Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Până unde merge Mircea Hava pentru Vasile Blaga?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mircea Hava susţine că merge cu Vasile Blaga până la capăt. Unii spun că de fapt e doar o declaraţie de faţadă şi că în cabina de vot lucrurile vor sta altfel pentru că Alba Iulia a înflorit în ultimii ani tocmai datorită generozităţii Guvernului Boc şi a ministerului Dezvoltării condus de Elena Udrea care a susţinut toate proiectele administraţiei locale. Cei care nu cred în declaraţiile publice ale primarului mai spun că votul pentru Blaga ar însemna o sistare a banilor către judeţ, motiv pentru care, conştient de acest risc, Mircea Hava i-ar fi promis lui Emil Boc că îl votează pe el dar pentru a fi consecvent cu ceea ce a declarat iniţial, continuă să îl susţină declarativ pe Vasile Blaga. Dovada? Faptul că Mircea Hava va fi ales vicepreşedinte al PDL, funcţie pentru care candidează duminică. Cum vor sta cu adevărat lucrurile nimeni nu va şti pentru că votul este secret. Cert este însă că Hava a avut curajul să spună şi să susţină public, cu argumente, de câte ori a fost întrebat, că Vasile Blaga este mai bun pentru partid decât Emil Boc şi că îl susţine chiar dacă „va da cu capul de pragul de sus”. Nici recenta vizită a primului ministru şi a suitei sale de miniştri la Alba Iulia nu l-a făcut să se răzgândească, chiar dacă deputatul de Bistriţa Ioan Olteanu, aflat acum în tabăra lui Boc dar semnatar iniţial al moţiunii lui Blaga, le-a atras vinerea trecută atenţia celor din PDL Alba că se află de partea greşită a baricadei şi le-a sugerat să-l convingă pe preşedintele lor, adică pe Mircea Hava, să se dea pe brazdă. Lucru care nu s-a întâmplat de vreme ce acesta a declarat joi, cu o zi înainte de plecarea la Bucureşti, că el crede cu tărie în şansele lui Vasile Blaga de a câştiga şefia PDL şi că este singurul dintre cei trei candidaţi care are o viziune clară şi sănătoasă despre cum trebuie să funcţioneze în continuare partidul. Ce motiv ar putea avea Hava să zică una şi de fapt să facă alta? La ce-i serveşte să spună că merge cu Blaga şi de fapt să-l voteze pe Boc? La fel ar fi putut face şi colegul său Gheorghe Flutur care, susţinător înfocat al lui Blaga, s-a răzgândit ca la un semn şi a trecut cu tot cu declaraţii şi cu vot de partea lui Boc.

Sau cum au procedat greii PDL Videanu şi Berceanu care, sub pretextul că au foarte multă treabă la partid, în ultima vreme au lăsat-o mai moale cu declaraţiile publice în favoarea lui Vasile Blaga şi se fac că plouă, spunând că studiază cu atenţie toate cele trei moţiuni ca să aleagă în cunoştinţă de cauză. Atunci, fie Hava nu e şantajabil, fie crede cu tărie că în PDL e democraţie şi fair-play iar cei care îşi urmăresc propia conştiinţă şi propriile convingeri nu vor fi pedepsiţi ulterior şi nu vor fi repercusiuni. Oricum, indiferent cine va câştiga, Boc sau Blaga, Hava va fi perceput, cel puţin în partid, ca unul care spune ce crede, indiferent de consecinţe, ceea ce e mai greu de întâlnit în politică şi mai ales în PDL-ul lui Traian Băsescu.

Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea