Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Pandemia de coronavirus macină în continuare Unirea Alba Iulia! Și totuși, meciul cu Unirea Ungheni se joacă sâmbătă, pe „Cetate”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Chiar dacă toate cele 4 divizionare terțe din Alba au avut persoane infectate cu COVID-19, cea mai gravă situație este în tabăra Unirii Alba Iulia. Gruparea din Cetatea Marii Uniri a fost nevoită să-și amâne jocul de săptămâna trecută cu Unirea Dej (care a fost reprogramat pentru 14 octombrie), însă problemele de lot sunt în continuare apăsătoare.

Recentele testărilor de marți, condiție impusă de DSP Alba, nu au adus prea multe motive de satisfacție pentru oficialii “alb-negrii”, ce sperau ca să recupereze cât mai mulți din cei 12 jucători depistați pozitiv.

Însă doar în cazul lui Filip Morar retestarea a însemnat un rezultat “negativ”, acesta fiind astfel apt pentru confruntarea de sâmbătă, de pe “Cetate”, cu Unirea Ungheni. Din păcate însă, a mai apărut un caz, acela al mijlocașului Daniel Lupșan – ultimul intrat pe lista uniriștilor depistați drept infectați.

O să mai retestam din jucători în următoarele zile și poate vom avea vești mai bune, în speranța că vor mai fi cazuri de teste negative. Pe de altă parte, în funcție de evoluția evenimentelor, e posibil să mai facem câteva transferuri”, a explicat Mihai Dăscălescu, oficialul echipei albaiuliene.

*Daniel Lupșan – depistat pozitiv, Filip Morar – apt pentru jocul cu Unirea Ungheni

În concluzie, comparativ cu ultima partidă disputată, în 19 septembrie, 3-1 în deplasare, la Jucu, cu Sănătatea Cluj (prima victorie stagională), în acest moment niciunul dintre titularii acelui meci nu este apt din pricina îmbolnăvirii cu COVID-19.

În cursul săptămânii trecute a fost semnalat un număr de 14 cazuri (12 jucători și doi antrenori), un adevărat focar! Pe lângă antrenorii Adrian Bicheși – principal și Mircea Oprea – secund (ce vor absenta de pe banca tehnică), în izolare se găsesc în acest moment jucătorii An. David, Bucurică, Sporea, M. Codrea, Bârdea, Mâlnă, Joldeș, Zsigmond, Dehelean, Al. Giurgiu, V. Codrea, Selagea și D. Lupșan, rezultând probleme majore de efectiv în perspectiva partidei de sâmbătă, 2 octombrie, de pe “Cetate”, cu Unirea Ungheni, de la ora 15.00.

Efectivul este decimat din punct de vedere numeric, întrucât pe hârtie, sunt disponibili în acest moment 14 jucători, dintre care 6 sunt juniori și un singur portar, după cum urmează: Sîntoma, S. Fulea (ex-Performanța Ighiu, achiziționat recent), N. Rus, Scrob, Ad. Matei, Guț, Baksi, Haj, Fetița, Adam, M. Dăscălescu jr, Circov, Lăutaru (jucători care s-au pregătit în această perioadă) și F. Morar. Î

n consecință se încearcă mutări de ultimă oră, o variantă fiind revenirea fundașului Ionuț Neag (care a părăsit echipa în intersezon), probleme majore fiind în privința postului de portar, unde este o singură soluție în acest moment (juniorul Sîntoma). Practic este o situație similară cu Industria Galda de Jos, conjudețeana care în jocul precedent, cu Sticla Arieșul Turda, din weeend-ul trecut, a avut, din diverse motive numai 14 jucători valizi (între care 8 juniori)!

Mai mult, formația albaiuliană va fi obligată să dispute 5 întâlniri în doar două săptămâni, un ritm infernal în conjunctura problemelor cu pandemia de COVID-19. Vor urma confruntările cu Unirea Ungheni, jocul din Cupa României din turul al treilea (prevăzut în 6 octombrie, cu Viitorul Șelimbăr, pe “Cetate”), deplasare la Ocna Mureș (sâmbătă, 10 octombrie, etapa a 5-a), restanța cu Unirea Dej (pe “Cetate”, miercuri, 14 octombrie, etapa a 4-a), respectiv duelul intern cu Avântul Reghin (sâmbătă, 17 octombrie, acasă, etapa a 6-a).

Spre comparație, până în prezent, la Industria Galda au fost depistate 4 cazuri pozitive, iar la CS Ocna Mureș și CSO Cugir – câte doi jucători infectați.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea