă doar în cazul lui Filip Morar retestarea a însemnat un rezultat “negativ”, acesta fiind astfel apt pentru confruntarea de sâmbătă, de pe “Cetate”, cu Unirea Ungheni. Din păcate însă, a mai apărut un caz, acela al mijlocașului Daniel Lupșan – ultimul intrat pe lista uniriștilor depistați drept infectați.

Electrica Furnizare Discount

O să mai retestam din jucători în următoarele zile și poate vom avea vești mai bune, în speranța că vor mai fi cazuri de teste negative. Pe de altă parte, în funcție de evoluția evenimentelor, e posibil să mai facem câteva transferuri”, a explicat Mihai Dăscălescu, oficialul echipei albaiuliene.

*Daniel Lupșan – depistat pozitiv, Filip Morar – apt pentru jocul cu Unirea Ungheni

În concluzie, comparativ cu ultima partidă disputată, în 19 septembrie, 3-1 în deplasare, la Jucu, cu Sănătatea Cluj (prima victorie stagională), în acest moment niciunul dintre titularii acelui meci nu este apt din pricina îmbolnăvirii cu COVID-19.

În cursul săptămânii trecute a fost semnalat un număr de 14 cazuri (12 jucători și doi antrenori), un adevărat focar! Pe lângă antrenorii Adrian Bicheși – principal și Mircea Oprea – secund (ce vor absenta de pe banca tehnică), în izolare se găsesc în acest moment jucătorii An. David, Bucurică, Sporea, M. Codrea, Bârdea, Mâlnă, Joldeș, Zsigmond, Dehelean, Al. Giurgiu, V. Codrea, Selagea și D. Lupșan, rezultând probleme majore de efectiv în perspectiva partidei de sâmbătă, 2 octombrie, de pe “Cetate”, cu Unirea Ungheni, de la ora 15.00.

Efectivul este decimat din punct de vedere numeric, întrucât pe hârtie, sunt disponibili în acest moment 14 jucători, dintre care 6 sunt juniori și un singur portar, după cum urmează: Sîntoma, S. Fulea (ex-Performanța Ighiu, achiziționat recent), N. Rus, Scrob, Ad. Matei, Guț, Baksi, Haj, Fetița, Adam, M. Dăscălescu jr, Circov, Lăutaru (jucători care s-au pregătit în această perioadă) și F. Morar. Î

n consecință se încearcă mutări de ultimă oră, o variantă fiind revenirea fundașului Ionuț Neag (care a părăsit echipa în intersezon), probleme majore fiind în privința postului de portar, unde este o singură soluție în acest moment (juniorul Sîntoma). Practic este o situație similară cu Industria Galda de Jos, conjudețeana care în jocul precedent, cu Sticla Arieșul Turda, din weeend-ul trecut, a avut, din diverse motive numai 14 jucători valizi (între care 8 juniori)!

Mai mult, formația albaiuliană va fi obligată să dispute 5 întâlniri în doar două săptămâni, un ritm infernal în conjunctura problemelor cu pandemia de COVID-19. Vor urma confruntările cu Unirea Ungheni, jocul din Cupa României din turul al treilea (prevăzut în 6 octombrie, cu Viitorul Șelimbăr, pe “Cetate”), deplasare la Ocna Mureș (sâmbătă, 10 octombrie, etapa a 5-a), restanța cu Unirea Dej (pe “Cetate”, miercuri, 14 octombrie, etapa a 4-a), respectiv duelul intern cu Avântul Reghin (sâmbătă, 17 octombrie, acasă, etapa a 6-a).

Spre comparație, până în prezent, la Industria Galda au fost depistate 4 cazuri pozitive, iar la CS Ocna Mureș și CSO Cugir – câte doi jucători infectați.

Publicitate

Sport

Volei Alba Blaj, trei victorii în turneul din Serbia | Joi, Supercupa României, contra campioanei CSM Târgoviște

Publicat

în

Volei Alba Blaj a câștigat toate cele trei jocuri disputate în cadrul turneului de pregătire efectuat în această săptămână în Serbia. Echipa din “Mica Romă” a realizat ultimele verificări înaintea debutului oficial, joi, 30 decembrie, contra campioanei CSM Târgoviște, la Brașov, când se pune în joc primul trofeu intern, Supercupa României (ora 16.30, direct la TVR).

Formația pregătită de Stevan Ljubičić au învins, în ordine pe ŽOK UB (campioana Serbiei), OK Železničar Lajkovac (câștigătoarea Cupei Serbiei, la care evolueasă fostele echipiere ale Blajului, Ana Antonijević și Marina Vujović) și Steaua Roșie Belgrad. În disputa împotriva deținătoarei titlului în țara vecină, Volei Alba Blaj a cucerit primele trei seturi (25-16, 25-15, 27-25). Au urmat două seturi suplimentare, în care Stevan Ljubičić a schimbat echipa, iar gazdele s-au impus cu 31-29 și 17-15.  În în confruntarea cu OK Železničar Lajkovac, Volei Alba Blaj și-a adjudecat primele trei seturi, 27-25, 25-22 și 25-22, iar cel suplimentar a aparținut gazdelor ce s-au impus cu 31-29. Și în ultimul test, cu Steaaua Roșie Belgrad, echipa din Alba a câștigat, scor 3-1.

Sursa foto: Volei Alba Blaj

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Sport

Astăzi, la Jucu, Sănătatea Cluj – Unirea Alba Iulia | În duelul suferinței, scapă cine poate!

Publicat

în

La Jucu, astăzi, de la ora 17.00, este o dispută a suferinței între combatante ce au deazmăgit până în prezent. Unirea Alba Iulia vine după umilința de pe “Cetate” cu CS Hunedoara (un meci magnific făcut lângă furnale cu FSCB, în “16”-imile Cupei României, un spectaculos 3-5 tranșat în prelungiri), din postura de “lanternă roșie”, fără nicio agoniseală.

“Alb-negrii” traversează unul dintre cele mai delicate momente din ultimi ani, având un golaveraj dezolant, 2-12, cu cel mai modest atac și cea mai permeabilă defensivă a seriei. De partea cealaltă, “virușii verzi” sunt cu două locuri mai sus și două puncte smulse în deplasare (un surprinzător 2-2 la Cugir în runda inaugurală) și 1-1 la Turda (fapt ce a dus la demiterea tehnicianului gazdelor, Artur Podar). Sănătatea s-a întărit pe parcurs, înregimentându-i pe Perde, D. Goga, Lemnaru sau G. Florescu, “nume grele” pentru arealul fotbalistic transilvănean, și râvnește să dea lovitura într-un meci de 6 puncte contra unui oponent în criză acută.

Am detectat o diferență mare între exprimarea jucătorilor la antrenamente și prestațiile în jocurile oficiale. Sunt mulți debutanți la acest nivel, tineri care dintr-odată simt că au presiune pe umeri. Încercăm să luăm puncte, nu știm în ce măsură vom reuși. Sigur și oponenți își propun același deziderat, raportat la situația noastră din clasament, respectiv să câștige puncte prețioase”, a anticipat antrenorul Valentin Sinescu. În formula albaiuliană va reveni Fetița (recuperat), dar va absenta Pocol (răcit). Cu 4 eșecuri din tot atâtea meciuri, Unirea Alba Iulia are parte de două deplasări la rând, în fieful contracandidatelor din subsol, în foame de puncte, Sănătatea Cluj și Sticla Turda, toate trei fiind fără victorie în această stagiune și în căutarea luminiței de la capătul tunelului.

Electrica Furnizare Discount

Foto: Viitorul Cluj (facebook)

Citește mai mult

Sport

Vineri, ora 17.00, Viitorul Cluj – CS Ocna Mureș | Foame de puncte pe “Dan Anca”

Publicat

în

Considerată victimă sigură în debutul stagiunii, Viitorul Cluj, debutantă la acest nivel, a făcut ce a făcut și a strâns șase puncte (locul 5 în Seria a 9-a), asta după ce a debutat cu un 1-6 pe terenul sintetic de pe “Dan Anca” cu CS Hunedoara.

Clujenii, pregătiți de Marius Popescu (originar din Totoi) au învins pe Sănătatea (2-0) și au dat lovitura Unirii Alba Iulia (1-0 în etapa a 3-a). De partea cealaltă, CS Ocna Mureș a căpătat moral după egalul intern cu conjudețenii de la Metalurgistul Cugir, însă nu poate sta deloc liniștită întrucât are un singur punct în ultimele 3 jocuri (poziția a 7-a, cu 4 puncte), iar peste o săptămână primește vizita liderului CS Hunedoara, ce mărșăluiește spre Liga a 2-a.

Meciul din etapa a 5-a a Seriei a 9-a este programat vineri, de la ora 17.00, iar de la vizitatorii va absenta Tegbo (ruptură musculară), urmând să revină Cioară în avanposturi.

Electrica Furnizare Discount

Întâlnim o echipă tânără, cu jucători talentați, foarte bine pregătită atât fizic, cât și tactic, plus că se joacă pe teren sintetic, unde ei se antrenează, mingea sare diferit, viteza de joc crește, adaptarea e dificilă. Noi ne-am pregătit cât am putut de bine și mergem cu gândul să realizăm un rezultat bun”, a transmis antrenorul Paul Ciucă.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare