Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ora Pământului 2019, sărbătorită în România. Palatul Parlamentului și Palatul Cotroceni sting lumina timp de 60 de minute

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă seară, sute de instituţii şi companii sărbătoresc, Ora Pământului. Iniţiativa vrea să atragă atenţia asupra schimbărilor climatice şi pierderii biodiversităţii. Palatul Cotroceni şi Palatul Parlamentului sting lumina timp o oră, de la 20.30.

Ora Pământului este o acţiune de mediu iniţiată de World Wide Fund for Nature, iar Camera Deputaţilor este partener al organizaţiei şi participă la acest eveniment chiar de la prima ediţie în România. Astfel, iluminatul interior şi exterior al Palatului Parlamentului va fi întrerupt sâmbătă, între orele 20.30 şi 21.30.

De asemenea, şi iluminatul Palatului Cotroceni va fi întrerupt, sâmbătă, timp de o oră, pentru a marca Ora Pământului.

Reprezentanţii E. On România spun că Ora Pământului poate aduce în România o economie de energie de peste 1 milionkilowaţi oră, cantitate care ar putea asigura consumul de energie electrică timp de un an întreg al unei localităţi cu 2.200 de locuitori.Evenimentul Ora Pământului a fost organizat, pentru prima dată, în 31 martie 2007, în Sydney, Australia, când 2 milioane de oameni şi 2.100 de companii din Sydney au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faţă de una dintre cele mai mari probleme actuale: încălzirea globală.

În România, Ora Pământului (Earth Hour) se sărbătoreşte din anul 2009. De la un început relativ timid de 9 oraşe la prima ediţie, Earth Hour a devenit o întrecere anuală în iniţiative pozitive, o dată importantă în calendarul primăriilor, un gest simbolic replicat în casele oamenilor din întreaga ţară şi un eveniment popular în viaţa comunităţilor (de) mici şi mari.

Peste 180 de ţări şi teritorii se reunesc, în 2019, pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice şi pierderii biodiversităţii, dar şi pentru a inspira oameni, comunităţi, companii şi guverne să acţioneze pentru a stopa declinul biodiversităţii.

Sursa: News.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea